Ενδιαφέρουσες διαλέξεις για μεσογειακή δίαιτα και μακροζωία

0
Τα στελέχη των δύο οργανισμών σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εισιγητές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενδιαφέρουσες με όλη την λέξεως ήταν οι διαλέξεις για την μεσογειακή δίαιτα, την υγιεινή διατροφή και τα μυστικά της μακροζωίας  που διοργάνωσε  το απόγευμα του Σαββάτου, 8 Ιουνίου 2024, το Ελληνικό Κογκρέσο Αμερικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Αίθουσα «Νίκος Ανδριώτης» του Δημοτικού Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας στο Ντίτμαρς, ήταν άρτια οργανωμένη και κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού.

Στην εκδήλωση παρέστη η πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, κ. Αγγελική Βουρνά και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτρης Φίλιος, Δρ. Δημήτριος Μαρκουίζος, Ευαγγελία Λαμπροπούλου Σαράφογλου και Δρ. Δέσποινα Αφεντούλη.

Τους ομογενείς καλωσόρισαν η γενική Γραμματέας του Κογκρέσου, Δρ. Δέσποινα Αφεντούλη και ο β΄αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά», Δημήτρης Φίλιος, οι οποίοι ανέλαβαν και τον ρόλο των παρουσιαστών της εκδήλωσης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Ελληνικού Κογκρέσου Αμερικής, Δρ. Δημήτριος Μαρκουίζος και η πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά» Ευαγγελία Λαμπροπούλου – Σαράφογλου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στους στόχους της εκδήλωσης και τόνισαν ότι πιστεύουν πως οι συνέργειες των ομογενειακών φορέων αποτελούν το κλειδί για την διοργάνωση εκδηλώσεων που διαφέρουν και ενδιαφέρουν.

Η διάλεξη του Δρα. Δημητρίου Μαρκουίζου ήταν δίγλωσση και εστιάστηκε στην μεσογειακή δίαιτα και στα οφέλη της, συγκρινόμενη με την αμερικανική και τις άλλες δίαιτες που υπάρχουν σε όλον τον κόσμο και στον ρόλο της δίαιτας στην μακροζωία.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις διαλέξεις. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο ομιλητής ανέφερε πως η μεσογειακή δίαιτα από μόνη της δεν μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και ότι πρέπει να συνδυάζεται με την αλλαγή των διατροφικών, συνήθειων, με την φυσική εξάσκηση, την απαλλαγή από το κάπνισμα, την ελαφριά εώς μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, τον καλό ύπνο και την μείωση του στρες.  

Το ενδιαφέρον του κοινού προκάλεσε η αναφορά του Δρ. Μαρκουίζου στην διατροφική πυραμίδα και στις ευεργετικές αξίες της σαλάτας, του ξυδιού και του οίνου, καθώς επίσης και των θαλασσινών.

Η Αθανασία (Anthea) Νταγιάντη [Certified Integrative Nutrition Health Coach], η οποία κατάγεται από την Αρκαδία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την πρόσκληση και εστίασε την προσοχή της στους παράγοντες που συμβάλλουν στην μακροζωία.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι εισηγητές απάντησαν στις ερωτήσεις του ακροατηρίου και απόλαυσαν από κοινού τα ελληνικά εδέσματα με την συνοδεία οίνου.

Ο Δρ. Δημήτριος Μαρκουίζος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Αθανασία (Anthea) Νταγιάντη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις διαλέξεις. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.