Μόνο υλικές ζημιές προκάλεσε η πυρκαγιά στο ομογενειακό «Mount Ivy Diner» στην Πομόνα

0
123
Στιγμιότυπο από την πυρκαγιά στο εστιατόρια Mount Ivy Diner. Φωτογραφία: Chris Kear / Hillcrest Fire Department).

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Περιορισμένης έκτασης ήταν οι υλικές ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, 18 Φεβρουαρίου 2020 στο ομογενειακό εστιατόριο «Mount Ivy Diner» στην Πομόνα της Νέας Υόρκης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Τμήματος του Χίλκριστ (Hillcrest Fire Department), Chris Kear δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στις 9.40 μ.μ. στο παραπέτο της στέγης στη γωνία του κτιρίου και ένεκα της άμεσης παρέμβασης της πυροσβεστικής η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Αχιλλέας Λυγγέρας, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι την φωτιά την αντιλήφθηκε μια σερβιτόρα η οποία κάλεσε την Πυροσβεστική και τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά.

Οι πυροσβέστες επί τω έργω. Φωτογραφία: Chris Kear / Hillcrest Fire Department).

Ερωτηθείς για τις ζημιές επεσήμανε ότι είναι περιορισμένες στο εξωτερικό του κτιρίου και ότι ευελπιστούν μέχρι και την Παρασκευή να επισκευάσουν τις ζημιές και να επανέλθει στην κανονική λειτουργία το εστιατόριο.

«Είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους καταστάσεις και λάβαμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης και της μίσθωσης ενός φορτηγού ψυγείου ούτως ώστε να διατηρηθούν στις δέουσες συνθήκες τα ευπαθή προϊόντα του εστιατορίου», επεσήμανε ο κ. Λυγγέρας.

Ορατές με το πρώτο φως της ημέρας οι υλικές ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά στο εστιατόριο “Mount Ivy Diner” στην Πομόνα της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Αχιλλέα Λυγγέρα.

Το «Mount Ivy Diner» είναι ένας από τα εμβληματικά εστιατόρια της περιοχής και το ενδιαφέρον των πελατών και φίλων ήταν μεγάλο. Πολλοί εξ αυτών επικοινώνησαν με τον κ. Λυγγέρα και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.

Το εστιατόριο βρίσκεται στη διεύθυνση 1669 US-202, Pomona, NY 10970 σε κομβικό σημείο στην 13η Εξοδο της Palisades Interstate Parkway. Το εστιατόριο είναι ένα από τα καινούργια της περιοχής και το έχτισε προ είκοσι πέντε περίπου ετών ο ομογενής. Είναι μια καθιερωμένη επιχείρηση 160 καθισμάτων, λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως όλο το χρόνο και έχει και τη δική του ιστοσελίδα http://www.mountivydiner.com.

Ο ομογενής εστιάτορας είχε γεννηθεί στη Λάρισα και προ τεσσάρων περίπου δεκαετιών ήρθε για σπουδές στην Αμερική, στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης.

Ορατές με το πρώτο φως της ημέρας οι υλικές ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά στο εστιατόριο “Mount Ivy Diner” στην Πομόνα της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Αχιλλέα Λυγγέρα.

Με την πάροδο του χρόνου δημιούργησε τις δικές του επιχειρήσεις, καθώς και το εν λόγω εστιατόριο. Είναι νυμφευμένος με την Κατίνα, το γένος Στάθη, με την οποία έφερε στον κόσμο τον Πολυχρόνη. Όπως η πλειοψηφία των ομογενών, επένδυσε στην παιδεία του γιου του. Ο Πολυχρόνης είναι 41 ετών και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κουλούμπια στον τομέα του biomedical engineering και είναι υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης εταιρείας στην Κομητεία Ρόκλαντ της Νέας Υόρκης.

Ερωτηθείς εάν ο γιος του ασχολείται καθόλου με το εστιατόριο χαριτολογώντας διερωτήθηκε «θα αφήσουμε τον γάμο να πάμε για πουρνάρια»;

«Ο γιος μου επέλεξε την έρευνα και απέκτησε την δική του οικογένεια και είμαστε υπερήφανοι γι αυτόν», κατέληξε ο κ. Λυγγέρας, ο οποίος ασχολείται με τα κοινά και την φιλανθρωπία.

Ορατές με το πρώτο φως της ημέρας οι υλικές ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά στο εστιατόριο “Mount Ivy Diner” στην Πομόνα της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Αχιλλέα Λυγγέρα.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.