ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. O ιστορικός Σύλλογος Νισυρίων Νέας Υόρκης το βράδυ του Σαββάτου, 19 Ιουνίου 2021 διοργάνωσε με επιτυχία στο Νισύρικο Σπίτι στην Αστόρια την καθιερωμένη Γιορτή του Πατέρα. Πρόκειται για μια από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου η οποία το 2020 λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε.

Η άρτια διοργάνωση της εκδήλωση και η σωστή επιλογή των τιμωμένων κατέστησε την Γιορτή του Πατέρα μια από τις πιο μαζικές εκδηλώσεις του Συλλόγου του έτους 2021. Η εκδήλωση συγκαταλέγεται στις εκδηλώσεις που παραθέτει δωρεάν ο Σύλλογος σε ένδειξη αναγνώρισης της γενναιοδωρίας των μελών.  

Το Νισύρικο Σπίτι είχε πλημμυρίσει από αγάπη για τους τιμώμενους και τις οικογένειές τους και αποτέλεσε μια όαση με όλη την σημασία της λέξεως. Πρόκειται για τους Μάνο Κουλιανίδη – Ράλλη, Γιώργο Ηλιάδη, Μανώλη Παπαμιχαήλ και Κωνσταντίνο Κοντομανώλη, οι οποίοι αν μη τι άλλο αποτελούν την προσωποποίηση του αμερικανικού ονείρου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν τρεις γενιές Νισυρίων οι οποίοι περιέβαλλαν με αγάπη τους τιμώμενους και τις οικογένειές τους και πέρασαν αξέχαστες στιγμές.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή συνεχάρη την ηγεσία του Συλλόγου για την απόφασή της να τιμήσει τους πατεράδες και εστίασε την προσοχή του στην προσφορά των Νισυρίων στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και κατ’ επέκταση στην ομογένεια, καθώς επίσης και στη Νίσυρο.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Φώτιος Παπαμιχαήλ, ο οποίος εξήρε την προσφορά των τιμωμένων και συνάμα συνεχάρη τη νέα ηγεσία με πρόεδρο τον μέχρι πρότινος ταμία κ. Σταύρο Πλανγκέτη.

Ο κ. Πλανγκέτης καλωσόρισε τους Νισύριους και τους φίλους τους και εστίασε την προσοχή του στις προσπάθειες της νέας ηγεσίας για την προσέλκυση της νέας γενιάς και για την διοργάνωση εκδηλώσεων που διαφέρουν και ενδιαφέρουν.

Αμέσως μετά ακολούθησε η βράβευση των πατεράδων, η οποία ήταν υποδειγματική και άκρως συγκινητική. Αρχικά την σκυτάλη την έλαβαν τα παιδιά και τα εγγόνια των τιμωμένων, τα οποία μίλησαν με δέος για την προσφορά των τιμωμένων και διηγήθηκαν αρκετές άγνωστες για τους πολλούς οικογενειακές ιστορίες.

Στην συνέχεια κλήθηκαν οι τιμώμενοι, οι οποίοι αντί της τιμητικής πλακέτας έλαβαν την εικόνα του Αγίου τους και το δώρο του Συλλόγου.

Ο κ. Παπαμιχαήλ κάλεσε της συζύγους τους για τις καθιερωμένες φωτογραφίες και ήταν δίπλα τους την ώρα της προσφώνησής τους.

Από αριστερά διακρίνονται οι Φώτιος Παπαμιχαήλ και οι τιμώμενοι, Κωνσταντίνος Κοντομανώλης, Μανώλης Παπαμιχαήλ, Γιώργος Ηλιάδης και Μάνος Κουλιανίδης – Ράλλης μετά τις συζύγους τους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Οι ομιλίες των τιμωμένων ήταν αυθόρμητες και από καρδίας και συνεπήραν το κοινό, διότι κάθε ένας είχε κάτι ξεχωριστό να αναφέρει για την ζωή του και για τον Σύλλογο. Αν και διέφεραν ως προς το περιεχόμενο, οι ομιλίες τους ήταν πλούσιες σε νουθεσίες για το μέλλον του Συλλόγου.

Νέα ηγεσία

Ο Σύλλογος Νισυρίων είναι ένας από τους ελάχιστους συλλόγους της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης που διεξήγαγε τις εκλογές εν μέσω πανδημίας και η επιτυχία της εν λόγω εκδήλωσης ήρθε να επιβραβεύσει την απόφαση της γενικής συνέλευσης να μην ακολουθήσει την πεπατημένη και να αναβάλει τις αρχαιρεσίες.

Στιγμιότυπο από την δωρεά των εικόνων και των αναμνηστικών δώρων στους πατεράδες διακρίνονται οι κ.κ. Πολυξένη Ροδίτη, Φώτιος Παπαμιχαήλ και Σταύρος Πλανγκέτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Οι εκλογές έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2021 και η θητεία του συμβουλίου είναι διετής.

Πρόεδρος εκλέχτηκε ο Σταύρος Πλανγκέτης, αντιπρόεδρος ο Ηλίας Σταυριανός, γραμματέας ο Ζαχαρίας Καντύλης, ταμίας Γιώργος Γενάς και βοηθός Γραμματέα η κ. Πολυξένη Ροδίτη.  Σύμβουλοι εξελέγησαν οι Φώτιος Παπαμιχαήλ, Γιώργος Κατσιματίδης, Γιώργος Γιωργάκης, Νικόλαος Μενδώρος και Παντελής Φυγετάκης,  

Ο κ. Πλανγκέτης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η εν λόγω εκδήλωση ήταν η πρώτη που διοργάνωσε το νέο συμβούλιο και ότι η επιτυχία της τους δίδει το έναυσμα να προβούν στον προγραμματισμό για τη νέα περίοδο.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκδηλώσεις τόνισε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου 2021 θα διοργανώσουν μια μεγάλη γιορτή στη μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και του Τιμίου Σταυρού και προσδοκούν να προσελκύσουν όσο περισσότερους νέους.

Οι Νισύριοι ενώ παρακολουθούν την εκδήλωση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Ο Αντώνης Κουλανίδης; – Ράλλης κια ο θείος του Ντίνος Ράλλης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Οι Νισύριοι την ώρα της προσευχής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Σε πρώτο πλάνο ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινόιτητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Οι Νισύριοι, οι οποίοι κατέκλεισαν το Νισύρικο Σπίτι στην Αστόρια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Οι καλλιτέχνες Γιώργος Χατζηνικολάου, αριστερά, και ο Σάββας Περσελής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.