Αντήχησε το Προξενείο από τα Κάλαντα του Λαζάρου των μαθητών του «Πλάτων» (βίντεο)

2
410
Οι μαθήτριες και οι δάσκαλοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον γενικό Πρόξενο, Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αντήχησε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη από τα Κάλαντα του Λαζάρου τα οποία ερμήνευσαν οι μαθήτριες του Ελληνικού Σχολείου «Πλάτων» στο Μπρούκλιν. Τα λαμπερά τους πρόσωπα καθιστούσαν ακόμη ποιο λαμπερό τον πολυχώρο όπου το βράδυ της Τετάρτης εγκαινιάστηκε η αναδρομική έκθεση του ομογενή ζωγράφου Φίλιππου Τσιάρα και δημιουργούσαν μια αίσθηση εφορίας και αυτοπεποίθησης για το μέλλον της ομογένειας.

Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας υποδέχτηκε με χαρά τα παιδιά και δεν έκρυβε την συγκίνησή τους τόσο κατά την διάρκεια της παράστασης των μαθητριών, όσο και κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τον πρόεδρο του Διοικητικού Σχολείου «Πλάτων» του Μπρούκλιν Βασίλειο Ντανά, όσο και με τον διευθυντή του Πέτρο Φουρνιώτη.

Σήμερα και αύριο, όπως επεσήμαναν στις «Αναμνήσεις» ο πρόεδρος και ο διευθυντής του σχολείου θα αναβιώσουν τα έθιμα του Λαζάρου και θα μεταφέρουν στα σπίτια και στις επιχειρήσεις των ομογενών το μήνυμα της Ανάστασης του Λαζάρου και της έλευσης της Κυριακής των Βαΐων και της Μεγάλης Εβδομάδας.

Οι επισκέψεις των μαθητών του Σχολείου «Πλάτων» ξεκίνησαν με την επίσκεψη στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος ο οποίος συνεχάρη τις Λαζαρίνες για τις παραδοσιακές ενδυμασίες και για την διατήρηση των παραδόσεων.

Ο διευθυντής του σχολείου απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» επεσήμανε ότι τόσο οι Λαζαρίνες, όσο και οι συνοδοί τους βίωσαν μοναδικές στιγμές και εξέπληξαν τους συνομιλητές τους με τα άψογα ελληνικά τους.

Ο πρωτοσύγκελος, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τις μαθήτριες του Σχολείου “Πλάτων” του Μπρούκλιν.

Την ίδια στιγμή που οι μαθητές αναβίωναν τα έθιμα και μετάφεραν το μήνυμα της Ανάστασης του Λαζάρου δάσκαλοι και γονείς ετοιμάζονταν για την μετατροπή της αίθουσας εκδηλώσεων του νεόδμητου σχολείου, όπου αύριο Σάββατο του Λαζάρου θα μετατραπεί σε μια ελληνική ταβέρνα για τα γυρίσματα της νέας τηλεοπτικής σειράς της Μάγιας Τσόκλη που θα προβληθεί στην ΕΡΤ το 2023.

Τα παιδιά όπως επεσήμανε ο κ. Φουρνιώτης θα υποδυθούν τους μαγείρους, τους ψήστες, του σερβιτόρους και τους πελάτες και θα εκπλήξουν τον απανταχού ελληνισμού με την υποκριτική τους τέχνη και με τα άψογα ελληνικά.

«Ο χορός, το τραγούδι, το θέατρο, το παιγνίδι και η μαγειρική αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για την εξοικείωση των μαθητών με την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό μας», δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ο κ. Πέτρος Φουρνιώτης.

Ο γενικός Πρόξενος ενώ συγχαίρεις τις μαθήτριες του Ελληνικού Σχολείου “Πλάτων” του Μπρούκλιν.
Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας ενώ συγχαίρει τους μαθητές.
- Advertisement -

2 COMMENTS

  1. […] Ο γενικός Πρόξενος ενώ συγχαίρεις τις μαθήτριες του Ελληνικού Σχολείου “Πλάτων” του Μπρούκλιν. Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας ενώ συγχαίρει τους μαθητές. https://www.anamniseis.net/antihise-to-prosenio-apo-ta-kalanta-tou-lazarou-ton-mathiton-toy-platon/?… […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.