ΑΘΗΝΑ. (www.mononews.gr) Θετικό στο νέο κορονοϊό βρέθηκε νεογέννητο μωρό στο Λονδίνο λίγο μετά την γέννησή του. Λίγες ημέρες πριν τον τοκετό μια έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο βόρειο Λονδίνο με ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού.

Το τεστ της γυναίκας βγήκε θετικό, ενώ λίγα λεπτά μετά τον τοκετό ελέγχθηκε και το νεογέννητο μωρό της, το οποίο αποδείχθηκε ότι είχε μολυνθεί, επίσης, από τον ιό.

Το προσωπικό του νοσοκομείου που ήρθε σε επαφή με τη μητέρα και το βρέφος είναι σε απομόνωση.

Δεν είναι γνωστό αν το μωρό μολύνθηκε από τον ιό κατά τη διάρκεια της κύησης ή κατά τον τοκετό. Πάντως, το βρέφος παραμένει στο νοσοκομείο που γεννήθηκε ενώ η μητέρα μεταφέρθηκε σε μονάδα μολύνσεων.

«Δύο ασθενείς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του North Middlesex βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Ο ένας ασθενής μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο και ο άλλος νοσηλεύεται σε δωμάτιο απομόνωσης.

Η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού είναι κορυφαία προτεραιότητά μας και για αυτό γίνεται τακτική απολύμανση και το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με αυτούς τους ασθενείς συμβουλεύτηκε να μπει σε αυτο-απομόνωση», ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.