Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το Συμπόσιο για τον Ιπποκράτειο Όρκο στη Νέα Υόρκη

0
Οι ηγέτες του Συλλόγου Ελλήνων Ιατρών της Νέας Υόρκης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον τιμώμενο, Δρ. Νικόλαο Παπαθανασίου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το δεύτερο Συμπόσιο για τον Ιπποκράτειο Όρκο που διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης, 15 Μαρτίου 2023 ο ιστορικός Σύλλογος Ελλήνων Γιατρών της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Τμήμα Γυναικολογίας Μαιευτικής του Νοσοκομείου «Lenox Hill Hospital» στο Μανχάταν.

Το Συμπόσιο ήταν υβριδικής μορφής και παρείχε την δυνατότητα σε πάνω από 150 γιατρούς να παρακολουθήσουν δια ζώσης είτε μέσω της πλατφόρμας Zoom τις προσφωνήσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής, Δρ. Σπύρου Μεζίτη, του Δρα Φρανκ Chervenak, διευθυντή Γυναικολογία Μαιευτική του Lenox Hill Hospital και του προέδρου του Συλλόγου Αντωνίου Γασπαρή.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Νικόλαος Παπαντωνίου, Καθηγητής Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ινστιτούτου, ο οποίος ανέπτυξε την ομιλία με θέμα: «Η Σημασία του Ιπποκράτειου Όρκου στη Σύγχρονη Ιατρική».

Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Αντώνιος Γασπαρής, Δρ. Φρνακ Τσερβενάκ, Δρ. Νικόλαος Παπαντωνίου και Δρ. Σπύρος Μεζίτης.

Αμέσως μετά πενήντα περίπου γιατροί απήγγειλαν τον Όρκο του Ιπποκράτη τόσο στην ελληνική, όσο και στην αγγλική γλώσσα.

Ο Δρ. Σπύρος Μεζίτης, ο οποίος μαζί με τον του Δρα Φρανκ Chervenak ηγούνταν της οργανωτικής επιτροπής μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την αφοσίωση στο εν λόγω θέμα του Δρα Φρανκ Chervenak και μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Dr Chervenak είναι Φιλέλληνας, έχει πρωτοστατήσει σε πολλά συνέδρια για τη διατήρηση των ηθικών αξιών στην Ιατρική και έχει για πολλά χρόνια συνδράμει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των Ελλήνων γιατρών».

Αναφερόμενος στις αξίες του Συμποσίου επεσήμανε ότι έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην αφύπνιση της ακαδημαϊκής και της ιατρικής κοινότητας για την αναγκαιότητα της τήρηση ως κόρης οφθαλμού του Ιπποκράτειου Όρκου στις Ιατρικές Σχολές και για την ενίσχυση του Κώδικα Συμπεριφοράς των θεραπόντων Γιατρών έναντι των ασθενών.

Το εν λόγω Συμπόσιο το παρακολούθησαν πάνω από εκατό ομογενείς ιατροί / βιοεπιστήμονες από την Αμερική και τον Καναδά.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το Συμπόσιο ήταν ταυτόχρονα και η πρώτη εκδήλωση που διοργάνωσε η νεοεκλεγείσα ηγεσία του ιστορικού Συλλόγου Ελλήνων Ιατρών της Νέας Υόρκης με επικεφαλής τον Δρ. Αντώνιο Γασπαρή.

Το νέο προεδρείο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» εξελέγει προ τριών μηνών και απαρτίζεται από τους Δρ. Αντώνιο Γασπαρή, πρόεδρο, Λορέιν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη α’ αντιπρόεδρο, Δρ. Νικόλαο Νισύριο, β’ αντιπρόεδρο, Δρ. Στέλλα Λυμπέρη γραμματέα, Δρ. Μάικλ Πλακογιάννη, βοηθό γραμματέα και τις Δρ. Ασπασία Δράγα και Δρ. Στέλλα Ντούρου, ταμίες.  

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.