Μενέντεζ κατά Ερντογάν: Απολύτως απαράδεκτες οι συνεχείς απειλές του κατά της Ελλάδας

0
Ο φιλέλληνας γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Φωτογραφία: ΑΠΕ.

Νέα επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, με αφορμή τις νέες απειλές του Τούρκου προέδρου κατά της Ελλάδας.

«Οι συνεχείς απειλές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας είναι απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά για τον ηγέτη μιας νατοϊκής χώρας» επισημαίνει ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής, με ανάρτησή του στα social media.

Μάλιστα, ο Μενέντεζ έκανε τη συγκεκριμένη παρέμβαση ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, από την οποία εξαρτάται το αίτημα της Τουρκίας για τα F-16.

«Οι συνεχείς απειλές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας είναι απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά για τον ηγέτη μιας νατοϊκής χώρας. Αυτοί οι παράλογοι εκφοβισμοί πρέπει να σταματήσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μενέντεζ.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, είχε εκφράσει την έντονη ενόχληση της Άγκυρας για την παρουσία του Κωνσταντίνος Φλώρος στα νησιά του Αιγαίου, ενώ επιτέθηκε και κατά του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Ε. Ιμάμογλου, για την συμπαράσταση από τον Κώστα Μπακογιάννη.

«Βλέπουμε ποιος έρχεται και συγχαίρει ποιον, σωστά; Χθες, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δέχθηκε συγχαρητήρια από το δήμαρχο της Αθήνας: “Είμαστε δίπλα σου, αδελφέ”. Είναι ξεκάθαρη η ‘αδελφοσύνη’ μεταξύ τους. Πείτε στον αδελφό σας που είναι μαζί σας να πει στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να μην βγάζει φωτογραφίες με την Αλικαρνασσό από πίσω του. Η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και κάνει ό,τι πρέπει. Η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα, όταν λέει ‘θα έρθουμε ξαφνικά’, αν το πει θα το κάνει. Ειδικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μιλάει στον βρόντο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Οκτάι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.