ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η «Ελληνική Αγορά» της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022, και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, 9 Οκτωβρίου 2022.

Η «Αγορά», όπως αποκαλούν το ελληνικό φεστιβάλ στο Τσέρι Χιλ ήταν και παραμένει μια από τις μεγαλύτερες ερανικές διοργανώσεις και συνάμα το μεγαλύτερο ελληνικό πολιτιστικό δρώμενο στην κοιλάδα  του Ντελαγουέαρ και συμπεριλαμβάνεται στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου του Τσέρι Χιλι.

Ακόμη και την περίοδο του κορωνοϊού και του εγκλεισμού η Αγορά, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», λειτούργησε μόνο με την παραγγελία και επί τόπου παραλαβή του φαγητού.

Η φετινή ήταν η 50ή και συμπεριελάμβανε και τα πολιτιστικά δρώμενα μεταξύ των οποίων ζωντανή μουσική και τις παραστάσεις του χορευτικού Ελληνική Κληρονομιά.

Το φεστιβάλ το επισκέφθηκαν και αιρετοί αντιπρόσωποι του Δήμου του Τσέρι Χιλ, καθώς επίσης και ο φιλέλληνας βουλευτής Donald Norcross, ο οποίος συνεχάρη τους ηγέτες της κοινότητας και τη νεότερη γενιά που πρόβαλε τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τους χορούς.

Το φετινό φεστιβάλ διέφερε από τα προηγούμενα, καθώς τα σουβλάκια και τον γύρο τα εμπιστεύτηκαν στις καντίνες «King Souvlaki» των αδελφών Κώστα και Γιώργου Τσαμπά από την Αστόρια.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Θωμά, π. Αυγουστίνος Ψωμάς, ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Χωριάτης και ο υπεύθυνος του φεστιβάλ και συνάμα πρώην πρόεδρος της κοινότητας Ευστάθιος Καραντώνης μίλησαν στην κάμερα του «Cosmos Philly TV» και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία του φεστιβάλ και συνάμα την ευγνωμοσύνη για την αυταπάρνηση με την οποία εργάστηκαν αφιλοκερδώς τρεις γενιές στελεχών και μελών της κοινότητας.

Ο ομοσπονδιακός βουλευτής Donald Norcross, ο π. Αυγουστίνος Ψωμάς, ο πρόεδρος Γιώργος Χωριάτης και οι πρώην πρόεδροι Δρ. Ηλίας Ηλιάδης και Τάσος Ευστρατιάδης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα παιδιά του χορευτικού. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

Η «Ελληνική Αγορά» έχει την δική της ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, στην οποία ανακοινώθηκαν ήδη και οι ημερομηνίες για το 51ο φεστιβάλ και συγκεκριμένα για τις 5, 6, 7 & 8 Οκτωβρίου 2023.

Η εν λόγω κοινότητα είναι μια από τις πιο δυναμικές κοινότητες της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης. Το 2022 είναι έτος ορόσημο για την κοινότητα διότι εορτάζει και πανηγυρίζει την 55η επέτειο της ιδρύσεώς της.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το βράδυ της Παρασκευής, 11ης Νοεμβρίου 2022 με την ετήσια χοροεσπερίδα η οποία θα λάβει χώρα στο κέντρο εκδηλώσεων “The Mansion 3000 Main Street, Voorhees, N.J., 08043.

Από αριστερά διακρίνονται οι Helen Terzakis, Maria Pappas, Nartina Harris. Stella Roustos και Milian Poulopoulos. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Τα μέλη της GOYA και συγκεκριμένα οι Vivian Hionas – Ljachin, Amani Mazahreh, Maya Mazahreh, Adriana Manousso, Evdokia kyriakou και Nikoleta Alexandropoulos. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Στιγμιότυπο από την προετοιμασία των εύγευστων λουκουμάδων. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Οι καντίνες του King Souvlaki, από την Αστόρια. www.photobystellios.com
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.