Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η πρωτοβουλία «Υιοθετήστε μια Οικογένεια» της Φιλοπτώχου του Μπρούκβιλ, ΝΥ

1
Οι έφηβοι και οι νέοι οι οποίοι προετοίμασαν τις τσάντες με τα δώρα για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα «Η Αγία Αικατερίνη» της κοινότητας της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ του Λονγκ Αϊλαντ ακολουθώντας την παράδοση των προηγούμενων ετών προσέφερε την δυνατότητα σε πάνω από διακόσιες άπορες οικογένειες του Γκλεν Κόουβ και των περιχώρων να αποκτήσουν όλα τα απαιτούμενα εδέσματα για ένα πλουσιοπάροχο τραπέζι για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Πρόκειται για το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Υιοθετήστε μια Οικογένεια», το οποίο παρείχε την δυνατότητα στα μέλη και στους φίλους της κοινότητας να προσφέρουν όλα τα εδέσματα και την γαλοπούλα για μια οικογένεια, είτε να προσφέρουν το ελάχιστο πενήντα δολάρια προκειμένου να αγοραστούν τα τρόφιμα και η γαλοπούλα για τις άπορες οικογένειες και για τους βετεράνους και γενικότερα τους απομάχους της ζωής.

Η οργανωτική επιτροπή δημιούργησε τον ιστότοπο https://www.signupgenius.com/go/10c0d4baca728a0f5c25-thanksgiving1 στο οποίο αναγράφονταν τα δέκα διαφορετικά τρόφιμα τα οποία έπρεπε να εμπεριείχε κάθε καλάθι και το οποίο παρείχε την δυνατότητα στον δωρητή να προσφέρει τον οβολό του κάνοντας ένα κλικ στο πληκτρολόγιο και παρέχοντας όλες τις πληροφορίες  .

Οι κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και οι εθελόντριες οι οποίες προετοίμασαν τις τσάντες με τα δώρα για τις άπορες οικογένειες.

Ένας ενορίτης δώρισε διάφορα σχολικά είδη και βιβλία προκειμένου να δωριστούν στις οικογένειες που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας.

Και δεν αρκέστηκαν μόνο με αυτό, αλλά έδωσαν την δυνατότητα στην νεότερη γενιά της κοινότητας να συμμετάσχει στην προετοιμασία των καλαθιών και την προετοιμασία για την διανομή.

Τα γεύματα παραδόθηκαν σε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για την ασφαλή παράδοση αυτών των γευμάτων σε σπίτια οικογενειών που χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια. Αυτές οι οργανώσεις ήταν το «Deasy School» στο Glen Cove, στο «The Glen Cove Youth Bureau», η οργάνωση «New Ground Veterans», στο «North Shore Soup Center» (Nosh) και άλλες σε άλλες οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Οι δύο γενιές της κοινότητας, οι οποίες ασχολήθηκαν με την συσκευασία των δώρων.

Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ φέρει το όνομα της Αγίας Αικατερίνης και η φετινή Ημέρα των Ευχαριστιών αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι συμπίπτει με την εορτή της Αγίας και θα τιμήσουν την μνήμη της προστάτιδάς τους.  Η προσφορά της Φιλοπτώχου ξεπερνά τα στενά όρια της ομογένειας και επεκτείνεται και στην ευρύτερη αμερικανική κοινότητα.

To διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τις κ.κ. Σοφία Ζαχαράκη (Sofia Zachariadis) πρόεδρο, Χρυσάνθη Ραφαήλ (Chryssanthe Rafael) α΄αντιπρόεδρος, Τσέριλ Ιπιώτη (Cheryl Ipiotis), β΄αντιπρόεδρος, Ντέμπυ Κατακοσινού (Debbie Catacosinos) ταμίας, Μαρία Φίλιψ (Maria Phillips) βοηθός ταμίας, Χρυσή Ζωγράφου (Chrissy Zografos) γραμματέας αλληλογραφίας, Μαρία Βερβενιώτη (Maria Verveniotis) γραμματέας πρακτικών και σύμβουλοι οι κ.κ. Βασιλιάννα Φακίρη (Vasilianna Fakiris) Σάββη Άσπρου (Savvy Asprou), Τίνα Μόλου (Tina Molos), Ελένη Ραζή Λγιουλγί (Elena Razis Ljuljic), Άντζυ Σακελλαρίδη (Angie Sakellarides), Μαρίκα Σούσι (Marika Susi), ΜΠέσυ Τίμερμαν (Bessie Timmerman) και Μαρκέλλα Βουρού (Markella Vourou).

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ, π. Παντελήμων Παπαδόπουλος και ο π. Μίλτον Σταμάτος με το συμβούλιο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας,.
Στιγμιότυπο από την προετοιμασία των δώρων για την Ημέρα των Ευχαριστιών.
Οι γαλοπούλες και τα άλλα εδέσματα που προσέφεραν οι ομογενείς για τις άπορες οικογένειες του Γκλεν Κόουβ και των περιχώρων.
-Advertisement-

1 COMMENT

  1. Συγχαρητήρια, αλλά ο Χριστός είπε:” ότι
    κάνει η δεξιά να μην το γνωρίζει η αριστερά”
    Η φιλανθρωπία είναι για την ψυχή μας όχι
    προς διαφήμιση .
    Happy Thanksgiving.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.