Η Κεφαλονιά θρηνεί για τον πατέρα των δικηγόρων της Αστόριας

0
Ο τέως πρόεδρος της κοινότητας Σκάλας Διονύσιος Γαβριελάτος. Φωτογραφία: https://www.kefaloniapress.gr/

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η είδηση για τον θάνατο του Διονυσίου Γαβριελάτου (Dennis Latos) «πατέρα των δικηγόρων της Αστόριας» προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στις δύο πλευρές του Αλταντικού.

Ο αείμνηστος ήταν τέως πρόεδρος της Σκάλας Κεφαλληνίας οι δημοτικές αρχές της Κεφαλονιάς εξέδωσαν ψηφίσματα μέσω των οποίων αφ ενός μεν εξάρουν την προσφορά του, αφ ετέρου δε εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια.

Παραθέτουμε τα συλλυπητήρια μηνύματα που απέστειλαν ο Δήμος Αργοστολίου και οι εκπρόσωποι άλλων φορέων τα οποία καταχωρήθηκαν στον ιστότοπο https://www.kefaloniapress.gr/

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Έφυγε από κοντά μας ο τέως Πρόεδρος της Κοινότητας Σκάλας Διονύσης Γαβριελάτος. Ένας άνθρωπος που άφησε έντονο το αποτύπωμα του στην κοινωνία μας, με κύρια χαρακτηριστικά το ήθος, την ειλικρίνεια και την προσφορά του. Ο Διονύσης αγάπησε τον τόπο του όσο λίγοι και τον υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και αγάπη στον συνάνθρωπο. Όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν εντυπωσιάζονταν από την ευγένεια της ψυχής του. Υπήρξε ένας ευπατρίδης και το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Εκ του Γραφείου τύπου

«ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε για την απώλεια του Διονύση Γαβριελάτου ενός δραστήριου ανθρώπου που πρόσφερε πολλά στον τόπο μας και ιδιαίτερα στην Σκάλα μέσω της ενασχόλησης του με τα κοινά.
Αιωνία του η μνήμη.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Θεόφιλος Μιχαλάτος
Δήμαρχος Αργοστολίου


Σκάλα Κεφαλληνίας, 12 Ιουνίου 2024

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Διονύση Γαβριελάτου, πρώην Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του Διονύση Γαβριελάτου.
Έφυγε ένας αγαπητός φίλος και συνεργάτης, ένας ανήσυχος, δραστήριος και δημιουργικός άνθρωπος.

Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας γενιάς που σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, ιδιαίτερα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953, ξενιτεύτηκε για να αγωνιστεί, να προσφέρει στην οικογένεια του, να δημιουργήσει.

Στους ξένους τόπους κατάφερε να προχωρήσει επαγγελματικά, να δημιουργήσει μια θαυμάσια οικογένεια, να μορφώσει τα παιδιά του. Παράλληλα όμως συμμετείχε ενεργά στις κοινωνικές δραστηριότητες των συμπατριωτών μας.

Με πολύ αγάπη και δικαιολογημένη υπερηφάνεια είδε τα παιδιά του να σταδιοδρομούν ως διακεκριμένοι δικηγόροι στη Νέα Υόρκη.

Υπέφερε και τραγικές απώλειες, όμως οπλίστηκε με θάρρος και υπομονή, αγωνίστηκε και στάθηκε όρθιος, πάντοτε με θετική σκέψη και στάση ζωής.

Δραστήριος και κοινωνικός, με διάθεση προσφοράς,  με την επιστροφή του στην Κεφαλλονιά δεν μπορούσε να μην συμμετέχει στα κοινά της περιοχής μας. Συμπορεύτηκε και αγωνίστηκε μαζί μας στην προσπάθεια να βοηθήσουμε τον τόπο μας.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Σκάλας και παρά τις δυσκολίες της προχωρημένης ηλικίας, αγωνίστηκε με καθημερινή παρουσία και δραστηριότητες, για να αντιμετωπίσει θέματα και προβλήματα της περισσότερο τουριστικής περιοχής της Κεφαλλονιάς.

Με τη συμπεριφορά, την παρουσία, τη δράση, την πορεία ζωής του, είχε την εκτίμηση και το σεβασμό των φίλων και των συνεργατών, των συμπατριωτών και της κοινωνίας.
Αφήνει μια ζωντανή παρακαταθήκη ιδίως στην οικογένεια του, στην οποία εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Καλό σου ταξίδι αγαπητέ μας Διονύση.

Ανδρέας Α. Ζαπάντης

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/apeviose-stin-kefalonia-o-pateras-ton-dikigoron-tis-astorias/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.