ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τους καλύτερους οιωνούς και με τον αγιασμό που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Χρήστος Κόντος ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022, τα μαθήματα στο Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο της κοινότητας του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας.

Ο π. Χρήστος μετά τον αγιασμό μίλησε στους μαθητές, στους δασκάλους και στους γονείς και τους υπενθύμισε πόσο τυχεροί είναι που θα διδαχτούν την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό σε ένα από τα καλύτερα σχολεία της τριπολιτειακής περιοχής.

Παράλληλα διαβεβαίωσε τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς ότι όλοι οι φορείς της κοινότητας βρίσκονται στο πλευρό τους και ότι όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα στηρίξουν το έργο τους.

Σε πρώτο πλάνο ο π. Χρήστος Κόντος, ενώ τελεί τον αγιασμό. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

Στο Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο μέχρι στιγμής έχουν εγγραφτεί πάνω από 70 μαθητές και μαθήτριες, ενώ ο αριθμός των εκπαιδευτικών αγγίζει τους δέκα. Την ακαδημαϊκή διεύθυνση του σχολείου έχει αναλάβει η κ. Γιάννα Δήμου, ενώ τα διοικητικά έχει αναλάβει η κ. Αγγελική Μεσάρη – Δημήτρη.

Η εν λόγω κοινότητα είναι μια από τις δυναμικές κοινότητες της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, η οποία έχει κάνει σημαία τα θέματα της ελληνικής παιδείας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί και το πρόγραμμα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας για τους ενήλικες.

Ο ιερατικός προϊστάενος, π. Χρήστος Κόντος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Σε πρώτο πλάνο ο π. Χρήστος Κόντος, ενώ τελεί τον αγιασμό. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.