Κραυγή αγωνίας Δήμου Νισυρίων για ακτοπλοϊκή σύνδεση με Κω

0
Ο δήμαρχος Νισυρίων, Δρ. Χριστοφής Κορωναίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Νισύρικο Σπίτι στην Αστόρια. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νισυρίων στην συνεδρίαση της 17ης Ιουνίου εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την ακτοπλοϊκές συνδέσεις και προειδοποιεί ότι εάν η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τις υποσχέσεις τους στις 15 Ιουλίου θα ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Δήμου Νισυρίων:   

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νισύρου με την Κω παραμένει ελλιπής και η εξυπηρέτηση των δρομολογίων πραγματοποιείται με ένα πλοίο, το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει κανένα είδος οχήματος.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις και τις επιστολές του Δημάρχου Νισύρου στον Υφυπουργό Ναυτιλίας, για την επίλυση του προβλήματος, η κατάσταση παραμένει απαράλλαχτη έως και σήμερα.

Από τον Οκτώβριο του 2023, η Δημοτική Αρχή με συνεχείς προσπάθειες επιζητούσε την άμεση επίλυση του προβλήματος. Δυστυχώς, όποια ενέργεια πραγματοποιήθηκε ήταν προσωρινή και ακατάλληλη για τα δεδομένα του νησιού.

Η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το νησί της Κω αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη Νίσυρο και επιπλέον αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου.

Απαιτούμε όπως υπάρξει άμεση και οριστική διευθέτηση του ζητήματος και δρομολόγηση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης, με καθημερινά δρομολόγια προς την πόλη της Κω και τουλάχιστον 3 δρομολόγια προς την Καρδάμαινα, για την εξυπηρέτηση από και προς το Αεροδρόμιο.

Οι πολίτες και οι επαγγελματίες του νησιού αντιμετωπίζουν τόσους μήνες προβλήματα ζωτικής σημασίας και η αντιμετώπιση της Πολιτείας τους δημιουργεί την αίσθηση των πολιτών β’ κατηγορίας. Η Δημοτική Αρχή έχει προσπαθήσει με κινήσεις καλής θέλησης προς την Πολιτεία, να αποκατασταθεί το πρόβλημα και από την άλλη πλευρά, έχει συγκρατήσει τους κατοίκους από τυχόν έντονες αντιδράσεις. Ωστόσο 8 μήνες μετά η κατάσταση παραμένει η ίδια και οι υποσχέσεις αθετούνται μονίμως.

Στην περίπτωση που δεν επιλυθεί οριστικά, όπως μας διαβεβαίωσαν από το Υπουργείο, το πρόβλημα έως τις 15 Ιουλίου 2024, η Δημοτική αρχή, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του νησιού θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Απαιτούμε συνολικά και καθολικά, Δημοτική Αρχή και κάτοικοι της Νισύρου, ότι μας αναλογεί.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.