ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. – Την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος δέχθηκε την επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου Πιτσβούργου κ. Σάββα και συνεργατών του για να συζητήσουν τον σχεδιασμό της 45ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής καθώς και του Συνεδρίου της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Κλήβελαντ του Οχάϊο από 28 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου του 2020.

Κατόπιν πλήρους παρουσιάσεως και ενημερώσεως σχετικά με τη διοργάνωση, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος κάλεσε τον Σεβ. κ. Σάββα να διορίσει τον προεδρεύοντα και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της 45ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως ώστε και επισήμως να προχωρήσει η προετοιμασία και διοργάνωση αυτής, εκ  μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Από πλευράς της Ι. Αρχιεπισκοπής υπεύθυνος ορίστηκε ο Θεοφ. Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, Αρχιγραμματεύς της Ι. Επαρχιακής Συνόδου.

Ως κεντρικό θέμα της Κληρικολαϊκής ορίστηκε ο λόγος του Αποστόλου Παύλου:  «μείζων δὲ τούτων ἡ ἀγάπη» (Κορ. Α΄ 13:13).

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες, με τον διορισμό των υπευθύνων προέδρων, θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές, το ξενοδοχείο, και το πρόγραμμα, τα οποία και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.clergylaity.org μετά την 1η Σεπτεμβίου 2019.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.