«Νενικήκαμεν» αναφώνησε ο φιλέλληνας που έκανε σημαία τα σύμβολα του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν

Η μακέτα του υπό ανέγερση ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Arthur Piccolo.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Νενικήκαμεν» αναφώνησε το απόγευμα της Πέμπτης, 20 Μαϊου 2021, ο φιλέλληνας πρόεδρος του Συλλόγου του Μπόουλινγκ Γκριν (Bowling Green Association) Άρθουρ Πίκολο (Arthur Piccolo) αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου με αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου.

Τόσο η Ιερά Αρχιεπισκοπή, όσο και το Εθνικό Συμβούλιο μέχρι και ετούτη την ώρα δεν εξέδωσαν κάποια ανακοίνωση σχετικά με τα διαμειφθέντα στην συνάντηση και όσα διέρρευσαν σε μερίδα μέσων ενημέρωσης δεν αποκλείεται να αδικούν την πραγματικότητα.

Η συνάντηση έλαβε χώρα δύο ημέρες μετά το ρεπορτάζ των «Αναμνήσεων» σχετικά με την πρωτοβουλία του κ. Πίκολο.

Ο κ. Πίκολο στον εν λόγω μήνυμα έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά «Οι Σπαρτιάτες» Θεόδωρου Παυλάκου.

Οι «Αναμνήσεις» επικοινώνησαν δύο φορές με τον κ. Παυλάκο προκειμένου να πληροφορηθούν για τα διαμειφθέντα στη συνάντηση, αλλά αρνήθηκε να εισέλθει σε λεπτομέρειες προτρέποντάς μας να περιμένουμε την προγραμματισμένη για την επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου, η οποία θα δοθεί στην δημοσιότητα, αύριο, Δευτέρα.

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Δημήτριος Καλαμαράς κοινοποίησε στον κ. Πίκολο την υπόσχεση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για την συγκέντρωση $50.000 για την κάλυψη των εξόδων για την εγκατάσταση των δύο ιστών.

Απαντώντας σε ερώτηση των “Αναμνήσεων” ο κ. Καλαμαράς επεσήμανε ότι σε πρόσφατη σύσκεψη της Επιτροπής των Προέδρων της Ομοσπονδίας έθεσε επί τάπητος την πρόταση του κ. Πίκολο και η επιτροπή υιοθέτησε την πρότασή τους και μάλιστα προθυμοποιήθηκε μέσω ειδικού εράνου να συγκεντρώσει το προαναφερόμενο ποσό. Πρόκειται με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο προ 25 ετών συγκέντρωσαν το ποσό των $15.000 και εγκαταστάθηκε ο ιστός της Ομοσπονδίας στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν και στον οποίο κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα η τελετή έπαρσης της γαλανόλευκης την Παρασκευή πριν την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο και ανήμερα της επετείου της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Παράλληλα ο κ. Καλαμαράς διαβεβαίωσε τον κ. Πίκολο ότι εάν η Ομοσπονδία δεν καταφέρει να συγκεντρώσει ολόκληρο το ποσό, τότε το 41ο Τμήμα της AHEPA το οποίο εδρεύει στην ιστορική κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Μπρούκλιν θα προσφέρει την δική του συμβολή στην υλοποίηση του πατριωτικού στόχου.

Ο κ. Καλαμαράς προτείνει όπως ένας από τους ιστούς να αφιερωθεί στη μνήμη του ντεντέκτιβ Αναστασίου Τσάκου, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης, 27 Απριλίου 2021 έπεσε θύμα της μεθυσμένης οδηγού που τον άφησε αβοήθητο στην άσφαλτο του Μπέισαϊντ.

-Advertisement-


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.