ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος Νέας Υόρκης το βράδυ της Παρασκευής, 9 Δεκεμβρίου 2022 διοργάνωσε με επιτυχία το καθιερωμένο επιστημονικό συμπόσιο και την τελετή απονομής υποτροφιών στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Λένοξ Χιλ στο Μανχάταν, ενώ το βράδυ του Σαββάτου, 10ης Δεκεμβρίου 2022 παρέθεσε στο ξενοδοχείο «JW Marriott Essex House» στο Μανχάταν το επίσημο δείπνο στο πλαίσιο του οποίου γιόρτασε την 86η επέτειο της ιδρύσεώς του.

Οι φετινές εκδηλώσεις κατά κοινή ομολογία ήταν άρτια οργανωμένες και η παρουσία των 38 συνολικά φοιτητών και σπουδαστών που βραβεύτηκαν εξέπεμψε μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον του Συλλόγου.

Κατά την διάρκεια του συμποσίου το βράδυ της Παρασκευής ο Δρ. Γεώργιος Λιακέας, ο οποίος ηγούνταν της Εφορευτικής Επιτροπής, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης, ενώ την επόμενη κατά την διάρκεια του δείπνου έγινε και επίσημα η αλλαγή φρουράς.

Το νέο προεδρείο απαρτίζεται από τους Δρ. Αντώνιο Γασπαρή, πρόεδρο, Λορέιν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη α’ αντιπρόεδρο, Δρ. Νικόλαο Νισύριο, β’ αντιπρόεδρο, Δρ. Στέλλα Λυμπέρη γραμματέα, Δρ. Μάικλ Πλακογιάννη, βοηθό γραμματέα και τις Δρ. Ασπασία Δράγα και Δρ. Στέλλα Ντούρου, ταμίες.  

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Δρ. Παναγιώτης Μανώλας τόσο κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο συμπόσιο, όσο και κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της τετραετίας του και έκανε ιδιαίτερη μνεία στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν και στις ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσέφεραν τα στελέχη και τα μέλη την περίοδο της πανδημίας.

Αναφερόμενος στις επιτυχίες επεσήμανε ότι ήταν προϊόν συλλογικής εργασίας των στελεχών και όλων των επιτροπών μεταξύ των οποίων της Επιτροπής Υποτροφιών και της οργανωτικής Επιτροπής του συμποσίου και του δείπνου.

Ο Δρ. Παναγιώτης Μανώλας εξήρε την προσφορά της Δρ. Λορέιν Χρυσομάλλη-Βαλασιάδη και της απένειμε ένα αστέρι.

Στο συμπόσιο μίλησαν ο Δρ. Στέφεν Νίκολας, ο οποίος αναδείχτηκε «Διακεκριμένος Γιατρός της Χρονιάς» (Distinguished Physician), ο Δρ. Αλεξ Σπυρόπουλος, ο οποίος αναδείχτηκε «Διακεκριμένος Συνάδελφος της Χρονιάς» (Distinguished Colleague) και ο Γιώργος Λογοθέτης, ο οποίος αναδείχτηκε «Έλληνας της Χρονιάς».

Οι δύο πρώτοι μίλησαν για τα επιτεύγματά τους στην ιατρική, ενώ ο Γιώργος Λογοθέτης μίλησε για τα επιτεύγματά του ως ιδρυτή του ομίλου «Libra Group», καθώς επίσης και για τις περιπέτειες της υγείας του και τόνισε ότι πάντοτε υπάρχει μία επί πλέον επιλογή και μια δεύτερη ευκαιρία.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του γενικού Προξένου, Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στο επίσημο δείπνο παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Βασίλειος Κοντοζαμάνης, σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα υγείας, ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, οι οποίοι συγχάρηκαν τους τιμώμενους για τα επιτεύγματά τους, καθώς επίσης και τα στελέχη και τα μέλη του Συλλόγου για το πολυδιάστατο έργο τους.

