ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης το πρωί της Τετάρτης, 2 Νοεμβρίου 2022 απέστειλε τελεσίγραφο στο εκλεγμένο και εν εξορία Διοικητικό Συμβούλιο βάσει του οποίου πρέπει να συμφωνήσουν στο πάγωμα για 90 ημέρες των δικαστικών διαδικασιών προκειμένου να προχωρήσουν στην υλοποίηση της συμφωνίας της 17ης Οκτωβρίου 2022 και στη σύγκληση της κοινής Γενικής Συνέλευσης στις 5 Δεκεμβρίου αντί της 17ης Νοεμβρίου 2022, που είχε συμφωνηθεί.

Ο κ. Καλαμαράς, ο οποίος ηγείται τη Επιτροπής των Πρώην Προέδρων απαντώντας, χθες (Τετάρτη) το μεσημέρι σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» επεσήμανε ότι παραμένουν αμετακίνητοι στο αίτημά τους για το πάγωμα για 90 ημέρες των δικαστικών διαδικασιών και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι «αυτό ήταν μέρος της Συμφωνίας που επιτεύχθηκε κατά την διάρκεια της τριμερούς συνάντησης της 17ης Οκτωβρίου».

Απαντώντας στο ερώτημα εάν θα δώσουν το στικάκι με τα ευρήματα του ελέγχου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο κ. Καλαμαράς ισχυρίστηκε ότι δεν πρόλαβε να το μελετήσει και ότι δεν πρόκειται να απαντήσει αν δεν το μελετήσουν και εάν δεν το συζητήσουν με την Επιτροπή της οποίας ηγείται και πρόκειται για τους Δήμο Σιώκη, Νικόλαο Διαμαντίδη, Ηλία Τσεκερίδη και τον απερχόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Κλεάνθη Μεϊμαρογλου.

Ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, αριστερά και ο Δημήτριος Καλαμαράς. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.

Λίγες ώρες αργότερα ο κ. Δημήτριος Φίλιος επικοινώνησε με τις «Αναμνήσεις» προκειμένου να εξηγήσει εκ μέρους της προαναφερόμενης Επιτροπής τους όρους που έθεσαν στον πρόεδρο του Εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργο Γεωργόπουλο για το πάγωμα των δικαστικών διαδικασιών για 90 ημέρες – ή το ελάχιστον για 60 – ως προϋπόθεση για την συμμετοχή τους στην κοινή γενική Συνέλευση της 17ης Νοεμβρίου 2022 ή στην νέα ημερομηνία (5 Δεκεμβρίου 2022).

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η άλλη πλευρά είχε θέσει επανειλημμένα το αίτημα της ίσης πρόσβασης στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο θέσαμε στον κ. Φίλιο το ερώτημα εάν προτίθενται να τους παραχωρήσουν κλειδιά και επεσήμανε ότι μετά το πάγωμα έστω για 60 ημέρες θα συζητηθούν τα πάντα: σχηματισμός κοινών επιτροπών (άτυπων σε πρώτη φάση) συζήτηση για την ατζέντα και την σύγκληση της κοινής γενικής συνέλευσης είτε στα τέλη Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου καθώς και την  πρόσβαση στο Σταθάκειο.

Το μόνο που συζητούν προς το παρόν, όπως επεσήμανε ο κ. Φίλιος, είναι να δώσουν αντίγραφο των κλειδιών στην Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή με συμπροέδρους τους κ.κ. Κώστα Μάστορα και Γιάννη Στρουμπάκη.

«Θα περιμένουμε την απάντηση της άλλης πλευράς και θα απαντήσουμε επίσημα πλέον σε όλα τα ερωτήματά σας επίσημα», ο κ. Φίλιος.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νiκόλαος Διαμαντίδης, Αχιλλέας Λυγγέρας, Κώστας Μάστορας και Γιάννης Στρουμπάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας,

«Νο Keys No Deal»

Ο πρόεδρος του εκλεγμένου και εν εξορία Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, όπως επεσήμανε, έθεσε το τελεσίγραφο της Επιτροπής Καλαμαρά υπόψιν των στελεχών και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και η απάντησή τους ήταν ξεκάθαρη: «Νο Keys No Deal».

