Νικόλαος Χανάκης – Nikolaos Hanakis (1932 – 2018)

  0

  Ο Νικόλαος Χανάκης (Nikolaos Hanakis) την Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Πέμπτης, 4 Οκτωβρίου 2018, από τις 3.00 – 6.00  και 7.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών Frederick Funeral Home, στη διεύθυνση 192-15 Northern Boulevard, Flushing, New York, 11358.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Παρασκευής, 5 Οκτωβρίου 2018 στις 9.30 π.μ. στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη διεύθυνση 84-35 152nd Street, Jamaica, New York, 11432.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «Maple Grove Cemetery» στη διεύθυνση 127-15 Kew Gardens Road Kew Gardens, New York 11415.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Μαρία, τα παιδιά του Μιχάλη Χανάκη, Γεώργιο Χανάκη και Ευγενία το γένος Σαμίου, τα εγγόνια Μαρία, Εφη, Νικόλαο, Κωνσταντίνο, Μιχάλη, Χριστόφορο, Νικόλ και Θεόδωρο, την αδελφή του Ευγενία, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1932 στη Βέσσα Χίου. Οι γονείς του Μιχάλης και Λεμονιά Χανάκη έφεραν στον κόσμο την Ευγενία, το Νικόλαο, τους αειμνήστους Μαρίκα και Γιώργο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ο Νικόλαος Χανάκης ήταν νυμφευμένος με τη Μαρία με την οποία απέκτησαν δύο γιους, το Μιχάλη και το Γιώργο.

  Όπως πολλοί συμπατριώτες του επέλεξε την Αμερική για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

  Ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να φέρει και τη σύζυγο με τα δύο ανήλικα παιδιά του.

  Τα πρώτα χρόνια εργάστηκε στο αεροδρόμιο και αργότερα στα εστιατόρια.

  Ο Νικόλαος Χανάκης από την πρώτη στιγμή δέθηκε με την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας και η οικογένειά του ήταν παραμένουν από τα πιο δραστήρια μέλη και υποστηρικτές της κοινότητάς της.

  Επέμενε όσο ελάχιστοι στην διατήρηση της εθνικής ταυτότητας και κατάφερε να διδάξει στα παιδιά και εγγόνια την ελληνική γλώσσα και την αγάπη και υπερηφάνεια για τον ελληνικό πολιτισμό. Καταλυτικό ρόλο σ΄ αυτή την προσπάθεια έχουν διαδραματίσει οι συχνές επισκέψεις με τα παιδιά και εγγόνια του στη γενέτειρα.

  Ο αείμνηστος διακρινόταν για το φιλότιμο, την εργατικότητά του, για την πραότητα, για τη μεγαλοψυχία, την ευσπλαχνία, τη φιλαλληλία και τη γενναιοδωρία του.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.