Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το Ελληνικό Τραπέζι με την Νταϊάν Κόχυλα (βίντεο)

0
Στο βήμα η συγγραφέας- σεφ Νταϊάν Κόχυλα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τις παλιές καλές εποχές θύμισε στους διακόσιους περίπου ομογενείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση “Το Ελληνικό μου Τραπέζι» (My Greek Table with Diane Kochilas) με την ομογενή σεφ και συγγραφέα Νταϊάν Κόχυλα, η οποία διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 28 Μαρτίου 2019 στο Χιώτικο Σπίτι στην Αστόρια.

Κι αυτό, όπως επεσήμαναν στις «Αναμνήσεις» ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας και ο γενικός γραμματέας, Ιωάννης Κοντολιός και Δημήτρης Γωνιάς, αντίστοιχα, οφείλεται, αφ ενός μεν στις άοκνες προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής με επικεφαλής την Αμαλία Μπουρνιά, αφ ετέρου δε στο γεγονός ότι η εκδήλωση συνδύαζε το τερπνόν μετά του oφελίμου, καθώς τα καθαρά έσοδά της θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ιδρύματος του PBS με στόχο τη νέα σεζόν που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο.

Οι ομογενείς απόλαυσαν τα εδέσματα με τις συνταγές της διακεκριμένης σεφ και με τη συνοδεία οίνου αντάλλαξαν απόψεις μεταξύ τους και με την κ. Κόχυλα. Στη συνέχεια παρακολούθησαν ένα βίντεο από τα γυρίσματα «My Greek Table» που προβλήθηκαν στην προηγούμενη σεζόν στην Δημόσια Τηλεόραση (PBS – The Public Broadcasting Service) και αφορούσε τη Λέσβο.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=sjRkZCjOoEw&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Η κ. Κόχυλα αναφέρθηκε με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και αγάπη για τη Νέα Υόρκη, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και για την Αθήνα και κατ΄ επέκταση στην Ελλάδα και εστίασε την προσοχή της στο ελληνικό τραπέζι, το οποίο από μόνο του αποτελεί μια ιεροτελεστία, διότι η οικογένεια και οι προσκεκλημένοι απολαμβάνουν τα εδέσματα και συνάμα συνομιλούν μεταξύ τους.

Αναφερόμενη στους προηγούμενους κύκλους των εκπομπών «Greek Table» επεσήμανε ότι δεν προωθούν μόνο την ελληνική μαγειρική, αλλά και τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της κάθε περιοχής. Παράλληλα τόνισε ότι ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή του τουρισμού.

Η οργανωτική επιτροπή σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τη Νταϊάν Κόχυλα.

Εκτενή αναφορά έκανε και στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη γενέτειρα και τόνισε ότι η προβολή τέτοιων εκπομπών στο ευρύτερο αμερικανικό κοινό έχουν ευεργετικές επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό και ενισχύουν τις τοπικές κοινωνίες.

Η κ. Κόχυλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» που στήριξε το έργο της, καθώς επίσης και για τους συνδαιτυμόνες που προσέφεραν τον οβολό τους για την ενίσχυση των εν λόγω προγραμμάτων της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Οι ομογενείς ενώ περιμένουν τη συγγραφέα να υπογράψει τα βιβλία “My Greek Table”.

Αμέσως μετά υπέγραψε τα βιβλία που είχαν αγοράσει οι ομογενείς και ήταν η πρώτη φορά για τα δεδομένα της ομογένειας που εξαντλήθηκαν όλα τα αντίτυπα και μάλιστα έλαβαν παραγγελίες για νέα.

Η Αμαλία Μπουρνιά, η οποία ηγούνταν της οργανωτικής επιτροπής απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» επεσήμανε ότι τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για τον προαναφερόμενο σκοπό.

Από αριστερά οι Αμαλία Μπουρνιά, ΝταΪάν Κόχυλα, Αννα Κοντούλη και η Γεωργία Σιδερίδη.

«Η διοργάνωση μιας πολιτιστικής και συνάμα ερανικής εκδήλωσης κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι. Ένεκα των άοκνων προσπαθειών της οργανωτικής επιτροπής καταφέραμε να ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία. Ευχαριστούμε τις ομογενειακές εταιρείες που προσέφεραν τα εδέσματα, τον οίνο και τα αναψυκτικά, καθώς επίσης και τους δωρητές του σιωπηλού πλειστηριασμού, διότι με τη γενναιοδωρία τους περιόρισαν το κόστος της εκδήλωσης», επεσήμανε η κ. Μπουρνιά.

Η οργανωτική επιτροπή απαρτίζονταν από τους Αμαλία Μπουρνιά, Γιώργο Αλμυρούδη Τζούνιορ, Τζούλια Αναστασίου, Άννα Κοντούλη, Βίβιαν Γέμελου, Δημήτρη Γωνιά, Κούλα Καλογερά, Χαρούλα Κίτσιου – Μαλαφή, Άρτεμις Κόχα, Κέι Μαλαφή, Ανθή Μυλωνά, Γιώργο Παντελάρο, Νικόλαο Πουλή, Τζοάν Σαρρρή, Νίκο Βατάκη και Θεάνθη Κλαδιά.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον την ομιλία της Νταϊάν Κόχυλα.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον την ομιλία.
Το ακροατήριο.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.