ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης, 9 Ιουλίου 2019 οι Ελληνικές Βραδιές στην Πλατεία Αθηνών. O Νίκος Νικολαϊδης με την ορχήστρα Cosmopolitans και η Όλγα Παντελή ερμήνευσαν διαχρονικά τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου και έδωσαν το έναυσμα στους ομογενείς να ξεφαντώσουν.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών Τζορτζ Ντέλης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους καλλιτέχνες και την εταιρεία «Omega Brokerage» που ήταν η χορηγός της βραδιάς.

Ο κ. Ντέλης εξήρε την παρουσία της β΄αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Νομικής Καστανά, του επιτίμου προέδρου του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων Γεωργίου Κίτσιου, καθώς επίσης και για τους εκπροσώπους των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των ελληνικών βραδιών και εξήρε την παρουσία του Γιώργου Φωτάκη που στις 27 Αυγούστου και στις 10 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο.

Ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής και συνάμα πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων Γεώργιος Αλεξίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της ελληνικής βραδιάς και μεταξύ άλλων τόνισε ότι η επιτροπή εργάζεται όλο τον χρόνο για τη διοργάνωση των ελληνικών βραδιών, καθώς επίσης και για τη συγκέντρωση χρημάτων για την κάλυψη των εξόδων.

Ο κ. Αλεξίου ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι και κάλεσε τους ομογενείς που δε θα πάνε Ελλάδα να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία κάθε Τρίτη να παίρνουν μια γεύση Ελλάδας.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Τζορτζ Ντέλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο β΄’ αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών Πάνος Αδαμόπουλος συνεχάρη τους καλλιτέχνες και τόνισε ότι οι Ελληνικές Βραδιές αποτελούν μια όαση την θερινή περίοδο καθώς παρέχουν τη δυνατότητα στους ομογενείς και άλλους Αστοριείς να παρακολουθήσουν αξιόλογα μουσικά σύνολα.

Την ερχόμενη Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. θα δώσουν μια επί πλέον συναυλία ο Νίκος Νικολαϊδη με την ορχήστρα Cosmopolitans και την Όλγα Παντελή, καθώς επίσης και το χορευτικό Noora Belly Dancers. Χορηγοί της βραδιάς είναι ο Ηλίας Ρίζος και ο οδοντίατρος, Δρ. Γεώργιος Β. Γκατζόνης.

Το βράδυ της Τρίτης, 23 Ιουλίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. τη σκηνή θα μοιραστούν ο Ανδρέας Μοδινός και η ορχήστρα «Geminis» με το χορευτικό Noora Belly Dancers. Χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία «Realty Executives Today».

Την Τρίτη 30η Ιουλίου και ώρα 7.00 μ.μ. τη σκηνή θα μοιραστούν ο Τάσος Παπαϊωάννου και ο Λαογραφικός Όμιλος Αμερικής και με χορηγό την εργολαβική εταιρεία «Mega Contracting, Inc.»

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τη συναυλία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Tην Τρίτη 6η Αυγούστου και ώρα 7.00 μ.μ. θα δώσει συναυλία η ορχήστρα Melodia και το χορευτικό Noora Belly Dancers. Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Ηλίας Ρίζος και το κτηματομεσιτικό γραφείο «Amorelli Realty».

Tην Τρίτη 13η Αυγούστου και ώρα 7.00 μ. τη σκυτάλη θα παραλάβει ο Χρήστος Κωσταράς – Geo Events με χορηγούς την Τέρυ Ντέλη και τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας.

Το βράδυ της Τρίτης, 20ης Αυγούστου και ώρα 7.00 μ.μ. τη σκηνή θα μοιραστούν ο Ανδρέας Μοδινός και η ορχήστρα «Geminis» με τον Λαογραφικό Όμιλο Αμερικής. Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας.

Την Τρίτη, 27η Αυγούστου και ώρα 7.00 μ.μ. οι ομογενείς θα παρακολουθήσουν αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο με χορηγό τον Σύλλογο Κεφαλλονιτών Νέας Υόρκης «Κέφαλος».

Η γαλανόλευση και το λάβαρο της Πλατείας Αθηνών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το βράδυ της Τρίτης, 3ης Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα δώσει συναυλία ο Γρηγόρης Μανινάκης και η ορχήστρα «Μικρόκοσμος». Χορηγός της βραδιάς είναι η Σύλβια Αδαμοπούλου και η εταιρεία Pilates Designs by Sylvia.

Το βράδυ της Τρίτης, 10ης Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. οι ομογενείς θα παρακολουθήσουν αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο με χορηγό τον Γεώργιο Αλεξίου και το Alexiou Realty.

Το βράδυ της Τρίτης, 17ης Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ τη σκηνή θα μοιραστούν ο Χρήστος Κωσταράς και η Geo Events και το χορευτικό Noora Belly Dancers. Χορηγός της βραδιάς είναι ο Ηλίας Ρίζος.

Οι ελληνικές βραδιές θα λήξουν την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. με τη συναυλία της χορωδίας «Long Island Voices Choir». Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το University Orthopedics και ο ιστορικός Σύλλογος Αθηναίων της Νέας Υόρκης. 

Πλατεία Αθηνών

Η Πλατεία Αθηνών, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ανήκει στην Υπηρεσία Παρκών του Δήμου της Νέας Υόρκης, ενώ οι προτομές, τα αγάλματα και οι μαρμάρινες κολώνες θα συντηρούνται από την εν λόγω Υπηρεσία, διότι για κάθε έργο υπάρχει ξεχωριστό αποθεματικό ταμείο.

Η Πλατεία Αθηνών βρίσκεται στη συμβολή της 30ής Λεωφόρου και της 30ής Οδού στην Αστόρια. Στην είσοδό της υπάρχει άγαλμα της θεάς Αθηνάς, ενώ στο βάθος υπάρχουν κολώνες παρόμοιες με εκείνες των Δελφών και κοντά τους, το άγαλμα του Σωκράτη. Στην αριστερή γωνία είχε τοποθετηθεί η προτομή του Αριστοτέλη, ενώ στη δεξιά γωνία της Πλατείας έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του Σοφοκλή.

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης έχει αναγνωρίσει τον ρόλο της Διοικούσας Επιτροπής και της Ομογένειας στη δημιουργία της Πλατείας Αθηνών και το 2015 αποφάσισε να μετονομάσει την 30ή Λεωφόρο μπροστά στην Πλατεία Αθηνών σε «Οδός Ντένη Συντήλα» («Dennis Syntilas Way») τιμώντας έτσι την μνήμη του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Πλατείας, του αειμνήστου Ντένη (Δημοσθένη) Συντήλα.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.