ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας το βράδυ του Σαββάτου, 4 Δεκεμβρίου 2021 είχε πλημμυρίσει από αγάπη και υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα της κοινότητας και του ομώνυμου λυκείου καθώς επίσης και του ίδιου του τιμώμενου, του «Φαρμακοποιού της Ομογένειας»,  Δρα Νικολάου Παπαϊωάννου.

Η αίθουσα είχε πλημμυρίσει από τις τρεις γενιές των ομογενών, ενώ η παρουσία της νεότερης γενιάς που ερμήνευσε παραδοσιακούς χορούς και της δεύτερης στην οποία ανήκουν ο τιμώμενος και ο ίδιος ο πρόεδρος της κοινότητας, Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος και οι τρεις ιερείς, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, π. Νεκτάριος Πάρος και π. Δημήτριος Μπαλλίδης εξέπεμψε μήνυμα αισιοδοξίας και αποτέλεσε πηγή ικανοποίησης και ευαρέσκειας για την τρίτη γενιά, η οποία είναι μάρτυρας του τιτάνιου αγώνα για την ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος και το πιο σημαντικό για την ίδρυση, εδραίωση και άνθιση του προηγμένου και διεθνώς αναγνωρισμένου Λυκείου.

Οι πρώην πρόεδροι της κοινότητας Χάρης Κάλας, Κυριάκος Σιδέρης, Βαν Χριστάκος και τα άλλα στελέχη της τρίτης γενιάς εξέπεμψαν μηνύματα ενότητας και υπενθύμισαν σε όλους ότι ανήκουν στο «Εμείς» που έλεγε και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης.    

Ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο τιμώμενος, Νικόλαος Παπαϊωάννου και ο πρόεδρος της κοινότητας, Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση κοινότητας Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Η προσέλευση των ομογενών – δεδομένων των καταστάσεων της πανδημίας – ήταν πρωτοφανής, διότι γιόρταζαν δύο ιστορικά γεγονότα, την 94η επέτειο της ιδρύσεώς της κοινότητας και συνάμα την 64η επέτειο της ιδρύσεως του Ημερήσιου Σχολείου .

Η απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου να τιμήσει ένα άξιο τέκνο της κοινότητας έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην συμμετοχή και γενικότερα στην ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε κατά την άφιξη του τιμωμένου.

Ήταν μια από τις ελάχιστες φορές – αν όχι η πρώτη – για τα δεδομένα της τελευταίας δεκαετίας που ο τιμώμενος δεν χρειαζόταν συστάσεις, διότι μεγάλωσε στο ιερό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, αποφοίτησε από το Σχολείου του Αγίου Δημητρίου και υπηρέτησε από διάφορα πόστα την κοινότητα.

Ο Δρα Νικόλαος Παπαϊωάννου, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» αποκαλείται «φαρμακοποιός της Αστόριας, λόγω της φιλανθρωπικής του δράσης και της προσφοράς του «Crescent Apothecary».

Το χορευτικό του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση κοινότητας Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Ο τιμώμενος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» τον Φεβρουάριο του 2019 βραβεύτηκε από τον Λαογραφικό Όμιλο Ελλήνων Αμερικής κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την 36η επέτειο της ιδρύσεως του Ομίλου που είχε λάβει χώρα στο εν λόγω Πολιτιστικό Κέντρο και μοιράστηκε το βραβείο με την σύζυγό του Ελένη, το γένος Μανή και τα τέσσερα τέκνα τους, το Βασίλη, τη Σταυρούλα, τον Πέτρο και τον Ευάγγελο.

Ο τιμώμενος αποφοίτησε από Ελληνικό Απογευματινό Σχολείου του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας και τo 2003 από την Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου LIU στο Μπρούκλιν. Τα πρώτα χρόνια εργάστηκε σε νοσοκομεία και διάφορα φαρμακεία.

Στις αρχές του 2015 άνοιξε το δικό του φαρμακείο στην Αστόρια. Πρόκειται για το  «Crescent Apothecary», στη διεύθυνση 25-01 Ditmars Blvd, στην Αστόρια το οποίο λειτουργεί έξι μέρες την εβδομάδα και συγκεκριμένα Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 9.00 π.μ. έως και τις 8.00 μ.μ. και τα Σάββατα από τις 9.00 π.μ. – 5.00 μ.μ.

Στο βήμα ο πρόεδρος της κοινότητας Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση κοινότητας Αγίου Δημητρίου Αστόριας.
Οι ιερείς της κοινότητας, π. Νικόλαος Πάρος, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και ο π. Δημήτριος Μπαλλίδης.Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση κοινότητας Αγίου Δημητρίου Αστόριας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Ευαγγελία Ζήνωνος, Δρ. Νικόλαος Παπαϊωάννου, Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος και Μαρία Πεφάνη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση κοινότητας Αγίου Δημητρίου Αστόριας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.