Μεγάλες αλήθειες – άκρως διδακτική η τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό (βίντεο)

0
Ο καθηγητής, ερευνητής και ογκολόγος Δρ. Όθων Ηλιόπουλος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Άκρως διδακτική και με μεγάλες αδιαμφισβήτητες αλήθειες ήταν η τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό που διοργάνωσαν οι ομογενείς της Νέας Υόρκης με τον καθηγητή ογκολογίας και γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και συνάμα διευθυντή της Ογκολογικής Κλινικής στο Massachusetts General Hospital, Δρα. Όθωνα Ηλιόπουλο την Κυριακή των Βαϊων, 12 Απριλίου 2020, από τις 3.00 μ.μ. – 6.30 μ.μ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν γιατροί, επιστήμονες, καλλιτέχνες από τις ΗΠΑ, την Γερμανία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αυστραλία. Μερικοί εξ αυτών ήταν θετικοί στον κορωνοϊό και με τις εμπειρίες τους και με τις ερωτήσεις έδωσαν τη δυνατότητα στον καθηγητή να ρίξει άπλετο φως σε πολλές υποθέσεις σχετικά με την ασθένεια, την αντιμετώπισή της και με τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα, η Κύπρος, τα Σκόπια, η Σερβία και άλλες βαλκανικές χώρες βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα σε σχέση με τις επτά πιο αναπτυγμένες χώρες του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο Δρ. Ηλιόπουλος απάντησε και στα ερωτήματα που σχετίζονται με την κατάσταση στα συστήματα υγείας της Νέας Υόρκης και των άλλων πολιτειών, όπου έχασαν την ζωή τους  πάνω από 45.000 συμπολίτες. Μόνο στον δήμο της Νέας Υόρκης (στις κομητείες του Μανχάταν, του Κουίνς, του Μπρονξ, του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ) από την επιβολή της καταστάσεως εκτάκτου ανάγκης μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Απριλίου 2020 έχασαν την ζωή τους από τον κορωνοϊό 10.746 άτομα, καθώς επίσης και άλλα 5.102 άτομα, τα οποία δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ, αλλά ο θάνατός τους υπολογίζεται ότι ως πιθανός από κορωνοϊό. Άρα η Νέα Υόρκη θρήνησε 15.848, ήτοι τα 35% των θυμάτων των ΗΠΑ.

Τα δέκα πρώτα λεπτά της τηλεδιάσκεψης δεν έχουν καταγραφεί στο βίντεο που παραχώρησαν οι διοργανωτές στις «Αναμνήσεις». Σ΄αυτά περιλαμβάνεται η εισαγωγική ομιλία της συντονίστριας Κάτιας Νικολάου και οι πρώτες δηλώσεις του Δρα Ηλιόπουλου που σχετίζονταν με την επίταξη των ιατρών και τόνισε ότι παρείχε τη δυνατότητα στους γιατρούς άλλων ειδικοτήτων να εμβάθυναν τις γνώσεις τους τόσο στην Ιολογία, όσο και στην Πνευμονολογία.

Ο Δρ. Όθων Ηλιόπουλος είναι καθηγητής του Πανεπιστήμιου Χάρβαρντ και διακεκριμένος ογκολόγος – ερευνητής μίλησε με την τριπλή ιδιότητα. Πρώτο με την ιδιότητα του καθηγητή – ερευνητή, δεύτερο με την ιδιότητα του ιατρού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και στην κυριολεξία σώζει ζωές και τρίτο με την ιδιότητα του κορωνοϊοπαθή που βγήκε νικητής.

Ο ομογενής καθηγητής είναι ιδρυτής του ομώνυμου αντικαρκινικού εργαστηρίου «Iliopoulos Lab» το οποίο συν τοις άλλοις ερευνά και το καρκίνωμα των νεφρικών κυττάρων (Renal Cell Carcinoma – RCC).

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο Δρ. Ηλιόπουλος συμμετείχε στην ομάδα του Πανεπιστήμιου Χάρβαρντ που προ ενός έτους απέσπασε το Βραβείο Νόμπελ.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.