Δάκρυσε στο Σικάγο η εικόνα της Παναγίας δύο ημέρες πριν βγει στο σφυρί ο ιστορικός ναός

0
232
Η εικόνα της Παναγίας η οποία από το πρωί της Κυριακής δακρύζει.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετέδωσαν το απόγευμα της Τρίτης την είδηση ότι η εικόνα της Παναγίας στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στο Μπέλμοντ του Σικάγο, δάκρυσε.

Ο ναός της Αγίας Τριάδος είναι όπως έχουν γράψει οι «Αναμνήσεις» ο ναός που επρόκειτο να πουληθεί λόγω χρεωκοπίας. Πράγματι ο ναός αυτός πουλήθηκε και εντός ολίγων ημερών (45) θα πρέπει να μεταφερθεί.

Η κοινότητα της Αγίας Τριάδας είναι ο δεύτερος παλαιότερος Ελληνικός Ορθόδοξος Ναός στην Αμερική και ο παλαιότερος στις μεσοδυτικές πολιτείες.

Σύμφωνα με τον ιερατικό προϊστάμενο του ναού π. Νικόλαο Ιωνά (Nicholas W. Jonas), που μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, η εικόνα άρχισε να δακρυρροεί εδώ και λίγες μέρες και συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής. Λίγο πριν την τελευταία Θεία Λειτουργία.

Το κτιριακό συγκρότημα το οποίο βγήκε στο σφυρί.

Την διαπίστωση ότι δάκρυσε η εικόνα έκανε ο νεωκόρος που υπηρετεί στην ίδια κοινότητα, νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Πληροφορίες των «Αναμνήσεων» αναφέρουν ότι μια μοναχή από την Καλιφόρνια ταξίδεψε στο Σικάγο, προκειμένου να επαληθεύσει το θαύμα, ενώ χιλιάδες πιστοί προσέρχονται στο ναό για να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι το θαύμα και να προσκυνήσουν την εικόνα.

Για τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το θέμα ενημερώθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό του Σικάγο ABC7 οι πιστοί θεωρούν ότι τα δάκρυα της Παναγίας αποτελούν σημάδι για το μέλλον της κοινότητας και του ναού.

«Υπάρχει κάτι που θέλει να μας πει η Παναγία, θα κλείσουμε το στόμα και θα σφραγίσουμε τα χείλη για να ακούσουμε το μήνυμα αυτό», τόνισε στο ρεπορταζ του ABC, o π. Ν ικόλαος Ιωνάς.

Η εικόνα της Αγίας Τριάδας.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί δακρύζει η εικόνα», συμπλήρωσε ο π. Νικόλαος, «αλλά γνωρίζω ότι οι άνθρωποι δακρύζουν για δύο λόγους είτε από χαρά είτε από λύπη».

Εδώ και έναν χρόνο η κοινότητα αγωνίζεται να παραμείνει στην τοποθεσία που είναι σήμερα, στην γωνία West Diversey Avenue και North Meade Avenue, στην περιοχή Belmont Central.

Πριν από έναν χρόνο η κοινότητα ανακοίνωσε ότι βρέθηκε ανώνυμος δωρητής και η ο πλειστηριασμός αποφεύχθηκε. Όμως τελικά παρουσιάστηκε κάποιο κώλυμα με τα χρήματα και έτσι η κοινότητα αναγκάστηκε να προβεί σε νέο πωλητήριο.

Ο Πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου κ. Στάνλει Ανδρεάκης, δήλωσε ότι ορισμένα μέλη της κοινότητας τον πλησίασαν και του είπαν ότι προσφέρονται να δανειοδοτήσουν τα σπίτια τους ώστε να εξασφαλιστεί το ποσό που απαιτείται για την απαλλαγή από τα χρέη της κοινότητας.

Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι της κοινότητας η τράπεζα αρνήθηκε να προσφέρει νέο δάνειο και βρέθηκε άλλος αγοραστής εκ μέρους άλλης εκκλησίας που προσφέρει ποσό 2,5 εκατομμυρίων για να την αγοράσει.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.