ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι παιδικές Ποδοσφαιρικές Ομάδες «Ελευθέρια Παγκυπρίου» το απόγευμα της Κυριακής, 18ης Δεκεμβρίου 2022 διοργάνωσαν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Ήταν η πρώτη χριστουγεννιάτικη γιορτή μετά από μια ανάπαυλα δύο ετών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και στα πρόσωπα των τριακοσίων και πλέον ποδοσφαιριστών, προπονητών και των γονέων διέκρινε κανείς την χαρά διότι γιόρταζαν χωρίς μάσκες και αποστάσεις.    

Η ηγεσία των Παιδικών Ομάδων, οι εθελοντές και οι χορηγοί είχαν μεριμνήσει για τα πάντα και απέδειξαν ότι δεν είναι πρωταθλητές μόνο στα γήπεδα, αλλά και στη διοργάνωση πολιτιστικών – κοινωνικών εκδηλώσεων και προκάλεσαν την ευαρέσκεια και τον θαυμασμό του του γενικού Προξένου της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Μιχάλη Φυρίλλα, του προέδρου του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής Νίκου Παφίτη, του τέως δημοτικού συμβούλου της Αστόριας Κώστα Κωνσταντινίδη και του συνιδρυτή των Ομάδων Μάικ Λεάνδρου.

Ο πρόεδρος των Παιδικών Ομάδων Ελευθέρια Παγκυπρίου, Νίκος Τζιάζας, στην εναρκτήρια ομιλία αναφέρθηκε στην αποστολή και στα επιτεύγματα των παιδικών ομάδων, των αρχηγών τους και των προπονητών τους. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και τόνισε ότι οι Παιδικές Ομάδες πλήρωσαν το δικό τους τίμησα την περίοδο της Πανδημίας και κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να τηρήσουν ενός λεπτού σιγής και να τιμήσουν την μνήμη των κεκοιμημένων στελεχών και εθελοντών.

Στην συνέχεια απένειμε την τιμητική πλακέτα στον τέως δημοτικό σύμβουλο της Αστόριας Κώστα Κωνσταντινίδη σε ένδειξη αναγνώρισης για την προσφορά του στην δημιουργία του υπερσύγχρονου γηπέδου στο Πάρκο της Αστόριας.

Ο κ. Κωνσταντινίδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και εστίασε την προσοχή του στην αναγκαιότητα δημιουργίας αθλητικών υποδομών και κυρίως γηπέδων για να αθλείται η νεότερη γενιά. Αναφερόμενος στο έργο του οργανισμού «Variety Boys & Girls Club of Queens» του οποίου είναι εκτελεστικός διευθυντής τόνισε ότι ανεγείρουν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και ότι στην οροφή τους θα δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Κώστας Παυλάκος, Δημήτριος Τσίρκος, Νίκος Τζιάζας, πρόεδρος και Νεόφυτος Νεοφύτου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Εκτενή αναφορά ο κ. Τζιάζας έκανε στην προσφορά των αειμνήστων Αντωνία Βαβατσούλη, Γιώργου (Κόκου) Ανδρέου και Νίκου Ερμογένους και μαζί με τον γενικό Πρόξενο της Κύπρου Μιχάλη Φυρίλλα, τον πρόεδρο του Παγκυπρίου και της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Νίκο Παφίτη και τον ιδρυτή των ομάδων Μάικ Λεάνδρου απένειμαν τις τιμητικές πλακέτες στις οικογένειές του.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Νίκος Παφίτης, ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Φίλιπ Κρίστοφερ και ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Μιχάλης Φυρίλλας.   

Αξέχαστες θα μείνουν στους ποδοσφαιριστές και οι στιγμές χαράς και συγκίνησης που βίωσαν όταν υποδέχτηκαν τον Άη Βασίλη φορτωμένο με τα δώρα.

Ο Άγιος Βασίλης ο οποίος μοίρασε δώρα και χαρά στα παιδιά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Νίκος Τζιάζας, ο Φίλιπ Κρίστοφερ και ο Νίκος Παφίτης με την οικογένεια του αειμνήστου Γεωργίου (Κόκου) Ανδρέου Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Μάικ Λεάνδρου, Παρασκευάς Ερμογένους, Παναγιώτης Ερμογένους, Νίκος Τζιάζας, Λοΐζος Ερμογένους, Φίλιπ Κρίστοφερ και Νίκος Παφίτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Νίκος Τζιάζας και ο Μάικ Λεάνδρου ενώ απονέμουν την τιμητική πλακέτα στον Παναγιώτη Βαβατσούλη, σύζυγο της αειμνήστης Αντωνίας Βαβατσούλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Μάικ Λεάνδρου, Μιχάλης Φυρίλλας, γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Νίκος Τζιάζας, Φίλιπ Κρίστοφερ και Δημήτριος Τσίρκος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα μέλη των παιδικών ομάδων Ελευθέρια – Πακγυπρίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.