«Παράδειγμα για όλους» λένε οι Καμπούσιοι της Αμερικής για τον Νικόλαο Μιχαλιό

0
93
Ο αείμνηστος Νικόλαος Μιχαλιός. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Παράδειγμα για τους Καμπουσίους της Αμερικής και κατ’ επέκταση για τους ομογενείς της Αμερικής ήταν ο αείμνηστος Νικόλαος Γ. Μιχαλιός. Πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα και ένα λογικό συμπέρασμα που εκμαιεύσαμε από το Ψήφισμα του Συλλόγου Καμπουσίων και Αγρελωπού Χίου «Παναγιά η Δέσποινα» για την εκδημία του Νικολάου Γ. Μιχαλιού.

Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλιός, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», απεβίωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, 3 Αυγούστου 2022 σε ηλικία 85 ετών έχοντας στο πλευρό του την πολυαγαπημένη σύζυγό του Αικατερίνη, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Το ψήφισμα που εξέδωσαν και κοινοποίησαν στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης είναι το πέμπτο κατά σειρά και το οποίο αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί προέρχεται από τους συγχωριανούς του.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νικήτας Βλάχος, Ιωάννης Γ. Μιχαλιός, Ειρήνη Μιχαλιού, Αικατερίνη Μιχαλιού, Νικόλαος Γ. Μιχαλιός, Δημήτριος Γ. Μιχαλιός (τιμώμενος), Λίλιαν Μιχαλιού, Τέρυ Βλάχος και Δέσποινα Καλογερά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Προηγήθηκαν (με χρονική σειρά) τα ψηφίσματα της Χιακής Ομοσπονδίας, του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου «Το Πελιναίον Αγία Μαρκέλλα», του Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής» Νέας Υόρκης και του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο του Ψηφίσματος του Συλλόγου Καμπουσίων Καμπουσίων και Αγρελωπού Χίου «Παναγιά η Δέσποινα»

Ψήφισμα

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Καμπουσίων και Αγρελωπού Χίου «Παναγιά η Δέσποινα» συνελθόντες εκτάκτως με το θλιβερό άγγελμα της εκδημίας του Νικολάου Γ. Μιχαλιού για να αποδώσει την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον εκλιπόντα, ο οποίος υπήρξε δραστήριο μέλος και μεγάλος υποστηρικτής, αποφάσισε τα ακόλουθα:   

1. Να εκφραστούν εκ μέρους όλων των μελών του Συλλόγου θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Αικατερίνη και στα λατρεμένα του παιδιά και εγγόνια.

2. Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου να παραστεί στο προσκύνημα στο γραφείο τελετών και στη Νεκρώσιμη Ακολουθία. Και,

3. Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο

Με τον Νίκο Μιχαλιό, εκτός από τον τόπο της καταγωγής, μας συνδέουν φιλία και αγάπη. Με το ήθος, την εργατικότητα και το αίσθημα της προσφοράς διακρίθηκε ως ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας, εξαίρετος πατέρας και ευεργέτης. Με μεγάλη προσφορά στην Εκκλησία, μέλος του Τάγματος των Αρχόντων «Αγιος Ανδρέας» του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πρόεδρος και ευεργέτης της Χιακής Ομοσπονδίας και του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου «Το Πελινναίον Αγία Μαρκέλλα» θα μείνει παράδειγμα σε όλους.

Αγαπητέ μας συγχωριανέ και φίλε Νίκο σε αποχαιρετούμε! Ας είναι η μνήμη σου αιωνία!

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.