ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απίστευτο το σοκ που προκάλεσε στην ομογένεια του Φλάσινγκ και κατ’ επέκταση της Νέας Υόρκης, ο πρόωρος θάνατος του Ιωάννη Αθανασόπουλου. Αν και πέρασαν ήδη τέσσερις περίπου ημέρες από την εκδημία του εν τούτοις οι συγγενείς και οι φίλοι, καθώς επίσης και οι συνομήλικοί του που συμμετείχαν στους αγώνες του μπάσκετ την GOYA αρνούνται πεισματικά να παραδεχτούν ότι ο Γιάννης δεν υπάρχει πια ανάμεσά τους.
Και πώς μπορεί κανείς να πιστέψει ότι έσβησε απρόοπτα στην αγκαλιά της μανούλας του τις πρώτες ώρες των Χριστουγέννων ένας υγιέστατος νέος.

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο Γιάννης, όπως επεσήμαναν οι θείοι του, πήγε κανονικά στη βάρδια του στο Serafina Restaurant, όπου εργαζόταν την περίοδο των σπουδών του, ως μάνατζερ και μόλις τελείωσε η βάρδια πήγε στο σπίτι της φίλης του για το έθιμο της ανταλλαγής δώρων.  

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος με την μητέρα του Μαρία Αθανασοπούλου το γένος Κόκκινου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας,

Επειδή η μητέρα με τον αδελφό του ήταν μόνοι αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι στο Φλάσινγκ για να μπορέσει το πρωί να συμβάλει στην προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Ήταν ευδιάθετος και εισερχόμενος πλημμύρισε με χαρά το σπιτικό της οικογένειας Αθανασοπούλου. Αντάλλαξε ευχές με την μανούλα και τον αδελφό του πήρε τον υπολογιστή του να ελέγξει την ηλεκτρονική αλληλογραφία και να ανταποδώσει στις ευχές των συγγενών και των φίλων.

Μετά από λίγο πήρε δύο βαθιές ανάσες και έχασε τις αισθήσεις του. Η μητέρα του προσπάθησε να τον συνεφέρει, κάνοντάς του τεχνητή αναπνοή, αλλά ήταν πλέον αργά.

Ο Βασίλειος Αθανασόπουλος με τα παιδιά του Ιωάννη και Κωνσταντίνο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας,

Από την μοιραία εκείνη στιγμή μέχρι και ετούτη την ώρα τα ερωτήματα πέφτουν βροχή και όλοι αναμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή για να κατανοήσουν καλύτερα τον λόγο για τον οποίο τα όνειρα του Ιωάννη Αθανασόπουλου έμειναν μεσοδρομίς.

Ο Ιωάννης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» πρόσφατα αποφοίτησε με άριστα από την Σχολή Ποινικής Δικαιοσύνης του Iona College και προ δύο περίπου μηνών υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις για την ένταξή του στο σώμα των αστυνομικών που περιφρουρούν τον Λευκό Οίκο. Έχαιρε πλέριας υγείας και ετοιμαζόταν να ενοικιάσει ένα σπίτι στην Βαλτιμόρη και τον Φεβρουάριο να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ο Θεός, όμως είχε άλλα σχέδια τον κάλεσε στον κόσμο των Αγγέλων, όπου τον περιμένει ο αείμνηστος πατέρας του, ο Βασίλειος Αθανασόπουλος, ο οποίος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» απεβίωσε πρόωρα στις 28 Ιουλίου 2021 σε ηλικία 53 ετών.

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος (αριστερά) με τον αδελφό του Κωνσταντίνο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας,

Οι συγγενείς και οι φίλοι σήμερα, Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 από τις 3.00 – 8.00 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν, για να προσκυνήσουν το σκήνωμά του, να παρακολουθήσουν το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του και να εκφράσουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Αύριο Πέμπτη και ώρα 9.30 π.μ. θα συγκεντρωθούν και πάλι στον εν λόγω ναό για να παρακολουθήσουν την Εξόδιο Ακολουθία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και βοηθούμενου υπό του ιερατικού προϊσταμένου, π. Γεώργιου Αναστασίου.

Αμέσως μετά θα μεταβούν στο Κοιμητήριο Flushing Cemetery στην διεύθυνση 163-06 46th Avenue, Flushing, NY 11358 για να παρακολουθήσουν την ταφή του και να του απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό.

