Συλλυπητήρια Καστοριέων Ν. Υόρκης για τον θάνατο του Επιτίμου Μέλους Φ. Πετσάλνικου

0
89
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππος Πετσάλνικος. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. – Η ηγεσία του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» μόλις πληροφορήθηκε τον πρόωρο θάνατο του πρώην προέδρου της Βουλής και πρώην υπουργού Φίλιππου Πετσάλνικου εξέδωσε ανακοίνωση τύπου μέσω της οποίας αφ’ ενός μεν εκφράζει τη θλίψη και τη συγκίνηση για τον θάνατο του επιτίμου μέλους, αφ’ ετέρου δε διαμηνύει ότι οι Καστοριανοί δεν ξεχνούν.

Και δεν αρκέστηκαν μόνο με αυτό, αλλά ανάρτησαν την ανακοίνωση στον λογαριασμό του Συλλόγου στο Facebook με μια φωτογραφία του Φίλιππου Πετσάλνικου από την ημέρα που τον ανακήρυξαν επίτιμο μέλος. Η εκδήλωση είχε γίνει στο πάλαι ποτέ «Κρύσταλ Πάλας» της Αστόριας, το οποίο αποτέλεσε προορισμό για τέσσερις περίπου δεκαετίες για τις κοινωνικές και άλλες εκδηλώσεις της ομογένειας και έκλεισε τις πύλες του το 2007.  

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος την Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 έχασε την τελευταία μάχη της ζωής σε ηλικία 70 ετών.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππος Πετσάλνικος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο πάλαι ποτέ Κρύσταλ Πάλας στην Αστόρια. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Συλλόγου Καστοριέων “Ομόνοια”.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ιστορικού Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» έχει ως εξής: «Με βαθιά λύπη ενημερωθήκαμε για το χαμό του κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, ενός Καστοριανού πολιτικού που προσέφερε τις υπηρεσίες του στις θέσεις ανώτατων αξιωμάτων του Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Μακεδονίας-Θράκης και του Προέδρου της Βουλής.

Τον εκλιπόντα κ. Πετσάλνικο τον χαρακτήριζε το ήθος, η σταθερότητα στις πεποιθήσεις του και η εντιμότητα του, όχι μόνο ως πολιτικού αλλά και ως ανθρώπου. Στο Σύλλογο μας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, καθώς επί σειρά ετών διατηρούσαμε στενή συνεργασία και επικοινωνία, αλλά και μακροχρόνια φιλία.

Γι αυτό ακριβώς ο Σύλλογος Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ», Νέας Υόρκης είχε απονείμει τον ανώτατο τίτλο τιμής του «Επίτιμου Μέλους» για τη συνεισφορά του στην πολυαγαπημένη μας Καστοριά, αλλά και στο ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι.
Εκ μέρους του Προέδρου κ. Δήμου Σιώκη και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης, εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Επιτίμου Μέλους μας κ. Φίλιππου Πετσάλνικου», καταλήγει η ανακοίνωση.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.