Μαγευτική η χριστουγεννιάτικη συναυλία της Χορωδίας του Παγκυπρίου (βίντεο)  

0
Η Χορωδία του Παγκυπρίου και ο μαέστρος Φύτος Στράτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μαγευτική με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η χριστουγεννιάτικη συναυλία της Χορωδίας του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής, 18ης Δεκεμβρίου 2022 στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια.

Ο αφηγητής Πέτρος Πετρόπουλος, οι σολίστες και οι χορωδοί υπό την διεύθυνση του μαέστρου Φύτου Στράτη ερμήνευσαν με επιτυχία τα Κάλαντα της Κύπρου, τις Χίου, καθώς επίσης και τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και μια σειρά αριστουργημάτων μεταξύ των οποίων το «Silent Night», «A La Nanita Nana», «We wish you a Merry Christmas» και το «Feliz Navidad» και κατάφεραν να εισαγάγουν το ακροατήριο στο νόημα των Χριστουγέννων.

Στην συναυλία παρέστησαν ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, κ. Μιχάλης Φυρίλλας, ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής και της ΠΣΕΚΑ, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ και εκπρόσωποι της οργανωμένης ομογένειας.

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου, Φίλιπ Κρίστοφερ, συνεχάρη τον διευθυντή της Χορωδίας Φύτο Στράτη και όλους τους συντελεστές της παράστασης και εστίασε την προσοχή του στην ψυχή της Χορωδίας, κ. Ισμήνη Μιχαηλίδη, η οποία από της ιδρύσεώς της το 1996 μέχρι και σήμερα έχει αφιερώσει όλο της το είναι στην Χορωδία.

Αναφερόμενος στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία επεσήμανε ότι έχει έντονο πολιτικό χαρακτήρα και διοργανώνεται στον εν λόγω ναό για να υπενθυμίσει στους ομογενείς και σε όλον τον κόσμο ότι οι καμπάνες της Βορείου Κύπρου σίγησαν προ 48 ετών, ενώ οι εκκλησίες και τα μνημεία βεβηλώθηκαν.

Η συναυλία, όπως επεσήμανε ο κ. Κρίστοφερ, έρχεται να τονώσει το ηθικό των αγωνιστών για την ελευθερία της Κύπρου και να αναπτερώσει τις ελπίδες ότι ο ήλιος της ελευθερίας και της ειρήνης θα λάμψει και στις περιοχές της Κύπρου που για πέντε περίπου δεκαετίες στενάζουν υπό την μπότα του Αττίλα.

Ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Μιχάλης Φυρίλλας συνεχάρη τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για την αφοσίωσή του στην διατήρηση του πολιτισμού και την μεταλαμπάδευση των παραδόσεων.

Η Κυριακή 18η Δεκεμβρίου 2022 αναμφίβολα μπορεί να θεωρηθεί ως Ημέρα του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, καθώς ξεκίνησε με την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των Παιδικών Ομάδων «Ελευθέρια – Παγκυπρίου» με την συμμετοχή 350 ατόμων και ολοκληρώθηκε με την εν λόγω Χριστουγεννιάτικη Συναυλία.  

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/aponomi-vravion-stin-christougenniatiki-giorti-ton-eleftherionb-pagkypriou/

Η Χορωδία του Παγκυπρίου και ο μαέστρος Φύτος Στράτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την χριστουγεννιάτικη συναυλία της Χορωδίας του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Χορωδίας του Παγκυπρίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την συναυλία της Χορωδίας του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Χορωδία του Παγκυπρίου και ο μαέστρος Φύτος Στράτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.