Μεγάλη και συγκινητική για τα δεδομένα της Παρέλασης η δωρεά του Λου Κάτσου (βίντεο)

0
Ο ταμίας της παρελάσεως Δημήτριος Παλιούρας και ο Λου Κάτσος, ενώ υπογράφει την επιταγή αξίας $19.000. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Anastasis Tsakas

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρόεδρος του 25ου Τμήματος της AHEPA Λου Κάτσος ήταν από τους πρώτους που συμμετείχε στις πανομογενειακές εκδηλώσεις για την παρέλαση της 14ης Απριλίου 2019 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης και εξέπληττε  το κοινό με τις εισηγήσεις του και με την πάγια πρότασή του να τιμήσουμε και να αφιερώσουμε την παρέλαση στους Φιλέλληνες.

Το βράδυ της Πέμπτης, 14ης Μαρτίου 2019, την ώρα που έληγε η πανομογενειακή συγκέντρωση στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια, ο Λου Κάτσος πήρε εκ νέου το λόγο και ανακοίνωσε την πρόθεσή του για την κάλυψη των εξόδων της δεξίωσης που θα παρατεθεί στο εστιατόριο «Αύρα» στο Μανχάταν, την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, αμέσως μετά τη δοξολογία, προκαλώντας τον ενθουσιασμό του ακροατηρίου.

Και χωρίς να χάνει χρόνο αποτάθηκε στον ταμία της επιτροπής παρελάσεως Δημήτριο Παλιούρα, έβγαλε το προσωπικό καρνέ των επιταγών και ανέγραψε το ποσό των $19.000. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Πέτρος Γαλάτουλας τον συνεχάρη.
Ο κυβερνήτης και τα άλλα στελέχη της ΑΗΕΠΑ βρέθηκαν σε αμηχανία, διότι δε γνώριζαν αν το σημαντικό για τα δεδομένα της παρελάσεως ποσό προέρχονταν από την ΑΗΕΠΑ. 

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=10hu7yAgm8o&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Ο δωρητής έδειξε την επιταγή και επεσήμανε ότι η δωρεά αυτή είναι προσωπική και ότι θα συνεχίσει να ενισχύει ποικιλοτρόπως την παρέλαση της Νέας Υόρκης τόσο ως άτομο, όσο και ως πρόεδρος του ιστορικού 25ου Τμήματος της AHEPA.

Ο Λου Κάτσος είναι πρόεδρος της εταιρείας «Jekmar Associates Inc» με έδρα το Μανχάταν και όπως έγραψαν οι Αναμνήσεις το βράδυ της Δευτέρας βραβεύτηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης.

Στην εν λόγω πανομογενειακή συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά, Δρ. Σπύρος Μεζίτης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, Δρ. Παναγιώτης Μανώλας, ο συμπρόεδρος της Επιτροπής παρελάσεως, Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας, ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως, Δρ. Φρίξος Γκούσης, ο Δρ. Γεώργιος Νεραντζάκης και άλλοι ομογενείς γιατροί.

Από αριστερά διακρίνονται οι Φίλιπ Κρίστοφερ, Σπυριδούλα Τσουκαλά, Νίκος Μπάρδης, Δρ. Παναγιώτης Μανώλας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Πέτρος Γαλάτουλας, Αρης Κουρκουμέλης, Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας και Δημήτριος Παλιούρας.
Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Anastasis Tsakas

Παραβρέθηκαν επίσης οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Γιώργος Γεωργόπουλος, Ηλίας Τσεκερίδης, Απόστολος Τομόπουλος και Δημήτρης Καλαμαράς, οι οποίοι με την παρουσία τους εξέπεμψαν μηνύματα ενότητας και αισιοδοξίας για την παρέλαση.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Πέτρος Γαλάτουλας απαντώντας σε ερώτηση του ακροατηρίου σχετικά με τους τελετάρχες επεσήμανε ότι δεν μπορούν να εισέλθουν σε λεπτομέρειες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

«Ο ένας είναι ανάμεσα στους 10 πιο εύπορους Ελληνοαμερικανούς, ενώ ο άλλος είναι ένας μεγάλος επιστήμονας. Δεν θα ανακοινώσουμε όμως τα ονόματα ακόμα, μέχρι να δοθεί η τελική έγκριση», επεσήμανε ο κ. Γαλάτουλας υπενθυμίζοντας ότι επίτιμοι Τελετάρχες θα είναι Κύπρια Ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους και η Ερμιόνη Κατσίφα, αδερφή του αδικοχαμένου Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, υπενθύμισε ότι το Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 και ώρα 3.00 μ.μ. θα διεξαχθούν τα Καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας 2019, και ότι θα λάβουν μέρος 10 κορίτσια.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Πέτρος Γαλάτουλας κέντρο, ενώ συγχαίρει τον Λού Κάτσο για τη δωρεά του.
Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Anastasis Tsakas

Ο υπεύθυνος της Επιτροπής του Λευκώματος, Νίκος Μπάρδης επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν προσφορές άνω των είκοσι χιλιάδων και ότι έχουν ήδη κατατεθεί στο Ταμείο της Παρελάσεως $16.000.

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία για την μικρή ανταπόκριση των συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας και κάλεσε τους εκπροσώπους των Συλλόγων να σπεύσουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς την παρέλαση.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής Φίλιπ Κρίστοφερ αναφέρθηκε στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί το βράδυ του Σαββάτου, 13ης Απριλίου 2019 και τόνισε ότι «πέρσι είχαμε 20 δωρητές, φέτος χρειαζόμαστε τον ίδιο αριθμό και ακόμη περισσότερους».

Κάθε δωρητής προσφέρει $5.000 δολάρια ενώ τα εισιτήρια έχουν οριστεί στα $200 το άτομο.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων Γεώργιος Κίτσιος ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει πενήντα εισιτήρια για το ξενοδοχείο Χίλτον. Απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με την προσπάθεια επεσήμανε ότι είναι προσωπική πρωτοβουλία.

Ο ταμίας της παρέλασης Δημήτρης Παλούρας επεσήμανε ότι από το λαχείο έχουν εισπράξει $13.860 δολάρια, ενώ από το λεύκωμα $13.500».

Η Σπυριδούλα Τσουκαλά αναφέρθηκε στην συναυλία που θα διοργανώσουν το βράδυ της Παρασκευής 12 Απριλίου 2019 στο Aviation High School στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι με την Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρου.

Η υπεύθυνη του λαχείου, Σοφία Στρουμπάκη, ανέφερε πως τις προσεχείς ημέρες οι προσπάθειες θα ενταθούν, με επίσκεψη σε πολλές κομβικές κοινότητες της ελληνικής ομογένειας.

Ο Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος εκπροσωπούσε την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων της Νέας Ιερσέης, αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν την ερχόμενη εβδομάδα για την έπαρση της σημαίας στο Χάκενσακ (21 Μαρτίου 2019), στο Φορτ Λι (22 Μαρτίου 2019) και τη μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 23 Μαρτίου στο Δημαρχείο.

Ο Ντίνος Ράλλης πρότεινε να αφιερωθεί ιδιαίτερη φροντίδα στην τελετή έπαρσης της σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν, ούτως ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή. Παράλληλα πρότεινε να προβούν σε μια καινοτομία και να τιμήσουν μια προσωπικότητα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δρ. Παναγιώτης Μανώλας, ο Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας, ο Δρ. Σπύρος Μεζίτης, ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Μπάμπιλον, π. Δημήτριος Καζάκης, η Νομική Καστανά, ο κυβερνήτης της AHEPA, Δημήτρης Παμπούκης και άλλοι ομογενείς.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.