Ο Αρχιεπίσκοπος χαιρέτισε την υπογραφή του μεταρρυθμιστικού πακέτου “Πες τα ονόματά τους”

0
Από αριστερά οι Έρικ Άνταμς, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και Ανδρέας Γουνάρδης. Φωτογραφία: https://www.facebook.com/orthodoxobserver/

Νέα Υόρκη – Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος χαιρέτισε την υπογραφή του μεταρρυθμιστικού πακέτου με τίτλο “Πες τα ονόματά τους” από τον Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo στον απόηχο της δολοφονίας του George Floyd και της εν γένει συστημικής βίας εναντίον μειονοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν:

Πρόσβαση σε αρχεία για τυχόν προηγούμενα πειθαρχικά παραπτώματα των οργάνων επιβολής της τάξης.

Απαγόρευση χρήσης εκ μέρους των δυνάμεων ασφαλείας τεχνικών, οι οποίες δεν επιτρέπουν την αναπνοή.

Απαγόρευση των ψευδών καταγγελιών προς τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης (911), που στηρίζονται σε φυλετικές διακρίσεις.

Ανάθεση στον Γενικό Εισαγγελέα της ιδιότητας του ανεξάρτητου δημοσίου κατηγόρου για τις περιπτώσεις θανάτων πολιτών.

Σε δηλώσεις του με αφορμή αυτό το πακέτο των μεταρρυθμίσεων, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σημείωσε τα εξής: «Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου τόσο προς το νομοθετικό σώμα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης όσο και προς τον Κυβερνήτη Cuomo, ο οποίος με προσκάλεσε ως μέλος του Διαθρησκειακού Συμβουλευτικού Σώματος της Νέας Υόρκης, για την ταχύτατη ανάληψη πρωτοβουλίας προς την κατεύθυνση της εδραίωσης μιας μακρόπνοης μεταρρύθμισης. Στόχος αυτής της μεταρρύθμισης δεν είναι σε καμία περίπτωση η προσβολή των αστυνομικών μας δυνάμεων, αλλά η διορθωτική παρέμβαση σε τομείς της αστυνομικής πρακτικής που προκάλεσαν την κακοποίηση ή ακόμα και το θάνατο συμπολιτών μας.

Αν η άδικη δολοφονία του George Floyd μας έφερε ένα βήμα εγγύτερα προς τη δικαιοσύνη για όλους του Αμερικανούς, τότε ο θάνατός του, όσο τραγικός και περιττός κι αν υπήρξε, δεν ήταν μάταιος. Ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, τις θρησκευτικές μας τελετουργίες ή τη γλώσσα μας, είμαστε όλοι Αμερικανοί και αξίζουμε την πλήρη προστασία του νόμου”.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.