Ο Άγιος Νικόλαος αποχαιρέτησε με «νηστίσιμο πρόγευμα» τον Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα

Στιγμιότυπο από το αποχαιρετιστήριο γεύμα της Κοινότητας του Αγίου Νικολάου, Φλασινγκ, προς τιμή του Γενικού Προξένου Δρ. Κωνσταντίνου Κούτρα. Στην φωτό διακρίνονται από αριστερά: ο κ. Γ. Κανελλόπουλος, ο κ. Στέφανος Τσερπέλης, ο κ. Γιώργος Αγγελάκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Πίτερ Βαλασιάδης, ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, π. Παύλος Παλαιστίδης, η πρεσβύτερα Αναστασία, η Αθηνά Κρομμύδα, ο π. Αριστείδης και η Δρ. Λορέιν Χρυσομάλη-Βαλασιάδη. Φωτογραφία: ETA PRESS

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Παρά το γεγονός ότι διανύουμε περίοδο καύσωνα στη πόλη της Νέας Υόρκης και μπήκαμε στον Αύγουστο, όπου πλέον και οι τελευταίοι των Ομογενών έφυγαν για κάποια παραλία της Ελλάδας, η Κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, αποχαιρέτησε την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα, τιμώντας τον στην διάρκεια ενός πολύ όμορφα οργανωμένου «μπρέκφαστ», αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, στην αίθουσα «Σαραντάκος».

Στο μενού είχαν συμπεριληφθεί bagels με φυστικοβούτυρο, σταφύλια, φράουλες, καφές ή τσάι, χυμός πορτοκαλιού.

Για όσους γύρισαν από τις διακοπές, αλλά και για αυτούς που δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να αποδράσουν, ήταν μια ευκαιρία να ξαναβρεθούν και να εκφράσουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους στον Δρ. Κούτρα.

Γιατί, αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν είχαν την ευκαιρία να τον προσκαλέσουν τόσο στις γιορτές και τις εκδηλώσεις του ημερησίου σχολείου «Γουίλιαμ Σπυρόπουλος» όσο και στην διάρκεια των ακολουθιών της Κοινότητας και των εκδηλώσεων των οργανισμών που υπάγονται σε αυτή.

Ο ευεργέτης της Κοινότητας του Αγίου Νικολάου κ. Στέφανος Τσερπέλης μίλησε με θερμά λόγια για την γνωριμία του με τον Δρ. Κούτρα και με ειδική πρόποση του ευχήθηκε «καλό κατευόδιο». Φωτογραφία: ETA PRESS

Εκείνος ανταποκρινόταν πάντα, στο κάλεσμα και μάλιστα όπως αποκάλυψε η πρώην διευθύντρια του Σχολείου η κ. Αθηνά Κρομμύδα, οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό περίμεναν με αγωνία την άφιξη του εκπροσώπου της Ελλάδας. Ήταν σαν να είχαμε την ίδια την Ελλάδα παρούσα, πρόσθεσε η κ. Κρομμύδα.

Η πρωτοβουλία της Κοινότητας συγκίνησε ιδιαίτερα τον Δρ. Κούτρα, ο οποίος με δυσκολία κατάφερε να βρει λόγια για να αποχαιρετήσει τους εκπροσώπους και τα μέλη της Κοινότητας.

Ανάμεσα τους τον προϊστάμενο π. Παύλο Παλαιστίδη, τον π. Αριστείδη Γαρίνη και τον πρόεδρο κ. Πίτερ Βαλασιάδη.

Παρών στο «μπρεκφαστ» και ο ευεργέτης της Κοινότητας κ. Στέφανος Τσερπέλης και ο επιχειρηματίας κ. Γιώργος Αγγελάκης.

Η έκπληξη βέβαια, δεν σταμάτησε με την διοργάνωση ενός «πρωινού γεύματος» στην διάρκεια του Αυγούστου και ενώ άλλες κοινότητες παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης ιερέων που αντικαθιστούσαν τους μόνιμους ιερείς.

Η κοινότητα παρέθεσε αμέσως μετά και «μεσημεριανό γεύμα» στο εστιατόριο «Μύθος» όπου και ο φακός των «Αναμνήσεων» κατέγραψε ένα μέρος του γεύματος.

Η συντροφιά αποτελούνταν από γνωστά και καταξιωμένα στελέχη που εργάστηκαν στην Κοινότητα.

Ανάμεσα τους ο προϊστάμενος π. Παύλος, η πρεσβύτερα Αναστασία Παλέστη, ο π. Αριστείδης, η κ. Αθηνά Κρομμύδα, ο κ. Γιώργος Κανελλόπουλος, πρώην διευθυντής του Απογευματινού σχολείου, ο ευεργέτης κ. Στέφανος Τσερπέλης, ο επιχειρηματίας κ. Γιώργος Αγγελάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Πίτερ Βαλασιάδης, η σύζυγός του Δρ. Λορέιν Χρυσομάλη.

Φυσικά στο γεύμα επικράτησε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου συζητήθηκαν διαφορά θέματα συμπεριλαμβανομένων και των διακοπών, αλλά θα λέγαμε ότι δόθηκε έμφαση στο πλούσιο άλμπουμ των εντυπώσεων από τις πολυάριθμες και παραγωγικές επισκέψεις του Δρ. Κούτρα στο Σχολείο και στην Κοινότητα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τσερπέλης, που έκανε και την πρόποση, ήταν μεγάλη τιμή για τον ίδιο, που υπηρετεί ως αντιπρόεδρος στο συμβούλιο του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού να υποδέχεται και να συνοδεύει σε περίοπτη θέση εντός του ναού, τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης, σύμφωνα πάντα με τον πρωτόκολλο. «Εκείνη την στιγμή», τόνισε, «ήξερα ότι συνοδεύω τον εκπρόσωπο της Πατρίδας».

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.