Ο Λαογραφικός Όμιλος βράβευσε τον φαρμακοποιό Νικόλαο Παπαϊωάννου (βίντεο)

0
Στιγμιότυπο από την παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Αμερικής.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τρείς γενιές χορευτών, φίλων και υποστηρικτών του Λαογραφικού Ομίλου Ελλήνων Αμερικής το βράδυ του Σαββάτου, 9 Φεβρουαρίου 2019, συγκεντρώθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης», της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας για να γιορτάσουν την 36η επέτειο της ιδρύσεως του ομίλου και να παραστούν στη βράβευση του φαρμακοποιού της ομογένειας, Δρα Νικολάου Παπαϊωάννου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χορούς που ερμήνευσαν τα νεότερα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου και συνεχίστηκε με την επίδειξη παραδοσιακών χορών και ενδυμασιών από το μεγάλο χορευτικό. Πολλοί από τους χορευτές ήταν μαθητές του αειμνήστου Πολ Γκίνη, του ιδρυτή του Λαογραφικού Ομίλου Αμερικής και με την άρτια ερμηνεία τίμησαν στην κυριολεξία τη μνήμη του.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=xJkL687byQg” width= https=”yes”]

Η γραμματέας του Ομίλου Ματίνα Καραγιάννη επεσήμανε ότι τους ενώνει η αγάπη για την παράδοση, η αγάπη για το χορό και η αγάπη για την ομογένεια. Αναφερόμενη στον τιμώμενο επεσήμανε ότι «με μεγάλη χαρά απόψε τιμούμε τον φαρμακοποιό της ομογένειας Νικόλαο Παπανικολάου.

«Η αγάπη του Νίκου για την κληρονομιά μας, τον ελληνισμό και όλους τους συνανθρώπους είναι παράδειγμα για όλους. Νίκο σου ευχόμαστε μακροζωία γεμάτη υγεία και αγάπη. Η καλοσύνη που σκορπάς να πολλαπλασιάζεται με τη χάρη του Θεού», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια μαζί με την καλλιτεχνική διευθύντρια του ομίλου Βάγια Γκίνη – Αλαγιάννη του απένειμαν την τιμητική πλακέτα η οποία ήταν γραμμένη στην ελληνική γλώσσα.

Ο τιμώμενος παρέλαβε την πλακέτα πλαισιωμένος από τη σύζυγό του Ελένη, το γένος Μανή και τα τέσσερα τέκνα τους, το Βασίλη, τη Σταυρούλα, τον Πέτρο και τον Ευάγγελο.

Σε πρώτο πλάνο η γραμματέας του Ομίλου Ματίνα Καραγιάννη.

«Οφείλουμε όλοι μαζί να αναφωνήσουμε  «αιωνία η μνήμη στον ιδρυτή του Ομίλου Πολ Γκίνη και να συγχαρούμε όλους εσάς που επιμένετε ελληνικά, διατηρείτε και μεταλαμπαδεύετε τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του λαού μας», επεσήμανε ο Δρ. Παπαϊωάννου συγχαίροντας ταυτόχρονα τη Βάγια Γκίνη – Αλαγιάννη που συνεχίζει το έργο του αδελφού της και διαιωνίζει τη μνήμη του.

Αναφερόμενος στην τιμή ο κ. Παπαϊωάννου επεσήμανε ότι είναι άκρως συγκινητική διότι γίνεται στην κοινότητα που μεγάλωσε και διδάχτηκε την ελληνική γλώσσα και έμαθε την ψαλτική τέχνη.

«Ευχαριστώ τον Άγιο Δημήτριο της Αστόριας, τον αείμνηστο πατέρα μου και τη μητέρα που υποβλήθηκαν σε αμέτρητες θυσίες για να μου παράσχουν τη δυνατότητα να μάθω την ελληνική γλώσσα, την παράδοση, να αποφοιτήσω από ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια και να εκπληρώσω τα όνειρά μου», επεσήμανε ο κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος είναι γέννημα και θρέμμα της Αστόριας.

Σε πρώτο πλάνο οι Ματίνα Καταγιάννη και η Βάγια Γκίνη Αλαγιάννη ενώ τιμούν τον Δρα Νικόλαο Παπανικολάου.

Ο τιμώμενος αποφοίτησε από Ελληνικό Απογευματινό Σχολείου του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας και τo 2003 από την Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου LIU στο Μπρούκλιν. Τα πρώτα χρόνια εργάστηκε σε νοσοκομεία και διάφορα φαρμακεία.

Στις αρχές του 2015 άνοιξε το δικό του φαρμακείο στην Αστόρια. Πρόκειται για το  «Crescent Apothecary», στη διεύθυνση 25-01 Ditmars Blvd, στην Αστόρια το οποίο λειτουργεί έξι μέρες την εβδομάδα και συγκεκριμένα Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από τις 9.00 π.μ. έως και τις 8.00 μ.μ. και τα Σάββατα από τις 9.00 π.μ. – 5.00 μ.μ.

Μετά τη βράβευση ακολούθησε ένα ανεπανάληπτο ξεφάντωμα.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.