Νικόλαος Καραγιώργος – Nicholaos Karageorgos (1935 – 2018)

  0

  Ο Νικόλαος Καραγιώργος (Nicholaos Karageorgos) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο προσκέφαλό του τη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

  Η σορός του το απόγευμα της Τετάρτης 15ης Αυγούστου 2018, από τις 6.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home» στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd. Astoria,NY, 11105.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Πέμπτης, 16ης Αυγούστου 2018 στις 10.00 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, στη διεύθυνση 30-11 30th Drive Astoria, NY, 11102, στον ίδιο ναό όπου προ πενήντα ετών χόρεψε το Χορό του Ησαϊα, βάπτισε τα παιδιά και τα εγγόνια του.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο St. Michael’s Cemetery 72-02 Astoria Boulevard, East Elmhurst, NY, 11370.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Μαρία, τα παιδιά Ελένη Καραγιώργου και Γιάννη Τηλιακό, Κωνσταντίνο και Maritza Καραγιώργου, τα εγγόνια, Νικολέττα – Κατερίνα Τηλιακού, Λουκά Καραγιώργο, τα αδέλφια Γεώργιο και Ιωάννα Καραγιώργου, Βασίλειο και Ελένη Καραγιώργου, τις κουνιάδες Ευδοξία Τσίτσου, Βασιλική Χαρμαντζή και οικογένεια, Γεωργία Πετράκη και οικογένεια, Παναγιώτα Πετράκη και οικογένεια,  τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 1935 στην Αράχωβα Ναυπακτίας όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς του Κωνσταντίνος και Ελένη Καραγιώργου έφεραν στον κόσμο πέντε παιδιά, τη Μαρία, το Νικόλαο, τη Βασιλική, το Γιώργο και τον Βασίλη Καραγιώργο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Το 1967 ήρθε για μια καλύτερη τύχη, αρχικά στον Καναδά, και σε λίγους μήνες στη Νέα Υόρκη. Εδώ γνωρίστηκε με την εκλεκτή της καρδιάς του Μαρία το γένος Πετράκη, που κατάγονταν από τη Ναύπακτο και το 1968 χόρεψαν τον Χορό του Ησαϊα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά την Ελένη και τον Κωνσταντίνο και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία των παιδιών τους. Η Ελένη σπούδασε και είναι υποδιευθύντρια του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, του μοναδικού ημερήσιου λυκείου σε όλη την Αμερική και του μεγαλύτερου εκτός Ελλάδας, ενώ ο Κωνσταντίνος σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων.

  Ο αείμνηστος εργάστηκε σκληρά στον χώρο της εστίασης αρχικά και αργότερα στις οικοδομές και με την πάροδο του χρόνου απέκτησε τη δική του εταιρεία.

  Και δεν αρκέστηκε μόνο με την προσωπική και οικογενειακή επιτυχία, αλλά προσέφερε τις υπηρεσίες του στην κοινότητα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και στον Σύλλογο Αραχωβιτών Ναυπακτίας.

  Ήταν ενάρετος και υπόδειγμα συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου. Ήταν μεγαλόκαρδος, μεγαλόψυχος και γενναιόδωρος όσο ελάχιστοι. Ήταν χαρισματικός, ευπατρίδης και λάτρης του ελληνικού πολιτισμού και κατάφερε να εμφυσήσει την αγάπη του για την Ελλάδα στα παιδιά και τα εγγόνια του.

  Ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε τη θλίψη για το θάνατο του «ευπατρίδη», όπως τον χαρακτήρισε, Νικολάου Καραγιώργου.

  «Ο πρόεδρος, οι ιερείς, η σχολική επιτροπή, οι γονείς, οι δάσκαλοι, τα στελέχη και τα μέλη της κοινότητάς μας εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην υποδιευθύντρια Ελένη Καραγιώργου και στην οικογένειά της και προσεύχονται όπως ο Θεός αναπαύει την ψυχή του και όπως χαρίζει υγεία και δύναμη στη σύζυγό του, στα παιδιά και στα εγγόνια του», επεσήμανε ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος.

  Παράλληλα τόνισε ότι η κοινότητα θα τιμήσει και διαιωνίσει τη μνήμη του και ότι ο ίδιος την Πέμπτη θα τελέσει τη θεία λειτουργία μαζί με τους ιερείς της κοινότητας.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο Saint Demetrios School Tuition Assistance Fund (30-03 30th Drive, Astoria, NY 11102) είτε στο The Loukoumi Make a Difference Foundation (4 Howell Place, Eastchester, NY 10709).

  -Advertisement-


  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.