Οι ομιλίες των τιμωμένων και των φοιτητών που έλαβαν τις υποτροφίες αν και διέφεραν ως προς το περιεχόμενο εν τούτοις είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων την υπερηφάνεια για την καταγωγή τους και την ευγνωμοσύνη για τους δωρητές και ευεργέτες του Ταμείου Υποτροφιών.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ Ειρήνη Δράγα, Γιώργος Λογοθέτης, Δρ Στέλλα Ντούρου, Δρ Ασπασία Δράγα, Δρ Λορέιν Χρυσομάλλη-Βαλασιάδη και Δρ. Παναγιώτης Μανώλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Εφέτος απονεμήθηκαν υποτροφίες σε 38 φοιτητές και σπουδαστές οι οποίοι σπουδάζουν σε ιατρικές σχολές, ενώ το συνολικό ποσό ανήλθε στα 106.000 δολάρια.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το αναμνηστικό λεύκωμα το οποίο επιμελήθηκε η Λορέιν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη απέσπασε τα ευμενή σχόλια των παρισταμένων, διότι ήταν ένα βιβλίο τσέπης στο οποίο καταγράφεται η ιστορία του Συλλόγου και οι δραστηριότητές του. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι φωτογραφίες των φοιτητών και σπουδαστών συνοδεύονταν και με τα ονόματα των δωρητών των υποτροφιών και αυτό αν μη τι άλλο παρέχει στους βραβευθέντες την δυνατότητα να γνωρίσουν τους ευεργέτες τους.  

Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. ΄Πίτερ Μίχαλος, Δρ Ειρήνη Δράγα, Δρ Στέλλα Ντούρου, Δρ Ασπασία Δράγα και Δρ Λορέιν Χρυσομάλλη-Βαλασιάδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ Ειρήνη Δράγα, Δρ Στέλλα Ντούρου, Δρ Άλεξ Απυρόπουλοε, Δρ. Ευγενία Γιάννου, Δρ. Ασπασία Δράγα και η Δρ Λορέιν Χρυσομάλλη-Βαλασιάδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ Ειρήνη Δράγα, Δρ Στέλλα Ντούρου, Δρ. Στέφεν Νίκολας και Δρ Ασπασία Δράγα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά Δρ. Άλεξ Σπυρόπουλος, Δρ. Αντώνης Γασπαρής και Δρ. Ηλίας Ηλιάδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα στελέχη του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους τιμώμενους και τους φοιτητές που βραβεύτηκαν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι φοιτητές που βραβερύτηκαν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την απονομή υποτροφιών του Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ, Αντωνία Άνν Κολοκάθη, Μελίνα Μούκα και Δρ. Λορέιν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η επιτροπή υποτροφιών. Από αριστερά διακρίνονται οι Αντωνία Ανν Κοκοκάθη, Δρ. Αντώνιος Γασπαρής, Ελένη Γκοθζούλη – Κουτσού και Λορέιν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά οι Δρ. Παναγιώτης Μανώλας, Λορέιν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδης, Δρ. Νικόλαος Νισύριος, Ελένη Γκουζούλη – Κουτσού, Δρ. Αντωνία Αν Κολοκάθη, Δρ. Άλεξ Σπυρόπουλος και Γιώργος Λογοθέτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Γιώργος Λογοθέτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Γεώργιος Λιακέας, Δρ. Ευγενία Γιάννου, Δρ. Ελένη Γκουζούλη-Κουτσού, Δρ. Μιράντα Κοφινά και Δρ. Θίο Ντίκταμπαν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στην δεύτερη σειρά ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Φιλαδέλφειας, Δρ. Ηλίας Ηλιάδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Νικόλαος ΝΙσύριος, Δρ. Ευγενία Γιάννου, Δρ. Ελένη Γκουζούλη – Κουτσού, Δρ. Λορέιν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη και Δρ. Παναγιώτης Μανώλας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

  1. […] Το νέο προεδρείο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» εξελέγε… και απαρτίζεται από τους Δρ. Αντώνιο Γασπαρή, πρόεδρο, Λορέιν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη α’ αντιπρόεδρο, Δρ. Νικόλαο Νισύριο, β’ αντιπρόεδρο, Δρ. Στέλλα Λυμπέρη γραμματέα, Δρ. Μάικλ Πλακογιάννη, βοηθό γραμματέα και τις Δρ. Ασπασία Δράγα και Δρ. Στέλλα Ντούρου, ταμίες. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.