«Ο κ. Δημήτριος Καλαμαράς και η επιτροπή του είναι αναξιόπιστοι. Εξ άλλου στην συνέντευξη τύπου που συγκάλεσε η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή την Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, στο Σπίτι του Μίνωα οι κ.κ. Μάστορας και Λυγγέρας εξέφρασαν την ανησυχία τους για την στάση της πλευράς Καλαμαρά, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι συγκάλεσαν την δική τους γενική Συνέλευση και το χειρότερο δεν προσήλθαν στις συνομιλίες για την προετοιμασία της κοινής Γενικής Συνέλευσης. Οι νέοι που εκλέχτηκαν για πρώτη φορά στην Ομοσπονδία τους θεωρούν αναξιόπιστους και επικίνδυνους και δεν θέλουν να εμπλακούμε σε κανενός είδους συμφωνίας μαζί τους», επεσήμανε ο κ. Γεωργόπουλος.

«Εμείς παραμένουμε πιστοί στην Συμφωνία και στον «όρκο» που δώσαμε στις 17 Οκτωβρίου 2022 και καλούμε και την άλλη πλευρά να άρει τις αντιρρήσεις και να επιστρέψει χωρίς όρους στο τραπέζι των συνομιλιών για την ατζέντα και την σύσταση των Επιτροπών που συμφωνήσαμε», επεσήμανε ο κ. Γεωργόπουλος.

Το νέο συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γραμματείας της Ομοσπονδίας.

Ερωτηθείς για το τελεσίγραφο σχετικά με το πάγωμα των δικαστικών διαδικασιών ο κ. Γεωργόπουλος επεσήμανε: «Όταν αυτοί έθεσαν το αίτημα προ τριών εβδομάδων εμείς κάναμε μια μεγάλη υπέρβαση και τους δώσαμε μια ανάσα δύο εβδομάδων και μάλιστα υποσχεθήκαμε να πάμε στην γενική συνέλευση και αν τα βρούμε να άρουμε πάραυτα τις εκατέρωθεν μηνύσεις. Η άλλη πλευρά, η οποία ξεκίνησε το γαϊτανάκι των μηνύσεων, φαίνεται πως τα βρήκε ήδη σκούρα, γιατί το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για να κηρυχτούν παράνομες οι εκλογές και οι γενικές συνελεύσεις που προηγήθηκαν γιατί η υπό εξέταση μήνυση δεν απευθυνόταν στο εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο, αλλά σε μόνον δύο εκλεγμένα μέλη του. Άρα πρέπει να μηνύσουν και τα 21 μέλη του Συμβουλίου για να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία για να αποφασίσει το Δικαστήριο ποιος είναι νόμιμος και ποιος παράνομος».

Ερωτηθείς για τον χώρο διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης της 17ης Νοεμβρίου 2022 ο κ. Γεωργόπουλος επεσήμανε ότι βάσει της συμφωνίας θα γίνει στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

«Κατ΄ αρχήν δεν πιστεύω ότι η πλευρά του κ. Καλαμαρά θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα και γι αυτό θα συνεδριάσουμε σε ένα από τα φιλόξενα πολιτιστικά κέντρα της Αστόριας και θα προχωρήσουμε στην συμφωνηθείσα ατζέντα. Θα καλέσουμε στην γενική συνέλευση και τους προέδρους τους Συλλόγους για να μάθουν για τα πορίσματα του ελέγχου και όλα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στην Ομοσπονδία».

Αναφερόμενος στην ατζέντα της συνελεύσεως επεσήμανε: «Θέλω επίσης να πιστεύω πως την άλλη εβδομάδα θα εκλέξουμε τις συμφωνηθείσες Επιτροπές Παρελάσεως, Θεσμών και Διαφάνειας, Καταστατικού, Πειθαρχικού και θα θέσουμε τις βάσεις για να πορευτούμε όλοι μαζί για μια απαλλαγμένη από τα βαρίδια του χθες Ομοσπονδία και να την οδηγηθούμε τον ερχόμενο Ιούνιο την οργάνωση στις εκλογές», επεσήμανε ο κ. Γεωργόπουλος.  

