Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το Ελληνικό Φεστιβάλ του Γουάιτστόουν

0
Στην μεγάλη τέντα δεν έπεφτε καρφίτσα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το τετραήμερο Ελληνικό Φεστιβάλ της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν του Κουίνς. Και η επιτυχία οφείλεται πρώτα και πάνω από όλα στις άοκνες προσπάθειες του κοινοτικού συμβουλίου με πρόεδρο τον Νίκο Λειβαδίτη, της οργανωτικής επιτροπής με επικεφαλής τον Γιώργο Ισαακίδη, των στελεχών και των μελών της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και της GOYA.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, 6 Ιουνίου 2024 με τον αγιασμό που θα τελέσει ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νικόλαος Πάρος και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, 9ης Ιουνίου 2024.

Το φετινό φεστιβάλ, εάν εξαιρέσει κανείς την πρώτη ημέρα έλαβε χώρα με ιδανικές για την εποχή καιρικές συνθήκες και ειδικά το Σαββατοκύριακο υπήρχε το αδιαχώρητο.

Οι επισκέπτες ενώ περιμένουν υπομονετικά για να παραλάβουν τα εύγευστα φαγητά, γλυκά και ποτά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το χορευτικό του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου «Ευστάθιος και Σταματική Βαλιώτη» παρουσίασε τους παραδοσιακούς χορούς και στην κυριολεξία έκλεψε την παράσταση.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νικόλαος Πάρος, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του φεστιβάλ και συνεχάρη τους εθελοντές για την αυταπάρνηση που εργάστηκαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Και αυτό, όπως επεσήμανε, διότι η εθελοντική εργασία ξεκινάει αρκετές εβδομάδες πριν με την προσέλκυση των χορηγών και των υποστηρικτών, με την διαμόρφωση του χώρου και άλλα παρεμφερή ζητήματα.

Αδιαχώρητο και στο Λούνα Παρκ του Ελληνικού Φεστιβάλ της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάτστόουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ερωτηθείς για την επιτυχία του φεστιβάλ επεσήμανε ότι τα εύσημα ανήκουν πρώτα και πάνω από όλα στην οργανωτική επιτροπής με επικεφαλής τον Γιώργο Ισαακίδη, η οποία εργάστηκε με αυταπάρνηση και έκανε την διαφορά.

Το εν λόγω φεστιβάλ είναι το πρώτο υπό την πνευματική καθοδήγηση του π. Νικολάου Πάρου.

«Είναι χαρά και ευλογία για εμένα που είμαι με αυτήν την κοινότητα. Είναι η πρώτη μου χρονιά σε αυτό το φεστιβάλ. Έχουμε πολύ κόσμο. Ήρθαν οι ενορίτες να μας υποστηρίξουν, όπως επίσης και άνθρωποι από τις υπόλοιπες κοινότητες. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προχωρήσουμε και να συντηρήσουμε το σχολείο, τις διακονίες και τα προγράμματα της κοινότητας», τόνισε ο π. Νικόλαος.

Το περίπτερο με τους λουκουμάδες και τα γλυκά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η διευθύντρια του σχολείου Χριστίνα Μακρίδη και οι δασκάλες επωφελήθηκαν της ευκαιρίας να συνομιλήσουν με τους ομογενείς για το ελληνικό σχολείο και μοίρασαν διαφημιστικά φυλλάδια τα οποία εμπεριέχουν «QR Code» μέσω του οποίου μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους για το νέο σχολικό έτος 2024-2025.

Το φεστιβάλ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά και συνάμα ερανικά δρώμενα της κοινότητας, καθώς τα έσοδά του θα διατεθούν για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και φιλανθρωπικών προγραμμάτων της.

Η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού βρίσκεται στην διεύθυνση 11-05 150th Street, Whitestone, NY 11357. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο (718) 767-2955 είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο info@holycrossgreekchurch.com.

Στιγμιότυπο από το ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.