Μαραθώνιος λημματογράφησης ζωτικών λημμάτων στην Ελληνική Wikipedia, τον Φεβρουάριο

0
Αφίσα για τα 20 χρόνια της Wikipedia.

ΑΘΗΝΑ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Καθώς τον Ιανουάριο συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την ίδρυση της Βικιπαίδειας, η ομάδα χρηστών Wikimedia Community User Group Greece διοργανώνει μαραθώνιο λημματογράφησης και επέκτασης λημμάτων στη διάρκεια όλου του Φεβρουαρίου.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η δημιουργία και ο εμπλουτισμός λημμάτων ζωτικής σημασίας, που καλύπτουν σημαντικά θέματα και θα έπρεπε να υπάρχουν σε κάθε Βικιπαίδεια. Εκατοντάδες λήμματα ζωτικής σημασίας για μία εγκυκλοπαίδεια απουσιάζουν σήμερα από την Ελληνική Βικιπαίδεια, όπως λήμματα για τη φούστα, το στιλό, την κούκλα, το υπνοδωμάτιο, το φωτοτυπικό μηχάνημα, το κουμπί, το βάλτο, τις Μεγάλες Αφρικανικές Λίμνες, την πολιτική φιλοσοφία, την ντροπή, την οφθαλμολογία, το διανυσματικό λογισμό, τη μεσαιωνική φιλοσοφία κ.ά.

Η Ελληνική Βικιπαίδεια κατατάσσεται σήμερα 34η στην κατάταξη των Βικιπαιδειών με κριτήριο την ύπαρξη σε αυτές λημμάτων ζωτικής σημασίας και την ποιότητά τους. Στόχος του διαγωνισμού είναι, με τη δημιουργία λημμάτων που λείπουν και την επέκταση των ήδη υπαρχόντων, η επίτευξη υψηλότερης θέσης στη διεθνή κατάταξη.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.