Αγώνας δρόμου για τα οικονομικά της παρέλασης – Ισχνή η συμμετοχή στην 8η πανομογενειακή

1
Από αριστερά διακρίνονται οι Νίκος Μπάρδης, Γιώργος Βενιζέλος, Λου Κάτσος, Δημήτριος Καλαμαράς, Τριανταφυλλιά Σπυροπούλου και Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι επιτροπές του λαχείου, του λευκώματος και του επισήμου δείπνου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στο Ξενοδοχείο Χίλτον τις τελευταίες ημέρες έχουν εντείνει τις ενέργειές τους για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για την διοργάνωση της παρέλασης της ομογένειας για την 201 επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, που θα λάβει χώρα την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022.

Οι υπεύθυνοι των επιτροπών το βράδυ της Πέμπτης, 14 Απριλίου 2022, μιλώντας στην 8η πανομογενειακή συγκέντρωση που συγκάλεσε η Επιτροπή Παρελάσεως στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, διότι έχουν στενέψει πάρα πολύ τα χρονικά περιθώρια και διότι την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα.

Απομένουν επτά συνολικά εβδομάδες για τις πωλήσεις των λαχείων και μόνο τέσσερις σχεδόν εβδομάδες για καταχωρήσεις στο αναμνηστικό λεύκωμα και οι υπεύθυνοι των επιτροπών κάλεσαν τους Συλλόγους, τις κοινότητες, τις Ομοσπονδίες, την AHEPA και την Αρχιεπισκοπή να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να ενισχύσουν το έργο τους.

Ισχνή η συμμετοχή στην πανομογενειακή συγκέντρωση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η συμμετοχή στην εν λόγω συγκέντρωση ήταν κάτι παραπάνω από ισχνή και ο Ντίνος Ράλλης, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως εξέφρασε την αγωνία του για την «άδεια αίθουσα».

Ωστόσο η έδρα και συγκεκριμένα οι κ. κ. Λου Κάτσος, ο οποίος εκπροσωπεί τον πρόεδρο της Επιτροπής Τζον Κατσιματίδη και οι συμπρόεδροι Νίκος Μπάρδης και Δημήτριος Καλαμαράς απέδωσαν την ισχνή συμμετοχή στην απουσία της νεολαίας, η οποία την ίδια ώρα διοργάνωνε την «Βραδιά Κωμωδίας» στο εστιατόριο «Άνεμος» στην Αστόρια.

Ο κ. Μπάρδης ο οποίος είχε δεχτεί νωρίτερα τηλεφώνημα από τους υπευθύνους της εκδήλωσης Κώστα Ουρανίτσα και Αυγή Ατματζίδου χαρακτήρισε επιτυχημένη την εκδήλωση της νεολαίας και την χαρακτήρισε καλό οιωνό.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος ηγείται της επιτροπής του επισήμου δείπνου της Ομοσπονδίας που θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 4 Ιουνίου 2022, στο Ξενοδοχείο «Χίλτον» στο Μανχάταν επεσήμανε ότι ο ομοσπονδιακός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ – ο μεγαλύτερος φιλέλληνας της εποχής μας – θα είναι ο κεντρικός ομιλητής του δείπνου και συνάμα θα απονείμει τιμητικές διακρίσεις στους χορηγούς της εκδήλωσης.

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του επιτίμου προέδρου του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας, Γεώργιος Κίτσιος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Μέχρι στιγμής, όπως επεσήμανε ο κ. Κρίστοφερ, έχουν ανταποκριθεί επτά συνολικά ομογενείς, οργανισμοί και τράπεζες, ότι έχουν εισπράξει $35.000 και ότι πρέπει να αναζητήσουν άλλους 33 χορηγούς.

Για μια ακόμη φορά ο κ. Κρίστοφερ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αδράνεια των συλλόγων, των ομοσπονδιών και των κοινοτήτων και τους κάλεσε να γίνουν χορηγοί προσφέροντας $5.000, είτε να κλείσουν τραπέζια καταβάλλοντας $2.500 έκαστος.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και η Σοφία Στρουμπάκη, η οποία ζήτησε την συμπαράσταση όλων ούτως ώστε να προσελκύσουν ομογενείς και φορείς να προβούν σε καταχωρήσεις. Μέχρι στιγμής έχουν ήδη εισπράξει $17.285 και έχουν πολλές άλλες χιλιάδες σε υποσχέσεις.

Ο Αναστάσιος Καραγκούνης, ο οποίος ηγείται της επιτροπής λαχείων κάλεσε τους παρισταμένους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην διάθεση των λαχείων.