Από αριστερά διακρίνονται οι Dean Athanasopoulos, Yianni Athanasopooulos, Stavros Neophytou και Paris Neophytou. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας,

Ο θάνατός του καταλυπεί την μητέρα του Μαρία, τον αδελφό του Κωνσταντίνο, την φίλη του Rosa Salamone, τους παππούδες Νικόλαο και Ελένη Αθανασοπούλου, Κωνσταντίνο και Σταυρούλα Κόκκινου, τους θείους και τις θείες Μαίρη Αθανασοπούλου (σύζυγο του αειμνήστου Ιωάννη), Αποστολία και Δημήτρη Σπαρτίνο, Δημήτριο και Ελένη Αθανασοπούλου, Αικατερίνη και Ιωάννη Κατσάνο, Γεώργιο και Jan Αθανασοπούλου, Κωνσταντίνο και Debbie Αθανασοπούλου, Παναγιώτη και Connie Αθανασοπούλου, Μαρία και Δημήτρη Νταλιαπέ, Χρυσούλα και Γεώργιο Ευσταθίου, Παναγιώτα (Πένυ) και Φύτο Νεοφύτου, τους νονούς  Αλεξάνδρα και Gabe Zazzarino, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Η οικογένεια Αθανασοπούλου έλκει την καταγωγή της από την Φτελιά Ευρυτανίας και οι παππούδες, οι γονείς και οι θείοι του ήταν και παραμένουν δραστήρια μέλη του ιστορικού Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα».

Από αριστερά διακρίνονται οι γιαγιά Stavroula Kokkinos, Yianni Athanasopoulos, Maria Kokkinos, Dean Athanasopoulos, Stavros Neophytou, Penny Neophytou, Konstandinos Kokkinos, Paris Neophytou Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας,

Οι παππούδες του Νικόλαος και Ελένη Αθανασοπούλου ήρθαν στην Αμερική το 1969 με τα έξι ανήλικα τέκνα τους και γεμάτοι όνειρα και πάθος για να σπουδάσουν τα παιδιά τους και να ζήσουν από κοινού το αμερικανικό όνειρο.

Εδώ απέκτησαν άλλα τέσσερα παιδιά και ήταν μια από τις μεγαλύτερες – αν όχι η μεγαλύτερη – πολύτενκη οικογένεια της ομογένειας της Νέας Υόρκης.   

Ο Νικόλαος εργάστηκε σκληρά και έγινε μικροπωλητής και έδωσε το έναυσμα στα παιδιά του να ασχοληθούν με τις επιχειρήσεις.

Ο αείμνηστος Βασίλειος Αθανασόπουλος ήταν ένας από τους καλύτερους ηλεκτρολόγους, ενώ η σύζυγός του Μαρία Κόκκινου, είναι δασκάλα και έφεραν στον κόσμο δύο αγόρια τον αείμνηστο Ιωάννη και τον Κωνσταντίνο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Από αριστερά διακρίνονται οι Nick Katsanos, Maria Katsanos, Yianni Athanasopoulos, Dean Athanasopoulos, Christine Athanasopoulos, Kathy Katsanos, Peter Athanasopoulos, Nicole Athanasopoulos, Jonathan Athanasopoulos, Nick Athanasopoulos, Demetri Daliapes. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας,

Απίστευτη η συμπαράσταση

Την Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 η Στεφανία Αθανασοπούλου και η φίλη του Rosa Salamone άνοιξαν ειδικό λογαριασμό στον ιστότοπο www.gofundme.com με την επωνυμία «In Honor of Yianni Athanasopoulos» (στη μνήμη του Ιωάννη Αθανασόπουλου) και κάλεσαν τους συγγενείς και φίλους να προσφέρουν τον οβολό τους για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας και για την ενίσχυση της χαροκαμένης οικογένειας.

Η Stephanie Athanasopoulos and Rosa Salamone έθεσαν ως αρχικό στόχο την συγκέντρωση 55.000 δολαρίων και η ανταπόκριση είναι απίστευτη. Μέχρι στιγμής (9.00 π.μ. της 29ης Δεκεμβρίου 2021) ανταποκρίθηκαν 613 ομογενείς και άλλοι συμπολίτες τους οι οποίοι προσέφεραν συνολικά το ποσό των 80.128 δολαρίων.

Οι «Αναμνήσεις» καλούν το αναγνωστικό τους κοινό να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του και να προσφέρουν τον  οβολό τους για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας και την οικονομική ανακούφιση της οικογένειας κάνοντας κλικ στο https://www.gofundme.com/f/in-honor-of-yianni-athanasopoulos?qid=da172470f8b5bbd7c014a32d4cff382a

Από αριστερά διακρίνονται οι Joanne Kilimitzoglou, Nick Athanasopoulos, Anthony Daliapes, Nicole Athanasopoulos, Nick Athanasopoulos, Maria Katsanos, Demetri Daliapes, Nick Athanasopoulos, Nick Athanasopoulos, Yianni Athanasopoulos, Eleni Athanasopoulos, Dean Athanasopoulos, Stephanie Athanasopoulos, Nick Athanasopoulos, Nick Katsanos, Christopher Athanasopoulos Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας,

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/apistefti-tragodia-animera-ton-christougennon-efige-sta-22-tou-ioannis-athanasopoulos/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.