88χρονος ομογενής ανέβηκε σε καλαθοφόρο γερανό για να χαιρετίσει τη σύζυγό του

0
483
Ο Νικόλαος Αβτζής ενώ ετοιμάζεται να επιβιβαστεί στον κάλαθο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Χρήστου Αβτζή.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο 88χρονος Νικόλαος Αβτζή ((Nick Avtzis), το μεσημέρι της Τετάρτης, 8 Απριλίου 2020, φόρεσε τα γάντια και τη μάσκα και επιβιβάστηκε στον κάλαθο ενός ανυψωτικού καλαθοφόρου γερανού και υπό τα βλέμματα του γιου του και των φίλων του έφτασε στο παράθυρο του δωματίου της συζύγου του Μάριον (Μεταξία) του Οίκου Ευγηρίας «Marist Hill Nursing Home» στο Waltham της Μασαχουσέτης, όπου νοσηλεύεται τους τελευταίους μήνες.

Το παράθυρο ήταν ανοικτό και ο Νικόλαος κρατούσε στα χέρια ένα χαρτάκι στο οποίο είχε γράψει «σε αγαπώ γλυκιά μου» (I love you sweetheart). H Μάριον εξεπλάγη και αρχικά φοβήθηκε μην πέσει.

Η σπάνια για τα δεδομένα των Οίκων Ευγηρίας επιχείρηση απετέλεσε μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις για το προσωπικό και τους υπολοίπους τροφίμους, Κι αυτό διότι στις 22 Φεβρουαρίου 2020 ο Νικόλαος γιόρτασε στον ίδιο χώρο την 61η επέτειο του γάμου τους.  

Ο Νικόλαος Αβτζής ενώ συνομιλεί με την σύζυγό του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Χρήστου Αβτζή.

Ο γιος του Χρήστος (Chris Avtzis) μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι τόσο ο πατέρας του όσο και η μητέρα του είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της κατάργησης του επισκεπτηρίου ο πατέρας του ήταν στενοχωρημένος, παρά το γεγονός ότι μιλούσαν στο κινητό αρκετές φορές την ημέρα.

Αποφάσισε λοιπόν να μοιραστεί τον προβληματισμό του με τους φίλους του στο Facebook με την σκέψη να βρουν έναν γερανό να δουν οι γονείς του ο ένας τον άλλο. Ο συμμαθητής του από το Λύκειο Πίτερ Τζάνος (Peter Tzannos) επικοινώνησε με τον κ. Ryan Donnellan, ιδιοκτήτη της εταιρείας «Donnellan Tree Services» με έδρα το Γουότερτάουν της Μασαχουσέτης, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να διαθέσει αφιλοκερδώς τον γερανό.

Ο Κρις ενημέρωσε τον Οίκο Ευγηρίας για την επιχείρηση προκειμένου να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα, καθώς επίσης και με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και όλοι παρακολουθούσαν με συγκίνηση την επιβίβαση του Νικολάου στον κάλαθο με πλατύ χαμόγελο.

Ο Νικόλαος και η Μάριον Αβτζή σε πρόσφατο Πάσχα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Χρήστου Αβτζή.

Ο Νικόλαος Αβτζής έλκει την καταγωγή του από την Μυτιλήνη, ενώ η σύζυγός του Μάριον (Μεταξία) το γένος Μόσκου κατάγονταν από την Πλαγιά της Λέσβου και γνωρίστηκαν στο Γουότερτάουν της Μασαχουσέτης και μάλιστα παντρεύτηκαν στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών.

Ο Νικόλαος εργάζονταν στο United States Army Corps of Engineers, ενώ η Μάριον αρχικά εργάστηκε ως νοσοκόμα και μετέπειτα ως δασκάλα. Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τέσσερα παιδιά την Σούζαν (Suzanne Avtges Plourde), τον Μιχάλη που απεβίωσε προ 32 ετών, τον Νικ Τζούνιορ (Nick, Jr.) και τον Χρήστο (Chris).

Ο Νικόλαος Αβτζής με την σύζυγό του και τα παιδιά του. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Χρήστου Αβτζή.

Ο Νικόλαος και η Μάριον επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία των παιδιών και των εγγονιών τους.

Η οικογένεια Αβτζή ήταν δραστήρια μέλη της κοινότητας των Ταξιαρχών, ενώ ο Νικόλαος την είχε υπηρετήσει με αφοσίωση και πάθος από το αξίωμα του συμβούλου, του ταμία και του προέδρου για πολλά χρόνια.

Ερωτηθείς εάν επισκέφθηκαν ποτέ την ιδιαίτερη πατρίδα των γονέων του επεσήμανε ότι την είχαν επισκεφθεί την περίοδο της Χούντας και ότι έχουν επισκεφθεί και τη Λέσβο.

Ο Νικόλαος Αβτζής με την σύζυγό του Μάριον όταν γιόρτασαν την επέτειο του γάμου τους. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Χρήστου Αβτζή.
Ο Νικόλαος και η Μάριον Αβτζή την ημέρα του γάμου τους. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Χρήστου Αβτζή.
Ο Νικόλαος Αβτζής πριν την επιβίβασή του στον καλαθοφόρο γερανό. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Χρήστου Αβτζή.
Ο Νικόλαος και η Μάριον Αβτζή. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Χρήστου Αβτζή.
Ο Νικόλαος και η Μάριον Αβτζή. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Χρήστου Αβτζή.
Ο Νικόλαος και η Μάριον την ημέρα του γάμου τους. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Χρήστου Αβτζή.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.