ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος «Άγιος Ανδρέας» Πατρών Διασποράς την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων στην μνήμη του Αγίου Ανδρέα προστάτη του Συλλόγου και πολιούχου της Πάτρας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασία προεξάρχοντος του Επισκόπου Ευκαρπίας, κ. Ιερόθεου που τελέστηκε στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια και ολοκληρώθηκαν με το δείπνο και το ξεφάντωμα στο εστιατόριο «Διόνυσος» στην Αστόρια.

Τα μέλη και τα στελέχη του συλλόγου παρακολοθύθησαν με ευλάβεια την Αρτοκλασία και προσευχήθηκαν υπέρ υγείας των στελεχών, των μελών, των οικογενειών τους και κατ’ επέκτασης της ομογένειας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γιούλα Σκουφέλη κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί αξιώθηκαν να βρεθούν και πάλι μαζί έστω φορώντας και προστατευτικές μάσκες και να προσφευχηθούν όπως ο πανάγαθος Θεός τους αξιώσει να προχωρήσουν στην υλοποίηση του οράματος για την ανέξερση του ναού του Αγίου Ανδρέα.

Ο Σύλλογος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι ένας από τους νεότερους μη κερδοσκοπικούς φορείς της ομογένειας, ο οποίος ιδρύθηκε το 2017 από την Γιούλα Σκουφέλη με στόχο την υλοποίηση του οράματός της για την ανέγερση του ναού του Αγίου Ανδρέα.

Η κ. Σκουφέλη μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι κατάγεται από την Πάτρα και ότι με προσωπικά έξοδα δημιουργήθηκε το εικόνισμα του Αγίου Ανδρέα Πατρών στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων στο Κάλβερτον.

Στιγμιότυπο από την Θεία Κοινωνία στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Το εικόνισμα ήταν το πρώτο βήμα, το οποίο μας έδωσε το έναυσμα να οραματιστούμε και χτίσουμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα χωρητικότητας τουλάχιστον 130 ατόμων. Η Ιερά Μονή μας παραχωρεί τον χώρο και εμείς πρέπει να εξασφαλίσουμε τα χρήματα για τα αρχιτεκτονικά σχέδια και για την ανέγερση του περικαλλούς ναού», επεσήμανε η κ. Σκουφέλη, η οποία διακρίνεται για το φιλανθρωπικό της έργο.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου απαρτίζεται από την Γιούλα Σκουφέλη, πρόεδρο, τους Ιουλία και Ανδρέα Μπαρκούρα, αντιπροέδρους, Στέλλα Σταματιάδη, ταμίας, Χρυσάνθη Κολοκούρη, γραμματέας πρακτικών και οι Άννα Χατζηκώστα και Γεωργία Παπαδοπούλου.

Τα έσοδα από το δείπνο και από την λαχειοφόρο αγορά θα διατεθούν για την ανέγερση του πρώτου ναού του Αγίου Ανδρέα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο Επίσκοπος Ευκαρπίας, κ. Ιερόθεος. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Μελέτιος Μπουγάς και ο Επίσκοπος Ευκαρπίας, κ. Ιερόθεος ενώ τελούν την Αρτοκλασία στον ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης στην Αστόριας. Φωτογραφία: “Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.