ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεν ξέρω αν υπήρχε καλύτερη ιδέα για την επίσημη επαναλειτουργία της ανακαινισμένης εκ βάθρων αίθουσα εκδηλώσεων του Καθεδρικού, αλλά τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο 5 Μαρτίου και ώρα 7η απογευματινή δεν είχε παρουσιαστεί.

Ευτυχώς, γιατί εκείνη την ώρα περίπου, ξεκίνησε η λαμπερή βραδιά των καλλιτεχνικών εγκαινίων, της αίθουσας «Χιώτη» με την εκδήλωση που διοργάνωσε η Χορωδία του Καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας και έφερε την ονομασία «Καμπαρέ Νάιτ» (Cabaret Night).

Ένας τίτλος, που ίσως και να αδίκησε αρχικά την βραδιά σε ό,τι αφορά την συμμετοχή του κοινού, αλλά σίγουρα χάρισε σε όσους τελικά συμμετείχαν, μια μοναδική εμπειρία, να δουν και να ακούσουν από κοντά, ορισμένους από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες και μουσικούς της Ομογένειας.

Μια ευκαιρία που μας έκανε να προβλέψουμε ότι σύντομα κι άλλοι σύλλογοι ή κοινότητες θα ήθελαν να αντιγράψουν την εκδήλωση προσκαλώντας την Χορωδία να παρουσιάσει το πρόγραμμα.

Ένα μίγμα γνωστών τραγουδιών και επιτυχιών όχι μόνο των Ελλήνων συνθετών όπως ο Θεοδωράκης και ο Χατζιδάκης, αλλά και Αμερικανών από πασίγνωστα κι αγαπημένα σόου του Μπρόντγουεϊ και κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως η ταινία «The Sound of Music».

Έτσι και μόλις τελείωσε η πετυχημένη αυτή εκδήλωση γνωρίζαμε ήδη κάποιες λεπτομέρειες, από την επόμενη, αλλά δεν μπορέσαμε να φανταστούμε τον αντίκτυπο, αφού ήδη παρουσιάστηκε ενδιαφέρον από κορυφαίο σύλλογο να φιλοξενηθεί η χορωδία στις εγκαταστάσεις του.

Ήταν πράγματι μια όμορφη και γεμάτη συγκινήσεις και ερεθίσματα βραδιά, από αυτές που για να παρακολουθήσεις, εκτός των ορίων της Ομογένειας, όχι μόνο πρέπει να πληρώσεις υψηλό αντίτιμο, αλλά μπορεί στο τέλος και να μην τα καταφέρεις και να φας.

Εδώ, όχι μόνο έτρωγες καλά, αλλά είχες την ευκαιρία να βρίσκεσαι σε μια μοντέρνα και άριστα μελετημένη αίθουσα, με άψογα μηχανήματα ήχου και εικόνας με φωτιστικά θεάτρου και μηχανικό ήχου και με επαγγελματίες μουσικούς της όπερας, βραβευμένους ηθοποιούς και καταξιωμένους δασκάλους.

Ένας συνδυασμός που αν προσθέσουμε και την συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα που έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα με τις φωνές τους, αλλά και τον σκοπό της βραδιάς, τότε η εκδήλωση, είχε μια ιδιαίτερη χροιά.

Η αφίσα της εκδήλωσης προβλήθηκε όλη τη νύχτα στις γιγαντο-οθόνες της ανακαινισμένης αίθουσας «Χιώτη» Φωτογραφία: ETA PRESS.

Ο διευθυντής της χορωδίας του Καθεδρικού ο βαρύτονος Κώστας Τσουράκης, ήταν ο συντονιστής και εισηγητής της βραδιάς, μαζί με τους συνεργάτες του στην χορωδία, αλλά και την σοπράνο και δασκάλα μουσικής κ. Αλεξάνδρα Σκένδρου.

Κοντά τους ορισμένοι από τους πιο γνωστούς επαγγελματίες καλλιτέχνες του Θεάτρου και της Όπερα, που η τύχη το έφερε να είναι και μέλη της Χορωδίας του Καθεδρικού.

Λίγο μετά την προκαθορισμένη ώρα έναρξης, ξεκίνησε το πρόγραμμα, που συμπεριλάμβανε πλήθος γνωστών τραγουδιών και επιτυχιών.

Η μεσόφωνος Χίλαρι Παμπούκη, ερμήνευσε μεταξύ άλλων και την «Κάρμεν» του Μπιζέ. Φωτογραφία: ETA PRESS.

Η χορωδία των νέων τραγούδησε απόσπασμα από την ταινία «The Sound of a music» για να ακολουθήσουν απόσπασμα από την όπερα και το τραγούδι «η Μυρτιά», με ερμηνεύτρια την κ. Σκένδρου.

Ήταν το σύνθημα να ξεκινήσει το κέφι και τα παλαμάκια.

Και φυσικά μετά ακολούθησαν οι επιτυχίες από τα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ και τις όπερες. Ανάμεσα τους επιτυχίες από το έργο «My Fair Lady», «La Boheme», «Carmen-Bizet», «Tosca», «West Side Story».