Η Νομική Καστανά, η οποία ηγείται της επιτροπής για τον διαγωνισμό ομορφιάς και γνώσεων για την ανάδειξη της Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας επεσήμανε ότι έχουν ήδη επικοινωνήσει με το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και άλλα σχολεία προκειμένου να καλέσουν κορίτσια ηλικίας 16 έως και 25 ετών να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Σε πρώτο πλάνο ο Ντίνος Ράλλης, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Απευθυνόμενη στα στελέχη της Ομοσπονδίας και στους παρισταμένους η κ. Καστανά τους υπενθύμισε να καλέσουν τα κορίτσια είτε και τις εγγονές τους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» θα λάβει χώρα το απόγευμα της Κυριακής 15 Μαϊου 2022.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, κ. Νίκος Μπάρδης επεσήμανε ότι εξασφάλισαν την άδεια για την τελετή έπαρσης της σημαίας στις 19 Μαϊου 2022 στον ιστό της Ομοσπονδίας στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο ταμίας της Επιτροπής Παρελάσεως, Χρήστος Βουρνάς ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη εισπράξει $35.000 για το δείπνο στο Χίλτον, $17.825 από τις καταχωρήσεις στο λεύκωμα και $9.200 από τις πωλήσεις των λαχείων.

«Έχουμε ήδη ξοδέψει $7.191 και απομένουν στο ταμείο $71.575», επεσήμανε ο κ. Βουρνάς, ο οποίος κάλεσε τους συλλόγους, τις κοινότητες και τους άλλους φορείς να σπεύσουν και να καταβάλλουν το αντίτιμο της εγγραφής στην παρέλαση, καθώς επίσης για τις καταχωρήσεις στο λεύκωμα, για τα άρματα και για τις μπάντες.

Ο έτερος συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, κ. Δημήτριος Καλαμαράς αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραματίζουν οι μπάντες και τόνισε ότι έχουν έρθει σε επαφή με το Σχολείο «Πλάτων» και με το Ελληνικό Σχολείο Τσάρτερ του Μπρούκλιν για να συμμετάσχουν με τις μπάντες τους και ότι στην επόμενη πανομογενειακή θα έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το κόστος της κάθε μπάντας.

Ο Λου Κάτσος αναφέρθηκε στα θέματα της παρελάσεως και τόνισε ότι πρέπει να δώσουν προτεραιότητα και στην Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων Γεώργιος Κίτσιος έθεσε επί τάπητος το θέμα της δεξίωσης του Δημάρχου, ενώ ο πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής» Παναγιώτης Γεραζούνης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εκμετάλλευσης των μέσων κοινωνικών δικτύωσης για τις προβολή της παρέλασης και της πώλησης των λαχείων.     

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

  1. B”H The saga of the pending debacle in progress that is the multi-faceted denouement now depressingly unfolding in the weekly Astoria gatherings by the Federation of Hellenic Societies of NY. This exercise in vainglory is ostensibly to plan and execute the annual Greek Independence Day parade on Fifth Avenue (not on its official March 25 date, but on Sunday, June 4)! Reading the regular dispatches by Anamniseis editor Dimitris Tsakas is to praise the professionalism of the electronic organ, while witnessing the gaping gap, a weird disconnect between the needed financial requirements to be met and the puny actual cash on hand realized as deadlines loom! Apart from this obvious challenge to collect needed funds for the commemorative journal, news releases, and securing $5k per table for the pre-parade gala dinner that must fill one of the Hilton Hotel’s cavernous ballroom with enthusiastic attendees! In every sphere the collective efforts are scandalously deficient, compounded for months by legal proceedings against competing groups vying for leadership; veritable pursuit of fatuous fame from, as everyone agrees, an apathetic, indifferent, and decreasing base of participants! Imagine, the much-compromised US Senator Bob Menendez (D-NJ) is the featured speaker, while his efforts center on securing his namesake junior a House seat; ever involved in the generational conflict with its neighbor, Turkey, Greece continues to be ignored as a mischievous, unreliable ally in the West’s confrontation with the vicious unprovoked Russian invasion of another contiguous nation, Ukraine! With emerging omens indicating a looming certain failure, it was previously suggested that this year’s Greek parade be permanently postponed! After all, successful parades in a more unified spirit were already held in Philadelphia, and Baltimore, and closer to the date of commemoration. Then, broadly peering to next year, and building on prospective victories for several annual events beyond, let the yearly occasion shift to Astoria, the better to assure a respectable turnout of onlookers. In the years before COVID-19 arrived, our Greek parades commanded more participation from marchers than sidewalk cheerleaders. The vacuums created did little to enhance Greek solidarity and identity with the causes selected for the parade to highlight. A systematic outreach campaign to invite representatives of other ethnic groups to join us would enhance the appeal of our gatherings. Έλεος. With fraternal affection, Asher 🙏😩🇬🇷😢🇺🇸🤣

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.