ΛΙΜΠΕΡΤΥΒΙΛ, Ιλλινόϊς – Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία απένειμε το Παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σάββα, 1ου βαθμού, στον Σεβασμιώτατο  Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής κ. Δημήτριο, την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία της Συνελεύσεως του Σερβικού Επισκοπικού Συμβουλίου στις Η.Π.Α. Η συγκεκριμένη αναγνώριση αποτελεί την ανώτατη τιμή την οποία απονέμει η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στην ομιλία του κατά την αποδοχή του τιμητικού παρασήμου ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «το γεγονός ότι λαμβάνω αυτή την αληθινά εξέχουσα τιμή τη στιγμή που η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει 800 χρόνια από τη στιγμή που της χορηγήθηκε η Αυτοκεφαλία προσδίδει στο παράσημο αυτό του Αγίου Σάββα ακόμα περισσότερη σημασία και κύρος».

Το Παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σάββα, 1ου βαθμού απονέμεται από την Ιερά Σύνοδο της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος προτάθηκε από το Επισκοπικό Συμβούλιο της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την επί εικοσαετία ηγεσία του στην προώθηση και καλλιέργεια αγαστών διορθοδόξων σχέσεων.

Στιγμιότυπο από την προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου πρών Αμερικής, κ. Δημητρίου. Φωογραφία: www,goarch.org
Ο Αρχιεπίσκοπος πρών Αμερικής, κ. Δημήτριος ενώ ευλογεί τους πιστούς. Φωογραφία: www,goarch.org
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.