ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τιμές εν ενεργεία Αστυνομικού και με το σήμα του Αστυνομικού της Νέας Υόρκης στο πέτο έγινε η κηδεία του 22χρονου Ιωάννη Αθανασόπουλου (Ioannis Athanasopoulos),. που απεβίωσε τα ξημερώματα των Χριστουγέννων. Ο ιερός ναός του Τιμίου Σταυρού στο Whitestone το πρωί της Πέμπτης, 30 Δεκεμβρίου 2021, είχε πλημμυρίσει από τους συγγενείς και φίλους, συμμαθητές, συμφοιτητές, καθώς επίσης και μέλη της κοινότητας που προσήλθαν για να αποτίσουν φόρο τιμής και να παρακολουθήσουν την Εξόδιο Ακολουθία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και βοηθούμενου υπό των ιερέων, π. Γεωργίου Αναστασίου (ιερατικού προϊστάμενου του ναού) και π. Ηλία Βίλλη (ιερατικού προϊστάμενου της κοινότητας του Σωτήρος Χριστού στο Ράι της Νέας Υόρκης) και του αρχιδιακόνου Διονυσίου Παπίρη.

Ήταν μια από τις ελάχιστες  – αν όχι η μόνη φορά – που η συντριπτική πλειοψηφία των προσκυνητών ήταν νέοι και ενήλικες οι οποίοι φορούσαν μαύρες μάσκες οι οποίες ταίριαζαν με τα κουστούμια τους και με της καρδιάς την λαύρα.

Όλοι τους ήταν μουγκοί και βουβοί λες και είχαν πιει το αμίλητο νερό. Κατά την έξοδό τους από το ναό παρέμεναν ο ένας δίπλα του άλλου και με απλανές βλέμμα κοιτούσαν τον τρούλο και τα ουράνια τα οποία την ώρα της εξόδιου Ακολουθίας άνοιξαν για να υποδεχτούν τον Ιωάννη.

Οι Αστυνομικοί τους συνέστησαν να αναχωρήσουν νωρίτερα προς το Κοιμητήριο του Φλάσινγκ, όπου έλαβε χώρα η ταφή, διότι ήταν αδύνατο να εγγυηθούν ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με μια φάλαγγα πενήντα περίπου οχημάτων.

Και ενώ οι νέοι αποχώρησαν για το Κοιμητήριο το προσκύνημα συνεχιζόταν και όλοι αποχωρούσαν από το ναό με τα μάτια βουρκωμένα και ουδείς είχε την διάθεση να ανταλλάξει έστω και μια ευχή για την εορταστική περίοδο και την Πρωτοχρονιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος (βλέπε τα βίντεο) δεν αρκέστηκε μόνο με την ανάγνωση του επικήδειου στην αγγλική γλώσσα, αλλά μίλησε από καρδιάς στα ελληνικά και έπλεξε το εγκώμιο του Ιωάννη Αθανασοπούλου που αν και αποχώρησε τόσο άδικα και πρόωρα από την ζωή, εν τούτοις πέτυχε περισσότερα από όσα πετυχαίνουν οι άνθρωποι σε όλη τους την ζωή όταν αναχωρούν πλήρων ημερών.

Παράλληλα τόνισε ότι το λεξιλόγιο είναι φτωχό για να περιγράψει την θλίψη, την συγκίνηση και τον θρήνο που προκάλεσε ο Γιάννης με τον πρόωρο αποχωρισμό από τον μάταιο ετούτο κόσμο και συνάμα να βρει λόγια παρηγοριάς και παραμυθίας.

Ο αείμνηστος Ιωάννης Αθανασόπουλος με το Σήμα του Αστυνομικού της Νέας Υόρκης στο πέτο του σακακιού του. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Μετά το κήρυγμα ο Αρχιεπίσκοπος συλλυπήθηκε την χαροκαμένη μητέρα, τον  αδελφό, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τις θείες και τις θείες.

Ο π. Ηλίας Βίλλης, ο οποίος ήρθε από το Ράϊ της Νέας Υόρκης δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ότι ήρθε να αποδώσει τις οφειλόμενες τιμές σε έναν εξαίρετο Ελληνορθόδοξο νέο που συμμετείχε αρκετά καλοκαίρια στις κατασκηνώσεις του Αποστόλου Παύλου στο Λίτσφιλντ του Κονέκτικατ.

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» απεβίωσε τα ξημερώματα των Χριστουγέννων στην αγκαλιά της μητέρας του Μαρίας το γένος Κόκκινου στο σπίτι τους στο Φλάσινγκ.

https://youtu.be/nsJMfw3GK9c
Οι συγγενείς και οι φίλοι, ενώ αποχαιρετούν τον 22χρονο Ιωάννη Αθανασόπουλο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο αείμνηστος ήταν υγιέστατος και πρόσφατα πέρασε όλες τις ιατρικές και φυσικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται όλοι όσοι επιθυμούν να ενταχθούν και να υπηρετήσουν στην Αστυνομία του Λευκού Οίκου.

