Η «Panatha – USA» αποχαιρέτησε τον Σπύρο Πυργιώτη – λειτουργό του Γενικού Προξενείου  

1
Από αριστερά διακρίνονται οι Διονύσης Κούτρας, Σπύρος Πυργιώτης, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Νίκος Μπάρδης και Βασίλειος Κοκόσης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η φιλόξενη λέσχη της «Panatha – USA» της Αστόριας το βράδυ του Σαββάτου, 6 Αυγούστου 2022, είχε πλημμυρίσει από αγάπη για τον Σπύρο Πυργιώτη που μετά από δέκα έξι συναπτά έτη ευδόκιμης υπηρεσίας αποφάσισε να αφυπηρετήσει από το πόστο του στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη και στο εξής θα μοιράζεται τον χρόνο μεταξύ της Κεφαλονιάς και της Νέας Υόρκης.

Στο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμή του παρέστησαν μεταξύ άλλων ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και ο Πρόξενος Δημήτρης Παπαγεωργίου, οι οποίοι θέλησαν για μια ακόμη φορά να εκφράσουν και δημοσίως την αγάπη τους, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη τους για τις υπηρεσίες που προσέφερε ο Σπύρος στο Γενικό Προξενείο και στην ομογένεια.

Κι αυτό διότι αν και προ 16 ετών προσελήφθη ως οδηγός του Γενικού Προξένου, εν τούτοις επί της θητείας του Γενικού Προξένου Δρ. Κωνσταντίνου Κούτρα εξελίχθηκε σε έναν από τους αξιόλογους λειτουργούς του.

Σριγιμότυπο από το δείπνο προς τιμή του Σπύρου Πυργιώτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Παράλληλα ασχολήθηκε και με τα κοινά και προσέφερε τις υπηρεσίες του στον Σύλλογο Κεφαλλονιτών «Κέφαλος», στον Σύνδεσμο Συνταξιούχων, στην «Panatha – USA», καθώς επίσης και στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ως σύμβουλος και προ ενός έτους ως πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Αν και το βράδυ του Σαββάτου η Νέα Υόρκη ταλαιπωρούνταν από τον καύσωνα, εν τούτοις ουδείς υπολόγιζε την ζέστη και την παρατεταμένη υγρασία, διότι ήθελαν όλοι να ανταποδώσουν στην αγάπη και στην ευγένεια του τιμώμενου.

Και ο Σπύρος ανταπέδωσε με μια ανάρτηση – κατάθεση ψυχής – στον προσωπικό του λογαριασμό στο Face Book την οποία και παραθέτουμε ατόφια:

«Μια ωραία παρέα σε ένα ωραίο περιβάλλον στην ΠΑΝΑΘΑ της ΝΥ. Αυτός που λάμπρυνε την παρέα μας δεν ήταν άλλος παρά ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος μας, κ. Κωνσταντίνος Κούτρας με το γιό του, το πολύ καλό παιδί Διονύση. Μπορώ άνετα να μιλώ για τον κ. Γενικό και πρώην προϊστάμενο μου για ώρες ή μέρες, για τον διπλωμάτη και πάνω απ’ όλα άνθρωπο.

Ήταν ο αναμορφωτής του Γενικού Προξενείου με τις πάμπολλες γνώσεις του και το αναβάθμισε τόσο πολύ. Και δεν το λέω εγώ μόνο, το λέει ολόκληρη ομογένεια και κατάφερε με τον τρόπο του να τον αγαπήσουν πραγματικά οι πάντες. Είμαι υπερήφανος και τιμή μου που σας είχα προϊστάμενο. Υποκλίνομαι στο μεγαλείο σας.

Και κάτι άλλο, συγνώμη που θα το πω. ‘Οταν έκανα την επέμβαση στο Νοσοκομείο ήρθατε και με πήρατε και με πήγατε στο σπίτι μου στην Αστόρια λόγω συγκίνησης. Σταματώ εδώ είστε ένας γίγαντας… Σας ευχαριστώ».

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο Σπύρος Πυργιώτης αναχωρεί αύριο, Τρίτη, για την Κεφαλονιά με τις ευχές όλων συμπεριλαμβανομένων και των συνεργατών και των αναγνωστών των «Αναμνήσεων».

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.