Που να πρωτοσταθεί κανείς;

Το ζεύγος Κώστα Τσουράκη και Αλισον Σπίναλ που ερμήνευσε το τραγούδι «Anything you can do» του Ίρβινγκ Μπερλίν, από το μιούζικαλ του 1946 «Annie Get your gun». Φωτογραφία: ETA PRESS.

Στην υπέροχη ερμηνεία της Σοπράνο Χίλαρι Παμπούκη στην «Carmen» ή στο δίδυμο του Κώστα και της συζύγου του σοπράνο Alyson Spina στο υπέροχο «Anything you can do». Τι σκέρτσο και τι φωνητικά.

Όντως μια όμορφη παράσταση, που συνήθως δεν βλέπει κανείς εκτός των ορίων της οδού Μπρόντγουεϊ.

Ο Άλκης Σαραντίνος, η σοπράνο Σόνια Τσένγκ Μαγκντόνας, ο Τζον Κ. και ο Αντάμ Πάλμερ και από κοντά ο Τζον Πατεράκης, που έχει στο ενεργητικό του και μια υποψηφιότητα στα φημισμένα θεατρικά βραβεία «Tony».

Ο Κώστας Τσουράκης έκλεισε το πρόγραμμα με το τραγούδι «Ο Καημός» του Θεοδωράκη.

Η σοπράνο και καθηγήτρια μουσικής στο σχολείο του Καθεδρικού κ. Αλεξάνδρα Σκένδρου. Φωτογραφία: ETA PRESS

Αλλά αν οι ερμηνείες των επαγγελματιών μουσικών ήταν ίσως αναμενόμενες, τι να πεις για τις φωνές των παιδιών;

Εκεί κι αν δοκιμάσαμε εκπλήξεις. Ειδικά στο τραγούδι «Somewhere over the Rainbow», η νεαρή Εύα Ραφαέλ συγκίνησε το κοινό.

Έδωσαν όλα τα παιδιά, τον καλύτερό τους εαυτό και ταυτόχρονα πρωταγωνίστησαν και στην πώληση των λαχνών.

Η λαχειοφόρος ήταν τύπου 50/50 και όταν έγινε η κλήρωση, η τυχερή, που ήταν μέλος της χορωδίας και επέστρεψε στο ταμείο χωρίς δεύτερη σκέψη το ποσό που της έτυχε.

Στο τέλος, μαζί και με τις δωρεές του κοινού ο στόχος για αγορά στολών για τα παιδιά της χορωδίας επιτεύχθηκε.

Από αριστερά: η Κούλα Καλογερά, από την Χιακή Ομοσπονδία, η Κατερίνα Eυθυμιάδου, ο κ. Σωτήρης Πλακούδας, μέλος του συμβουλίου και η πρόεδρος του Καθεδρικού κ. Στέλλα Παντελίδη. Φωτογραφία: ETA PRESS.

Ήταν μια μοναδική, βραδιά είπε, απευθυνόμενος στους καλεσμένους ο κ. Θεόδωρος Κλίνγκος, μέλος του Καθεδρικού και πρόεδρος του τμήματος «Δελφοί» της οργάνωσης «AHEPA».

Ο κ. Κλίνγκος συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχαρίστησε όλους όσους πήραν μέρος στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ο ιερατικώς προϊστάμενος του Καθεδρικού ο π. Νικόλαος Καρλούτσος αναφέρθηκε στην ολική ανατροπή της εικόνας της αίθουσας «Χιώτης» και ευχαρίστησε την δωρήτρια αλλά και τα μέλη του συμβουλίου για την προσφορά τους.

Νωρίτερα, είδαμε στην εκδήλωση και την ακούραστη πρόεδρο του Συμβουλίου του Καθεδρικού κ. Στέλλα Παντελίδη και φυσικά διακρίναμε και άλλα στελέχη του συμβουλίου όπως ο Σωτήρης Πλακούδας, o γιατρός Δρ. Γιώργος Λιακέας αλλά και η διευθύντρια του Απογευματινού σχολείου κ. Ρούλα Λαμπράκη, η Δρ. Στέλλα Λυμπέρη και αρκετούς ακόμη φίλους και υποστηρικτές της χορωδίας.

Στο μπαρ της βραδιάς εκτελούσε καθήκοντα η σοπράνο Χίλαρι Παμπούκη με την Κάρεν Καλκίνη. Διακρίνεται επίσης και ο τενόρος Άλκης Σαραντινός. Φωτογραφία: ETA PRESS.

Είδαμε επίσης τον π. Ηλία Παππά, αλλά και τον διευθυντή του γραφείου του Αρχιεπισκόπου τον π. Ελευθέριο Κωνσταντινίδη.

Το συμπέρασμα που αποκομίσαμε στο τέλος της βραδιάς, ήταν ότι από εδώ και στο εξής θα έχουμε την ευκαιρία για μια ολόκληρη σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών.

Αυτό πιστεύουμε, βλέποντας φυσικά και τις αντιδράσεις και την ανταπόκριση του κοινού ότι ήταν και στο μυαλό όλων όσων πήραν μέρος στην υπέροχη αυτή βραδιά. Πλέον στο μέλλον εκδηλώσεις όπως αυτή θα αποτελούν ορόσημο για την «μετά από τον  κορωνοϊό εποχή» στην οποία έχουμε ήδη περάσει.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.