Ερωτηθείς για την Επιτροπή Παρελάσεως επεσήμανε ότι έχουν ήδη αποφασίσει για την διεξαγωγή της παρέλασης στις 30 Απριλίου 2023 και ότι η γενική συνέλευση θα αποτελέσει την αφετηρία για την προετοιμασία των εορταστικών εκδηλώσεων για την 201η επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας.  

Ερωτηθείς εάν θα δώσουν το στικάκι του οικονομικού ελέγχου στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης ο κ. Γεωργόπολος επεσήμανε ότι θα ενημερωθεί η γενική συνέλευση της 17ης Νοεμβρίου 2022 ως το ανώτερο όργανο της Ομοσπονδίας και το οποίο θα αποφανθεί και επ’ αυτού.

-Advertisement-

1 COMMENT

 1. Εδώ ισχύει το τραγούδι : “ ο δρόμος είναι
  σκοτεινός…. όσπου να……κλπ”.
  Από την άλλη πλευρά Αρχιεπισκοπή και
  ΑΧΕΠΑ…..τρίβουν τα χέρια τους και
  προσεύχονται όχι βέβαια στον Χριστό ( αυτόν
  τον έχουν μόνο για ρεκλάμα ) αλλά σ’εκείνον
  που ενδόμυχα πιστεύουν, να διαλύση η
  βαρυπενθούσα ….. ομογενειακή ΧΑΒΡΑ…..
  και να περιέλθει στα χέρια τους η διοργάνωση
  της Παρέλασης μαζί με τον τεράστιο
  ΚΟΥΜΠΑΡΑ………….που θα συνδιάζει το τερπνόν
  μετά του ωφέλιμου……..Σκεφθείτε πόσοι
  δίσκοι ….. ( χωρίς απολογισμό) θα βγαίνουν
  κάθε χρόνο σε όλες τος κοινότητες της
  Αμερικής για την παρέλαση , οι εικόνες των
  Ηρώων του 1821 θα δακρύζουν γιατί από
  Ήρωες θα καταλήξουν σε προϊόντα εκμετάλλευσης . Εκτός και αν γίνει κανένα θαύμα
  και κάποιοι ματσομένοι Ομογενείς Πατριώτες
  Χώσουν το χέρι βαθειά στην τσέπη , δημιουργώντας ένα τεράστιο ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ και
  ξεκινήσουν κάτι το εντελώς καινούργιο με νέα
  παιδιά που αγαπούν την Ελλάδα , αγαπούν τον
  Χριστό και θέλουν να προσφέρουν ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ,
  διότι το μυστικό της επιτυχίας είναι η ανιδιοτελής
  προσφορά, τον χρόνο και το χρήμα που έχω ξοδέψει για τον Παγχιακό Κοραή αν δεν το είχα
  κάνει θα είχα άλλα τόσα χρήματα, όμως δεν
  μετάνιωσα γιατί για μένα δεν θα ισχύει το:” ήλθων, είδων και απήλθων” διότι θα αναπαυθώ
  εν Ειρήνη , δεν θα με κυνηγούν ερινύες με
  αρχηγό την συνείδησή μου.
  Η ομογένεια έχει πολλούς νέους που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν κάτι το καινούργιο, ένας από αυτούς είναι και ο νύν Πρόεδρος του
  Κοραή Παναγιώτης Γεραζούνης. Αντί της φαγομάρας και των αναθεμάτων, ψάξτε ( να
  ψάξουμε) γι’αυτό το και νούργιο , είναι επιτετραμμένο καθήκον μας προς την Πατρίδα, την Ορθοδοξία, τα παιδιά και τα εγγόνια μας , για
  την Ομογένεια γενικώτερα.
  Αν αποτύχουμε ο θεσμός θα φύγει από την Σκύλλα και θα πέσει στην Χάρυβδη……

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.