ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα στελέχη της κοινότητας και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, καθώς επίσης και τα μέλη της Ελληνορθόδοξης Νεολαίας (GOYA) της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Μίντια της Πενσιλβάνιας την Τετάρτη, 27 Μαϊου 2020, έζωσαν τις ποδιές και ετοίμασαν τετρακόσια περίπου γεύματα για τα μέλη της κοινότητας, καθώς επίσης και για τους ήρωες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα μέλη της κοινότητας, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ ο Ελευθέριος Κώστανς, συνιδρυτής του Cosmos Philly TV ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ιερατικού προϊσταμένου, π. Αναστασίου Μπουραντά και των πρωτεργατών αυτής της προσπάθειας και πέρασαν με τα οχήματά τους για να παραλάβουν τα δωρεάν γεύματα και προσέφεραν τον όβολό τους για την ενίσχυση της κοινότητας.

Ήταν η πρώτη φορά μετά από δύο και πλέον μήνες που τα στελέχη και τα μέλη βρέθηκαν – έστω και εξ αποστάσεως – στο προαύλιο του ναού και προσευχήθηκαν να αρθούν τα απαγορευτικά για τις συναθροίσεις μέτρα και να βρεθούν και πάλι μαζί σε μια κοινή προσπάθεια.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην Μίντια Πενσιλβάνιας, π. Αναστάσιος Μπουραντάς και οι εθελοντές.

Τα γεύματα, όπως επεσήμανε η κ. Πέγγυ Γαλιατσάτου, προετοιμάστηκαν με τα υλικά που είχαν αγοράσει τον Φεβρουάριο για μια εκδήλωση που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το μεγαλύτερο μέρος των γευμάτων το προσέφεραν στους πυροσβέστες και στους αστυνομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορωνοϊού, καθώς επίσης και στον Οίκο Ευγηρίας «Fair Acres».

Η κ. Γαλιατσάτου επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που ανέλαβαν μια τέτοια πρωτοβουλία και ότι τόσο οι εθελοντές, όσο και οι αποδέκτες της γενναιοδωρίας τους βίωσαν μοναδικές στιγμές και διαπίστωσαν την διαφορά που μπορεί να κάνει το φιλότιμο και η αγάπη για τον συνάνθρωπο και την κοινότητα.

Τα στελέχη και μέλη της κοινότητας τα οποία ασχολήθηκαν με την προετοιμασία των γευμάτων, που προσέφερε η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στην Μίντια Πενσιλβάνιας.

Η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Μίντια Πενσιλβάνιας είναι μια από τις πιο δυναμικές και δραστήριες κοινότητες της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, η οποία διανύει την όγδοη δεκαετία.  

Οι προγραμματισμένες για την 25η Απριλίου 2020 εκδηλώσεις για την 76η επέτειο της ιδρύσεως της κοινότητας αναβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού.

Η εν λόγω κοινότητα θεωρείται ταυτόχρονα και μια από τις αρχαιότερες που ίδρυσαν οι Ελληνες μετανάστες στην κομητεία του Ντελάγουέρ της Πενσιλβάνιας και η οποία ακολούθησε βήμα προς βήμα την πορεία των μελών της.

Στιγμιότυπο από την διανομή των γευμάτων της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Μίντια της Πενσιλβάνιας.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μετά από μερικές δεκαετίες έντονης δράσης στο Τσέστερ της Πενσιλβάνιας αποφάσισε να αγοράσει καινούργιο οικόπεδο και να χτίσει τον νέο ναό του Αγίου Γεωργίου στον αριθμό 30 East Forge Road στην Μίντια της Πενσιλβάνιας, Νοτιοδυτικά της Φιλαδέλφειας.

Οι πρώτες προσπάθειες για την ίδρυση της κοινότητας έχουν την αφετηρία τους στις αρχές του 1915 όταν μερικές οικογένειες ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την κοινότητα στο Τσέστερ της Πενσιλβάνιας.
Η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου έλκει στους κόλπους της περισσότερες από 410 οικογένειες, πολλές από τις οποίες είναι τρίτης και τέταρτης γενιάς Ελληνοαμερικανοί, καθώς επίσης και πολλές μικτές οικογένειες.

Στιγμιότυπο από την διανομή των γευμάτων της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Μίντια Πενσιλβάνιας.
Οι εθελοντές της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Μίντια της Πενσιλβάνιας, οι οποίοι φορώντας μάσκες ετοίμασαν και διένειμαν τα γεύματα.
Στιγμιότυπο από την διανομή του φαγητού στα μέλη της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην Μίντια Πενσιλβάνιας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.