Στις περισσότερες φωτογραφίες που παραχώρησε η οικογένεια στις «Αναμνήσεις» ο Ιωάννης φορούσε γυαλιά. Για να γίνει δεκτός στην Αστυνομία του Λευκού Οίκου έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και δεν έχαιρε μόνο πλήρους υγείας, αλλά και η όρασή του ήταν 20-20.

Ο θάνατός του καταλυπεί την μητέρα του Μαρία, τον αδελφό του Κωνσταντίνο, την φίλη του Rosa Salamone, τους παππούδες Νικόλαο και Ελένη Αθανασοπούλου, Κωνσταντίνο και Σταυρούλα Κόκκινου, τους θείους και τις θείες Μαίρη Αθανασοπούλου (σύζυγο του αειμνήστου Ιωάννη), Αποστολία και Δημήτρη Σπαρτίνο, Δημήτριο και Ελένη Αθανασοπούλου, Αικατερίνη και Ιωάννη Κατσάνο, Γεώργιο και Jan Αθανασοπούλου, Κωνσταντίνο και Debbie Αθανασοπούλου, Παναγιώτη και Connie Αθανασοπούλου, Μαρία και Δημήτρη Νταλιαπέ, Χρυσούλα και Γεώργιο Ευσταθίου, Παναγιώτα (Πένυ) και Φύτο Νεοφύτου, τους νονούς  Αλεξάνδρα και Gabe Zazzarino, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Στην πρώτες σειρές η μητέρα,. ο αδελφός. οι παππούδες και οι θείοι και θείες ενώ παρακολουθούν την Νεκρώσιμη Ακολουθία του Ιωάννη Αθανασοπούλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Class of 2013 William Spyropoulos»

Ο αείμνηστος ήταν απόφοιτος του Ημερήσιου Σχολείου «Βασίλειος Σπυρόπουλος» της κοινότητας του Αγίου Νικολάου του Φλάσινγκ και δεινός μπασκετμπολίστας. Οι συμμαθητές του που αποφοίτησαν το 2013 συγκίνησαν τους πάντες με την συνεισφορά των $1,000 στον έρανο που διοργάνωσε η οικογένεια και κατέχουν την τέταρτη θέση στον κατάλογο των δωρητών.

Την Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 η Στεφανία Αθανασοπούλου και η φίλη του Rosa Salamone, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» άνοιξαν ειδικό λογαριασμό στον ιστότοπο www.gofundme.com με την επωνυμία «In Honor of Yianni Athanasopoulos» (στη μνήμη του Ιωάννη Αθανασόπουλου) και κάλεσαν τους συγγενείς και φίλους να προσφέρουν τον οβολό τους για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας και για την ενίσχυση της χαροκαμένης οικογένειας.

Η Stephanie Athanasopoulos and Rosa Salamone έθεσαν ως αρχικό στόχο την συγκέντρωση 40.000 δολαρίων και η ανταπόκριση είναι απίστευτη. Μέχρι στιγμής (5.00 μ.μ. της 30ης Δεκεμβρίου 2021) ανταποκρίθηκαν 713 ομογενείς και άλλοι συμπολίτες τους οι οποίοι προσέφεραν συνολικά το ποσό των 94.133 δολαρίων.

Οι συγγενείς και οι φίλοι, ενώ αποχαιρετούν τον 22χρονο Ιωάννη Αθανασόπουλο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι «Αναμνήσεις» καλούν το αναγνωστικό τους κοινό να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του και να προσφέρουν τον  οβολό τους για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας και την οικονομική ανακούφιση της οικογένειας κάνοντας κλικ στο https://www.gofundme.com/f/in-honor-of-yianni-athanasopoulos?qid=da172470f8b5bbd7c014a32d4cff382a

Διαβάστε επίσης:

https://www.anamniseis.net/itan-ygiis-kai-etoimzotan-gia-tin-astynomia-tou-lefkou-oikou-o-ioannis-athanasopoulos/

https://www.anamniseis.net/apistefti-tragodia-animera-ton-christougennon-efige-sta-22-tou-ioannis-athanasopoulos/

Τα περιπολικά της Αστυνομίας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

2 COMMENTS

 1. Για μένα η λύπη είναι διπλή , αφ’ενός διότι
  έφυγε πριν ακόμη γνωρίσει τη ζωή και
  αφ’ετέρου γιατί κανένα από τα Ομογενειακά
  ΜΜΕ δεν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τελευταία είχε κάνει και το εμβόλιο booster….
  Σύμφωνα με μη εξακριβωμένες πηγές το
  είπε η Μητέρα του σε γνωστούς γειτονές της.

  • Δεν ξέρω από που πήρατε τις πληροφορίες σας, αλλά κάνατε λάθος…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.