ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Ο μεγιστάνας Τζορτζ Μάρκους θα είναι ο μοναδικός τελετάρχης της Παρελάσεως της 14ης Απριλίου 2019 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως Πέτρος Γαλάτουλας απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με τους τελετάρχες επεσήμανε ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας έλαβε σοβαρά υπόψη της τις εισηγήσεις στελεχών της ομογένειας και αποφάσισε να αφήσει το Τζορτζ Μάρκους ως το μοναδικό τελετάρχη και επίτιμους τελετάρχες την Κύπρια Ευρωβουλευτή, Ελένη Θεοχάρους και την Ερμιόνη Κατσίφα, αδερφή του αδικοχαμένου Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Είναι η πρώτη φορά για τα δεδομένα των δύο τελευταίων δεκαετιών που διοργανώνεται παρέλαση με έναν και μοναδικό τελετάρχη και ο κ. Γαλάτουλας το συσχέτισε και με την πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας να κηρύξει ανεπιθύμητους τους πολιτικούς που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών.   

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=G6JIRWxP2Bo” width= https=”yes”]

Τα θέματα που σχετίζονται με την οικονομική εκστρατεία, καθώς επίσης με τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν πριν και μετά την παρέλαση βρέθηκαν στο επίκεντρο της πανομογενειακής συγκέντρωσης που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 28 Μαρτίου 2019  στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Στη συγκέντρωση παρέστη και εφημέριος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Βασίλειος Λούρος, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή και συνεχάρη την Ομοσπονδία και την Επιτροπή Παρελάσεως για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διοργάνωση της παρέλασης.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο καθηγητής Κώστας Φωτιάδης, ο οποίος έχει έρθει από την Ελλάδα και θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που θα διοργανωθεί την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 3.00 μ.μ. στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια με κεντρικό θέμα την 100ή επέτειο της Γενοκτονίας του Πόντου.

Στιγμιότυπο από την ομιλία της Ελισάβετ Τζουμάκας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Πέτρος Γαλάτουλας επεσήμανε ότι η προετοιμασία των εορταστικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και για την ίδια την παρέλαση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και τόνισε ότι τις δύο περίπου εβδομάδες που απομένουν μέχρι και την παρέλαση θα καταβάλλουν προσπάθειες, ούτως ώστε να εκπληρωθεί και ο οικονομικός στόχος της παρέλασης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου συνεχάρη τα μέλη των επιτροπών και υπενθύμισε ότι η παρέλαση είναι υπόθεση όλων και ότι υπόθεση όλων πρέπει να θεωρείται και η κάλυψη των εξόδων της παρελάσεως.

Ο υπεύθυνος της επιτροπής λευκώματος, Νίκος Μπάρδης, τόνισε ότι έχουν ήδη κατατεθεί στην τράπεζα $30.000 και ότι τις προσεχείς ημέρες το ποσό αναμένεται να ξεπεράσει τις $50.000. Παράλληλα τόνισε ότι παρατηρείται καθυστέρηση ως προς τις καταχωρήσεις των συλλόγων και των κοινοτήτων στο λεύκωμα.

Η υπεύθυνη του Λαχείου, Σοφία Στρουμπάκη επεσήμανε ότι την τελευταία εβδομάδα διπλασιάστηκαν οι εισπράξεις από τις πωλήσεις των λαχείων και κάλεσε τους Συλλόγους να πωλήσουν τα λαχεία που έχουν αναλάβει και να καταθέσουν εγκαίρως τα χρήματα στο Ταμείο της Παρελάσεως.  

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ αναφέρθηκε στις προετοιμασίες για το επίσημο δείπνο και τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν ήδη εξασφαλίσει δέκα πέντε χορηγούς μεταξύ των οποίων το ζεύγος Ελένης και Ιωάννη Ψαρά, τον τελετάρχη Τζορτζ Μάρκους, το Δρα Σπύρο Σπυρέα, την εταιρεία American Network Solutions LLC, την ΑΧΕΠΑ, τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Νέας Υόρκης, το Σάββα Κωνσταντινίδη, την ομογενειακή τράπεζα «Alma Bank»,  την Atlantic Bank, την Investors Bank, , η TD Bank

Γενική άποψη από την πανομογενειακή συγκέντρωση της 28ης Μαρτίου 2019 στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Ο Δημήτρης Φίλιος, πρώην πρόεδρος του Αρκαδικού Συλλόγου «Γέρος του Μωριά» και της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας παρέδωσε δυο επιταγές συνολικής αξίας $1.000 δολαρίων και προανήγγειλε νέα δωρεά από τα τρία αρκαδικά σωματεία.

Η Ελισάβετ Τζουμάκα μιλώντας εκ μέρους της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής επεσήμανε ότι μαζί με τα Κυπριακά Σωματεία θα παρελάσει και αντιπροσωπεία της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee), με την οποία έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη συνεργασία. Παράλληλα τόνισε ότι το Σάββατο, 13 Απριλίου θα συνέλθει το συνέδριο της Ομοσπονδία στο οποίο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων των κυπριακών οργανώσεων από όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Εκτενή αναφορά έγινε και στη συναυλία που θα διοργανώσουν το βράδυ της Παρασκευής 12 Απριλίου 2019 στο Aviation High School στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι με την παγκοσμίου φήμης Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρου, η οποία θα έρθει στη Νέα Υόρκη αποκλειστικά και μόνο για την Παρέλαση.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.