ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιερός ναός του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν το απόγευμα της Δευτέρας, 9ης  Σεπτεμβρίου 2019, έλαμπε από τα λαμπερά πρόσωπα των διακοσίων και πλέον μαθητών, των δασκάλων και των γονέων που προσήλθαν να παρακολουθήσουν τον αγιασμό του νέου σχολικού έτους που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος.

Πρόκειται για τους μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου «Ευστάθιος και Σταματική Βαλιώτη» της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν οι οποίοι αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού εισήλθαν στις αίθουσες διδασκαλίας και ξεκίνησαν τα μαθήματα.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος μετά το πέρας της ακολουθίας ευχήθηκε επιτυχίες στους μαθητές, στους γονείς και στους δασκάλους και κάλεσε τη διευθύντρια Χριστίνα Μακρίδου για έναν σύντομο χαιρετισμό.

Η κ. Μακρίδου παρουσίασε τους δασκάλους και τις δασκάλες και εξέφρασε την ετοιμότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού και των μαθητών να ξεπεράσουν τους εαυτούς, να αγωνιστούν για να κατακτήσουν τις κορυφές των γνώσεων και να γίνουν «το καμάρι του Τιμίου Σταυρού».

Στη συνέχεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους γονείς που εμπιστεύονται την παιδεία των παιδιών τους στο σχολείο τους και εστίασε την προσοχή της στην ιστορία ενός μολυβιού και στην νουθεσίες της γιαγιάς προς το εγγόνι της

«Το μολύβι έχει πέντε ιδιότητες τις οποίες αν καταφέρεις να τις διατηρήσεις θα είσαι πάντα ένας άνθρωπος που θα βρίσκεται σε αρμονία με τον κόσμο», επεσήμανε η κ. Μακρίδου και στη συνέχεια ανέλυσε τις πέντε ιδιότητες του μολυβιού.

Στιγμιότυπο από τον αγιασμό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αμέσως μετά ο π. Διονύσιος αγίασε και ευλόγησε τους δασκάλους, τους μαθητές και τους γονείς.

Η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστοουν είναι μια από τις νεότερες κοινότητες του Κουίνς. Ιδρύθηκε το 1975 και του χρόνου θα εορτάσει με μεγαλοπρέπεια την 45η επέτειο της ιδρύσεώς της.

Οι δύο τελευταίες δεκαετίες είναι από τις πιο λαμπρές όλων των εποχών διότι κατάφερε αρχικά να ανεγείρει το σχολικό συγκρότημα το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της 12ης Λεωφόρου και της 150ής Οδού στο Γουάιτστόουν και στη συνέχεια να ανεγείρει το βυζαντινού ρυθμού ναό το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σχολείο.  

Σε πρώτο πλάνο η Πέγκυ Σιμάκου και ο π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η διευθύντρια του σχολείου Χριστίνα Μακρίδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η διευθύντρια του σχολείου Χριστίνα Μακρίδου και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού, π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο οι δάσκαλοι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος ενώ αγιάζει τους δασκάλους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Αριστερά ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος, ενώ δεξιά ο φωτορεπόρτ Κώστας Μπέη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.