NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πεντακόσια περίπου στελέχη και μέλη της «Ηγεσίας των 100» παρακολουθούν τις εργασίες του 29ου Συνεδρίου της οργάνωσης, το οποίο άρχισε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Κυριακή, 23  Φεβρουαρίου 2020 με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου που θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγίου Μάρκου στην πόλη Boca Raton της Φλόριδας.

Στην τελετή ενάρξεως του συνεδρίου που έλαβε χώρα την Πέμπτη στο  ξενοδοχείο «The Breakers», στο Palm Beach της Φλόριδας παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο Μητροπολίτης Ατλάντας, κ. Αλέξιος οι οποίοι συγχάρηκαν την «Ηγεσία των 100» για την απόφασή της να προβεί στην δωρεά των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων για την αποπεράτωση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης. Παραβρέθηκε επίσης και ο Επίσκοπος Ζήλων Σεβαστιανός.

Η δωρεά αυτή είναι η τρίτη μεγαλύτερη δωρεά του έτους 2020 προς το ταμείο του Αγίου Νικολάου. Προηγήθηκε, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» η δωρεά των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων από το Ιδρυμα της Οικογένειας Σπανού από την Καλιφόρνια και των είκοσι εκατομμυρίων δολαρίων του Ταμείου «Πίστη: Για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία».

Κεντρικός ομιλητής στο οικονομικό φόρουμ που έλαβε χώρα την Πέμπτη ήταν ο πρόεδρος και συνάμα εκτελεστικός διευθυντής της αλυσίδας εστιατορίων Chick -fil-A, Inc, κ. Τιμ Τασσόπουλος, ο οποίος και βραβεύτηκε για την προσφορά του στον οργανισμό και κατ΄επέκταση στην ομογένεια. Τον κ. Τασσόπουλο παρουσίασε ο Δημήτριος (Τζιμ) Λογοθέτης, ενώ το βραβείο απένειμε ο πρόεδρος της Ηγεσίας Αργύρης Βασιλείου και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτριος Λογοθέτης, Αργύριος Βασιλείου, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο ο πρόεδρος και συνάμα εκτελεστικός διευθυντής της αλυσίδας εστιατορίων Chick -fil-A, Inc, κ. Τιμ Τασσόπουλος. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

Την ίδια ημέρα μίλησε και ο π. Δημήτριος Κορδάρης, Διευθυντής του Τομέα Οικονομικής Συνεισφοράς της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος αναφέρθηκε στα ζητήματα αρμοδιότητάς του.

Το πρωί της Παρασκευής έλαβε χώρα το φόρουμ της υγείας, στο πλαίσιο του οποίου μίλησε ο συγγραφέας Φίλιππος Νικοζήσης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πιο πρόσφατο βιβλίο του το οποίο είναι αφιερωμένο στις εμπειρίες του από τις επισκέψεις του σε δώδεκα διαφορετικές πόλεις.

Κεντρικός ομιλητής στο γεύμα ήταν ο ομογενής Μιχαήλ Κράτσιος, Διευθυντή Τεχνολογίας των ΗΠΑ (Michael Kratsios, United States Chief Technology).

Το απόγευμα της Παρασκευής άρχισε τις εργασίες της η γενική συνέλευση στην οποία μεταξύ άλλων μίλησαν ο πρόεδρος Βασίλειος Αργυρίου, ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη, Γεώργιος Καντώνης, η εκτελεστική διευθύντρια της Ηγεσίας των 100 Πολέτ Πούλου και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φίλων του Αγίου Νικολάου Μιχάλης Ψαρρός, ο οποίος αναφέρθηκε στα θέματα που αφορούν τον έρανο και την ανέγερση του ιστορικού ναού, καθώς επίσης και η ταμίας του οργανισμού Κασσάνδρα Ρώμα.  

Ο πρόεδρος και συνάμα εκτελεστικός διευθυντής της αλυσίδας εστιατορίων Chick -fil-A, Inc, κ. Τιμ Τασσόπουλος. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

Ο πρόεδρος της Ηγεσίας των 100 Αργύριος Βασιλείου και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος απένειμαν τιμητικές διακρίσεις στον Θεόδωρο Ζαμπέτη και στον Κυριάκο Γιάννη Τσακόπουλο για την προσφορά τους στον οργανισμό.

Απόψε, Σάββατο το βράδυ, θα παρατεθεί το επίσημο δείπνο για την απονομή του Βραβείου Αριστείας «Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος».

Ο αντιπρόεδρος της Ηγεσίας των 100 Δημήτριος Λογοθέτης Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Σε πρώτο πλάνο η αντιπροσωπεία των ομογενών από τη Νέα Υόρκη. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Μητροπολίτης Ατλάντας, κ. Αλέξιος και ο αρχιδιάκων, Ελευθέριος Κωνσταντινίδης. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο π. Δημήτριος Κορδάρης, Διευθυντής του Τομέα Οικονομικής Συνεισφοράς της Αρχιεπισκοπής. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Η γραμματέας της Ηγεσίας των 100 Μαρία Άλγουίν. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Από αριστερά διακρίνονται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο συγγραφέας Φίλιππος Νικοζήσης και ο Αργύριος Βασιλείου. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο συγγραφέας Φίλιππος Νικοζήσης. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Γεώργιος Βασιλείου (αριστερά) και ο συγγραφέας Φίλιππος Νικοζήσης. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Σε πρώτο πλάνο ο συγγραφέας Φίλιππος Νικοζήσης. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Τα μέλη της Ηγεσίας των 100 ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις ομιλίες. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Σε πρώτο πλάνο ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο Επίσκοπος Ζήλων Σεβαστιανός και ο Αργύριος Βασιλείου. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Η Μαρία Άλκγουιν και ο συγγραφέας και συνάμα επιχειρηματίας Φίλιππος Νικοζήσης. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Από αριστερά διακρίνονται οι Αργύριος Βασιλείου, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο Μιχάλης Ψαρός. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Από αριστερά διακρίνονται οι Αργύρης Βασιελίου, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο Μάικ Μανάτος. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Στιγμιότυπο από την βράβευση του Θεόδωρου Ζαμπέτη. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Αριεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο αντιπρόεδρος του οργανισμού Φίλιοι του Αγίου Νικολάου, κ. Μιχάλης Ψαρός. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Από αριστερά διακρίνονται οι Αργύριος Βασιλείου, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο Θεόδωρος Ζαμπέτης. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο πρόεδρος της Ηγεσίας των 100, Αργύριος Βασιλείου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και η εκτελεστική διευθύντρια Πολέτ Πούλου, Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη, Γεώργιος Καντώνης. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο πρόεδρος της Ηγεσίας των 100 Βασίλειος Αργυρίου και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.