Κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Διπλατανιωτών Αμερικής «Αγία Μαρίνα»

0
Ο π. Ευγένιος Παπαγιαννάκος, ενώ τελεί τον αγιασμό.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Διπλατανιωτών Αμερικής «Αγία Μαρίνα» το απόγευμα της Κυριακής, 29ης Ιανουαρίου 2023, διοργάνωσε στα ιδιόκτητα γραφεία στο Μπρούκλιν την καθιερωμένη γιορτή για την  κοπή της βασιλόπιτας και την γενική συνέλευση.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν, π. Ευγένιος Παπαγιαννάκος τέλεσε τον Αγιασμό του ιδιόκτητου γραφείου και εν συνεχεία ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα.

Το φλουρί έπεσε στην Πολίν Κουλούρη, η οποία έλαβε και μια χρυσή Παναγία προσφορά του προέδρου του Συλλόγου Βασιλείου Γκουρνέλου. Η πίτα για μια ακόμη χρονιά ήταν προσφορά του πρώην προέδρου και συνάμα ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου «Bay Ridge Bakery» στο Μπρούκλιν, κ. Γιάννη Νικολόπουλου.

Η Πολίν Κουλούρη, η οποία έλαβε την χρυσή Παναγιά που δώρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Βασίλειος Γκουρνέλος. .

Αμέσως μετά έλαβε χώρα η πρώτη γενική συνέλευση του έτους 2023, η οποία εστιάστηκε στα προγράμματα για την νέα γενιά, στον προσδιορισμό της ημερομηνίας και του χώρου για την ετήσια χοροσπερίδα, καθώς επίσης και στην προετοιμασία του Συλλόγου για την συμμετοχή στην παρέλαση της ομογένειας.

Η παρέλαση για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», θα λάβει χώρα το μεσημέρι της Κυριακής, 30ής Απριλίου 2023 στην 5η Λεωφόρο.

Μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης τα στελέχη και τα μέλη του Συλλόγου με τις οικογένειές τους μετέβησαν στον ιερό ναό των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν και παρακολούθησαν τον πανηγυρικό Εσπερινό.

Το συμβούλιο του Συλλόγου Διπλατανιωτών Αμερικής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλειος Γκουρνέλος μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την αγωνία του για την μειωμένη συμμετοχή της νεότερης γενιάς στις γενικές συνελεύσεις και στις εκδηλώσεις του Συλλόγου.  

Η εν λόγω κοπή της Βασιλόπιτας ήταν η πρώτη που διοργάνωσε το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ορκίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους Βασίλειο Γκουρνέλο, πρόεδρο, Νίκο Ξυλωμένο, α’ αντιπρόεδρο, Τόμυ Αντζουλή, β΄αντιπρόεδρο, Τζανέτ Πετανζόνε, γραμματέα, Νίκο Κατσένη, βοηθό γραμματέα, Δημήτριο Βέλλιο, ταμία, Γιώργος Σ. Γιαννόπουλος, βοηθό ταμία και μέλη τους Λούη Κ. Βέλλιο, Αθανάσιο Β.  Βέλλιο, Αριστέα Γιαννοπούλου, Νικόλαο Αντωνιάτη και Χαράλαμπο Καραχάλιο. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Τέντυ Κουλούρης και Χαράλαμπος Βέλλιος.

Η εξελεγκτική επιτροπή πλαισιώνεται από τους κ.κ. Νικόλαο Βέλλιο, Μπιλ Παλουμπή και Πίτερ Γιαννόπουλο.

Ο π. Ευγένιος Παπαγιαννάκος ενώ αγιάζει τον Γιάννη Νικολόπουλο.
Ο π. Ευγένιος Παπαγιαννάκος, ενώ αγιάζει τον πρόεδρο Βασίλειο Γκουρνέλο.
Ο π. Ευγένιος Παπαγιαννάκος, ενώ κόβει την βρασιλόπιυα, πλαισιωμένος από τον πρόεδρο Βασίλειο Γκουρνέλο και τα άλλα στελέχη.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.