Στους ήρωες είναι αφιερωμένη η γιορτή του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ (βίντεο)

0
347
Ο ναός του Αγίου Θωμά, ο οποίος έχει αλλάξει όψη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης ετοιμάζεται για  να γιορτάσει τα ονομαστήριά της. Οι εορταστικές εκδηλώσεις, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τις συναθροίσεις, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα λάβουν για πρώτη φορά χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία των στελεχών και των μελών.

Ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Ευστάθιος Καραντώνης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την απογοήτευσή του γιατί για πρώτη φορά δεν θα μπορέσουν να γιορτάσουν όπως η παράδοση επιτάσσει  τα ονομαστήρια και μεταξύ άλλων επεσήμανε : «Γιορτάζουμε σαν κρυπτοχριστιανοί, σαν στο Κρυφό Σχολείο, με τα φώτα σβηστά και με τις πόρτες ταμπουρωμένες»…

Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις επεσήμανε ότι είναι αφιερωμένες στους γιατρούς στους νοσηλευτές και γενικότερα στους άνδρες και στις γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορωνοϊού.  Παράλληλα υπενθυμίζει ότι η κοινότητα του Αγίου Θωμά είναι η μόνη σε όλη την επικράτεια.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το βράδυ του Σαββάτου, 25 Απριλίου 2020 με τον Μέγα Εσπερινό, ο οποίος θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω ανοικτού κυκλώματος στην ιστοσελίδα https://goc-stthomas.com, στην σελίδα στο Facebook  είτε στο YouTube channel.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το πρωί της Κυριακής, 26 Απριλίου 2020, με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία που θα μεταδοθούν ζωντανά από το  Cosmos Philly TV και το Facebook των Αναμνήσεων.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Χριστόφορος Οικονομίδης στο ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τα μέλη και τα στελέχη αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά στις πέντε και πλέον δεκαετίες από της ιδρύσεώς της που οι εορτασμοί  και τονίζει ότι «η γιορτή του Αγίου Θωμά δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα.

Παράλληλα καλεί  τα μέλη που γνωρίζουν τα ονόματα των ανδρών και των γυναικών που δίνουν την δική τους μάχη για την ζωή να τα στείλουν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, ούτως ώστε να προσευχηθούν στον πανάγοθο Θεό υπέρ της ταχείας ανάρρωσης.

Τα κεράκια τα οποία μπορούν οι πιστοί να ανάψουν εξ αποστάσεων κάνωντας δωρεά στην κοινότητα.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.