Μεγάλη η νίκη της Δόξα ΝΥ – ερωτοτροπεί με το τρόπαιο και γιορτάζει την 60ή επέτειο

Στιγμιότυπο από το πρώτο γκολ της ΔΟΞΑΣ. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με το καθαρό σκορ 3 – 0 επικράτησε η ΔΟΞΑ ΝΥ ενάντια στη Manhattan Celtic. Δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ένα στην επανάληψη ήταν αρκετά για να εδραιώσουν τη θέση της ομογενειακής ομάδας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στους εναπομείναντες δυο αγώνες πριν τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος, η πρωτοπόρος ομογενειακή ομάδα χρειάζεται μια νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή.

Η τεχνική ηγεσία με ηγέτη τον Πολύκαρπο Γράφα σε συνεργασία με σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο έχουν δημιουργήσει τις καλύτερες προϋποθέσεις για να κερδίσει η ομάδα τη διάκριση και τον τίτλο του πρωταθλητή.

Στιγμιότυπο από το δεύτερο γκολ της ΔΟΞΑΣ. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Το ευτυχές γεγονός έρχεται να επισφραγίσει την 60η  επέτειο ιδρύσεις της ΔΟΞΑΣ. Την άνοιξη του 1962 στο Washington Heights ιδρύθηκε από ομογενείς της ακμάζουσας τότε ελληνικής κοινότητας η ποδοσφαιρική ομάδα ΔΟΞΑ του Washington Heights. Η ΔΟΞΑ συνεχίζει από τότε την ένδοξη πορεία της στα αθλητικά δρόμενα της ομογένειας.

Μετά τον νικηφόρο αγώνα της ΔΟΞΑΣ με τη Manhattan Celtic ο αθλητικός παράγοντας και μέλος του ΔΣ της ελληνικής ομάδας Γιάννης Μάνεσης δήλωσε στις «Αναμνήσεις»:

«Η ΔΟΞΑ ιδρύθηκε το 1962. Γιορτάζει φέτος 60 χρόνια προσφοράς στην αθλητική ομογένεια. Έχουμε πετύχει πολλά στην ανοδική μας πορεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι με μία νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια κατακτάμε το πρωτάθλημα, ένα γεγονός που χαροποιεί όλους εμάς τους φίλους της ΔΟΞΑΣ και σε όλους αυτούς που αγαπάνε το σύλλογο.

Στιγμιότυπο από το νικηφόρο αγώνα της ΔΟΞΑΣ. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Ένας σύλλογος που γεννήθηκε και μεγάλωσε γενιές και γενιές στο Washington heights. Στο σημερινό νικηφόρο αγώνα με τη Celtic πέτυχε δύο γκολ ο Οβάv και ένα ο Μπρούνο. Όμως, μέσα στα ευχάριστα γεγονότα ήρθε και ένα τυχαίο θλιβερό γεγονός. Το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου και μεγάλος υποστηρικτής του συλλόγου μας, Κώστας Παπακώστας άφησε την Κυριακή την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 χρονών στη Φλόριδα.

Ο Κώστας Παπακώστας στις δύσκολες στιγμές της ΔΟΞΑΣ ήταν πάντα παρών. Εμείς ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά μας στους οικείους του». 

Στιγμιότυπο από το νικηφόρο αγώνα της ΔΟΞΑΣ. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Κέρδισε την ένσταση

Επί του πιεστηρίου και ενώ το κείμενο όδευε για έκδοση, έφτασε στην εφημερίδα μας η είδηση ότι η ΔΟΞΑ κέρδισε την ένσταση στον αγώνα με την άλλη ιστορική ομογενειακή ομάδα Greek American. 

Υπενθυμίζεται ότι ο μεταξύ των δυο ομάδων αμφισβητούμενος αγώνας είχε λήξει με 2 – 1 υπέρ του Greek American. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Eastern Premier Soccer League αφαιρούνται τρις βαθμοί από το Greek American και $250 πρόστιμο και επωφελείται με τρεις βαθμούς η ΔΟΞΑ.

Στιγμιότυπο από το τρίτο γκολ της ΔΟΞΑΣ. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Ο πρόεδρος της ΔΟΞΑΣ Παναγιώτης Λεγάκης δήλωσε στις ‘‘Αναμνήσεις’’:

«Ακούστηκαν πολλά και διάφορα για τον υπό αμφισβήτηση αγώνα. Απλώς η ΔΟΞΑ έκρινε και έπραξε ότι ήταν αναγκαίο και προστάτευσε τα συμφέροντα της, όπως θα έκανε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Εμείς πάντα θα είμαστε στο πλευρό των ελληνικών ομάδων και σεβόμαστε την ιστορία κάθε συλλόγου. Όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας.»

Οι ‘‘Αναμνήσεις’’ απευθύνθηκαν σε παράγοντα του Greek American και όπως μας δήλωσε η ομάδα του Greek American δεν αποδέχεται την απόφαση, κάνει έφεση στα αθλητικά δικαστήρια του New York State για αναθεώρηση της αρχικής απόφασης.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.