Νίκησε τον κορωνοϊό και επέστρεψε σπίτι του ο γιατρός του λαού, Δρ. Γεώργιος Λιακέας

0
Ο Δρ. Γεώργιος Λιακέας και η σύζυγός του Κάρολ Κόντου - Λιακέα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο «γιατρός του λαού» όπως είθισται να αποκαλούν οι ασθενείς και οι φίλοι τον Δρ. Γεώργιο Λιακέα συμπεριλαμβάνεται στον μακρύ κατάλογο των γιατρών και των νοσηλευτών που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού και οι οποίοι νόσησαν  από την πανδημία.  Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και για έντεκα μέρες ημέρες νοσηλευόταν με μηχανική υποστήριξη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενός από τα καλύτερα νοσοκομεία του Μανχάταν και εξέπληξε τους πάντες με την μαχητικότητά του και με την αγάπη του για τη ζωή.

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ο οργανισμός του άρχισε να ανακτά τις δυνάμεις και προ έξι ημερών απαλλάχτηκε από τον αναπνευστήρα. Χθες επέστρεψε στην οικογένειά του προκαλώντας και πάλι τα χαμόγελα όχι μόνο στην οικογένειά του και συγγενείς του, αλλά και στους ασθενείς και στους φίλους του συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντα.

Από αριστερά, Δρ. Γεώργιος Λιακέας, Δρ. Ρόι και Νταγιάνα Βάγγελος, Δρ. Σπύρος Μεζίτης, Δρ. Γεώργιος Γιαγκόπουλος, Ευαγγελία Τσαβαρή. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης.

Το μεγάλο ευχαριστώ

Προ ολίγου μέσω ενός μηνύματος στον προσωπικό του λογαριασμό ο Δρ. Λιακέας εξέφρασε με άκρως συγκινητικό τρόπο την ευγνωμοσύνη για όλους όσους προσευχήθηκαν υπέρ της υγείας του.

«Σας ευχαριστώ όλους. Επέστρεψα στο σπίτι, καθώς μετά από έντεκα ημέρες στον αναπνευστήρα κατάφερα να επιζήσω. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις προσευχές και την υποστήριξη. 

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την σύζυγό και την οικογένειά μου, διότι χωρίς την υποστήριξή τους δεν θα μπορούσα να επιβιώσω. Η φωνή μου δεν επανήλθε πλήρως. Μπορώ και στέκομαι όρθιος.

Είμαι εξαντλημένος, αλλά κατάφερα να ξυριστώ. Τα βράδια στις 7.00 μ.μ. άκουγα τους συμπολίτες μας που έβγαιναν στα παράθυρα για να χαιρετήσουν τους αφοσιωμένους ιατρούς και νοσοκόμων, συγκινιόμουα και δάκρυζα.

Όπως ο κόσμος προσευχόταν για μένα έτσι και εγώ προσεύχομαι για όλους όσους δίνουν τη δική τους μάχη για να κρατηθούν στη ζωή», καταλήγει το μήνυμά του.  

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, Δρ. Παναγιώτης Μανώλας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την χαρμόσυνη είδηση και  τόνισε ότι οι προσευχές των στελεχών και των μελών του ιστορικού συλλόγου έπιασαν τόπο.

«Ο Γιώργος ήταν μεγάλος μαχητής και ετούτη τη φορά απέδειξε περίτρανα ότι είναι δυνατός. Εκφράζουμε την αγάπη στον Γιώργο και στην σύζυγό του Κάρολ και στην οικογένειά τους», πρόσθεσε.

Παράλληλα τόνισε ότι αρκετοί άλλοι ομογενείς γιατροί νόσησαν από τον κορωνοϊό, ότι μερικοί εξ αυτών χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη και ότι ακόμη και αυτοί που χρειάστηκαν μηχανική υποστήριξη, όπως ο Δρ. Λιακέας κατάφεραν να βγουν νικητές.

Ο Δρ. Γεώργιος Λιακέας ήταν από τους πρώτους ομογενείς γιατρούς που μέσω συνεντεύξεων και των βίντεο που αναρτούσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορωνοϊό και καλούσε τους ασθενείς και τους φίλους να τηρήσουν με ευλάβεια τις οδηγίες των αρχών για την παρεμπόδιση της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Δρ. Γεώργιος Λιακέας έχει διατελέσει δύο θητείες πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης και κατάφερε να ξεδιπλώσει τις ηγετικές του ικανότητες και να αναβαθμίσει το κύρος και να πολλαπλασιάσει την προσφορά του στην ομογένεια.

Παράλληλα είναι α΄αντιπρόεδρος του συμβουλίου του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.

Η σύζυγός του Νικόλ Κόντου – Λιακέα, η οποία διακρίνεται για την κοινωνική και τη φιλανθρωπική της δράση τις ημέρες που ο σύζυγός της έδινε τη μάχη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ανάρτησε ένα άκρως συγκινητικό μήνυμα μέσω του οποίου καλούσε τους διοργανωτές των βραβείων «Oscars», «Grammies» και των «Golden globes» να τα αφιερώσουν στους άνδρες και στις γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορωνοϊού.

«Του χρόνου θέλω να δω τους νοσηλευτές, τους γιατρούς, τους στρατιωτικούς, τους αστυνόμους τους πυροσβέστες, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους οικειακούς βοηθούς, τους φαρμακοποιούς, τους δασκάλους, τους οδηγούς των φορτηγών και τους εργαζόμενες στα σούπερ μάρκετ να παρελάσουν στο κόκκινο χαλί με τα βραβεία και να συμμετάσχουν δωρεάν στα πάρτι. Πρέπει να τιμήσουμε αυτούς τους πραγματικούς ήρωες. Η μη εκπλήρωση αυτού του αιτήματος θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αδικία όλων των εποχών», ανάφερε η Νικόλ Λιακέα, η οποία είναι ιδρύτρια και συνάμα διευθύνουσα σύμβουλος της «Smooth Synergy Cosmedical Spa»   

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.