Απίστευτη τραγωδία ανήμερα των Χριστουγέννων – «Έφυγε» στα 22 του χρόνια ο Ιωάννης Αθανασόπουλος

Προ πέντε περίπου μηνών είχε αναχωρήσει πρόωρα για τον κόσμο των Αγγέλων και ο πατέρας του Βασίλειος Αθανασόπουλος

0
Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος ο οποίος έφυγε πρόωρα για τον κόσμο των Αγγέλων ανήμερα των Χριστουγέννων.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ασύλληπτη και απίστευτη είναι η τραγωδία της οικογένειας Αθανασοπούλου στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Προ πέντε περίπου μηνών έχασε πρόωρα τον προστάτη της, τον στοργικό σύζυγο και πατέρα και σαν να μην αρκούσε αυτό ανήμερα των Χριστουγέννων (25 Δεκεμβρίου 2021) έχασε και τον γιο της.

Πρόκειται για τον Βασίλειο Αθανασόπουλο (Vasilios N. Athanasopoulos) που απεβίωσε πρόωρα στις 28 Ιουλίου 2021 σε ηλικία 53 ετών και τον μεγαλύτερο γιο του τον Ιωάννη (Ioannis Athanasopoulos), τον πολλά υποσχόμενο απόφοιτο της Σχολής Ποινικής Δικαιοσύνης του Iona College που απεβίωσε σε ηλικία 22 ετών.

O πρόωρος και άδικος θάνατός του έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση όχι μόνο στους συγγενείς και φίλους, αλλά και σε όλη την ομογένεια της Νέας Υόρκης, καθώς ουδείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς είναι δυνατόν ένας τόσος νέος να αναχωρεί τόσο πρόωρα για τον κόσμο των Αγγέλων όπου τον περιμένει ο πολυαγαπημένος του πατέρας.

Το σκήνωμά του το απόγευμα της Τετάρτης, 29 Δεκεμβρίου 2021 από τις 3.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν, ενώ η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα τελεστεί το πρωί της Πέμπτης και ώρα 9.30 π.μ. στον εν λόγω ναό.

Ο Βασίλειος Αθανασόπουλος,

Αμέσως μετά θα λάβει χώρα η ταφή του στο Κοιμητήριο Flushing Cemetery στην διεύθυνση 163-06 46th Avenue, Flushing, NY 11358.

Ο θάνατός του καταλυπεί την μητέρα του Μαρία, τον αδελφό του Κωνσταντίνο, τους παππούδες Νικόλαο και Ελένη Αθανασοπούλου, τους θείους, τις θείες, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Απίστευτη και η συμπαράσταση

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόοτν, π. Γεώργιος Αναστασίου, ο οποίος αύριο το βράδυ θα ψάλει το τρισάγιο και μεθαύριο θα τελέσει τη Νεκρώσιμη Ακολουθία πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός αργά το βράδυ της Δευτέρας και τις προσεχείς ώρες αναμένεται να συναντηθεί με την οικογένεια.

Μιλώντας στις «Αναμνήσεις» ο π. Γεώργιος Αναστασίου εξέφρασε την θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο του Ιωάννη και εξέφρασε την ολόψυχη συμπαράσταση όλων των φορέων της κοινότητας στην χαροκαμένη μάνα, στον αδελφό και σε όλους τους συγγενείς.

«Το λεξιλόγιό μου είναι φτωχό και αδύναμο να περιγράψει την θλίψη των στελεχών και των μελών της κοινότητας μας και κατ΄ επέκταση της ομογένειας. Καλούμε τους ομογενείς να προσευχηθούν υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του Ιωάννη Αθανασόπουλου και υπέρ υγείας και παραμυθίας της μανούλας, του αδελφού και όλων των συγγενών και φίλων», επεσήμανε ο π. Γεώργιος Αναστασίου.   

Χθες Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 η Stephanie Athanasopoulos and Rosa Salamone άνοιξαν ειδικό λογαριασμό στον ιστότοπο www.gofundme.com με την επωνυμία «In Honor of Yianni Athanasopoulos» (στη μνήμη του Ιωάννη Αθανασόπουλου) και κάλεσαν τους συγγενείς και φίλους να προσφέρουν τον οβολό τους για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας και για την ενίσχυση της χαροκαμένης οικογένειας.

Η Stephanie Athanasopoulos and Rosa Salamone έθεσαν ως αρχικό στόχο την συγκέντρωση 55.000 δολαρίων και η ανταπόκριση είναι απίστευτη. Μέχρι στιγμής (9.40 π.μ. της 28ης Δεκεμβρίου 2021) ανταποκρίθηκαν 435 ομογενείς και άλλοι συμπολίτες τους οι οποίοι προσέφεραν συνολικά το ποσό των 56.603 δολαρίων.

Οι «Αναμνήσεις» καλούν το αναγνωστικό τους κοινό να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του και να προσφέρουν τον  οβολό τους για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας και την οικονομική ανακούφιση της οικογένειας κάνοντας κλικ στο https://www.gofundme.com/f/in-honor-of-yianni-athanasopoulos?qid=da172470f8b5bbd7c014a32d4cff382a

Τέλος να σημειώσουμε ότι η ευθύνη της κηδείας έχει ανατεθεί στο ομογενειακό γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home» στο Ντίτμαρς, το οποίο διακρίνεται για την φιλανθρωπική του δράση.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.